Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Прилепи", "Лъвчета", "Орли" и "Тигри" в турнира на ПМГ "Екзарх Антим І" Видин

13
Снимка: Росен Ракаджиев
В началото на седмицата във Видин бе даден старт на вътрешноучилищното първенство по футбол за Купата на ПМГ "Екзарх Антим І" за V, VІ, VІІ и VІІІ клас.


"Това е проява от вътрешноучилищния спортен календар. Проявата ще продължи до Димитровден - духовният празник на Видин. В групите се играе по системата "всеки срещу всеки", а срещите са всеки ден в рамките на голямото междучасие. Във втората фаза на първенството продължават само първите два отбора от група, които оформят двете полуфинални двойки: А1-Б2 и Б1-А2. Загубилите тимове играят за ІІІ и ІV място, а победителите - финал за Купата на ПМГ "Екзарх Антим І". Ръководството на училището ще осигури награди за всички участници - грамоти, плакети, медали за призьорите и шампионска купа за победителя.", каза за Клуб Спорт на Радио ВИДИН Росен Ракаджиев, старши учител по физическа култура и спорт.

Общо 9 отбори, разделени в две групи, участват в надпреварата:

Група "А":
"Прилепите" от V клас
"Лъвчетата" от VІ клас
"Орлите" от VІІ клас
"Зелените" от VІІ клас
„Тигрите” от VІІ клас

Група "Б":
"ДФК" от VІІІ а клас
"Професионалистите" от VІІІ б клас
"Математиците" от VІІІ г клас
"Играчите" от VІІІ г клас

В петък "Зелените" изненадаха "Орлите" с 1:0. Победният гол вкара Цветомир Младенов през първото полувреме. Ето какво казаха преди мача капитаните на двата отбора:

"Казвам се Румен Орлинов, капитан на "Зелените". Изобщо не се притеснявам, въпреки че това е първата ни среща за тази година - ще ги бием с много, нямат никакъв шанс. Всеки път, когато имаме физическо ги бием с много... Аз съм Цветомир Антонов, капитан на "Орлите". Това ни е втората среща, първата бихме с 2:1. Всичко беше точно, не се притесняваме срещу тези хора и ще ги бием."

Турнирът продължава на 7 октомври /вторник/ със следната програма:
-10.25 часа - "Тигрите" /VІІ клас/ - "Зелените" /VІІ клас/
-13.25 часа - "ДФК" /VІІІ а/ - "Играчите" /VІІІ г/

Всички резултати до момента от турнира:

Орлите - Тигрите 2:1
Професионалистите - Играчите 1:0
Прилепите - Лъвчетата 0:8
Орлите - Зелените 0:1

Временно класиране в групите:

Група А
1. Орлите /VІІ клас/ - 2 срещи – 4 точки
2. Лъвчетата /VІ клас/ - 1 среща – 3 точки
3. Зелените /VІІ клас/ - 1 среща – 3 точки
4. Тигрите /VІІ клас/ - 1 среща – 0 точки
5. Прилепите /V клас/ - 1 среща – 0 точки

Група Б
1. Професионалистите /VІІІ б/ - 1 среща – 3 точки
2. Играчите /VІІІ г/ - 1 среща – 0 точки
3. ДФК /VІІІ а/
4. Математиците /VІІІ в/

Голмайсторска листа:
Петьо Кръстев - 3 гола
Георги Миков - 2 гола
Даниел Яворов - 1 гол
Любен Виденов - 1 гол
Михаил Виденов - 1 гол
Павел Руменов - 1 гол
Цветомир Младенов - 1 гол
Явор Петров - 1 гол
Калин Калинов - автогол



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44

"Монтана" привлече баскетболистка от Пловдив

Ралица Кенарева е третото ново попълнение в женския баскетболен тим на Монтана.  Тя е на 20 години и идва от Академик /Пловдив/.  Кенарева е родена на 23 декември 2004 година в Сливен, висока е 169 см.  17 мача с Академик гардът записва средно по 11.4 точки, 4.8 борби и 4.9 асистенции на среща.

публикувано на 15.07.24 в 18:03

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00