Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Флашмоб- протест организират млади хора от Видин

Флашмоб Архив: Радио ВИДИН
Снимка: bulgaria.moveweek.eu


Флашмоб "Да спрем властта на корпорациите" организират млади хора от Видин за събота, 12:30 часа. Те протестират срещу факта, че зад закрити врати САЩ и Европейският съюз кроят търговско споразумение, наречено Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции. Ето как формулира проблема един от организаторите- Радослав Георгиев: 

"Ние смятаме, че това споразумение първо ще унищожи българския производител като създаде един разделен двор в България за американските корпорации, ще внесе ГМО-то през задната врата. Митото е под 3 % за пренос на стоки, което е най-ниското мито в света. Пред киното във Видин ще направим един атрактивен флашмоб , защото видинската общественост няма даже и представа какво е това споразумение и ние трябва да информираме нашите съграждани, за това което се случва"

Радослав Георгиев, един от организаторите на протеста във Видин. На 11 октомври хора от цяла Европа ще кажат категорично не на споразумението за трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции между САЩ и Европейския съюз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Корейски културен лагер ще се проведе във Враца

Враца ще бъде домакин на Корейски културен лагер з а поредна година . Ежегодната проява обединява хора от различни сфери на обществото, обясни за Радио ВИДИН Никола Живков от Младежкия център в града, които са и едни от организаторите на събитието: "Ще идват младежи от Корея, защото има клуб на приятелството с Южна Корея. Тук има събитие,..

публикувано на 09.07.24 в 14:00

Становище на Община Видин за предстоящ ремонт на улица „Константин и Фружин“

Община Видин разпространи становище във връзка с асфалтирането на улица "Константин и Фружин" в града. Живущите там са подавали редица сигнали и чакат да бъде положен асфалт от 40 години. Ремонтните дейности са били предвидени в капиталовата програма за 2023 година, но са отложени поради забавянето на приемането на проектобю джета за тази година,..

публикувано на 09.07.24 в 12:06

Възстановиха движението по Е-79 край Дунавци

Възстановено е движението по път I-1 Видин – Ботевград в района на Дунавци , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществяваше в една лента заради катастрофа по-рано днес. 

публикувано на 09.07.24 в 10:34

Катастрофа затруднява движението по Е-79 край Дунавци

Временно движението по път I-1 Видин – Ботевград,   в района на Дунавци, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се регулира от пътни знаци и "Пътна полиция".​

публикувано на 09.07.24 в 09:39

Деца изучават религия в Клисурския манастир

Вече пета поредна година светата обител събира малчугани от цялата страна.   По традиция лятното училище се провежда през месец юли. За пета година деца от Видинска епархия, и от други градове на страната, изучават религия в Клисурския манастир. Идеята е осъществена благодарение на Видинския митрополит Даниил , сега Патриарх на българската църква,..

публикувано на 09.07.24 в 08:48

Музеят във Враца организира образователна игра за деца

Регионалният исторически музей (РИМ) във Враца продължава с активностите за деца през това лято. За днес, 9 юли, е предвидена образователната игра "Рисунките и символите на праисторическия човек" . Тя е подходяща за деца на възраст от 8 до 13 години. Повече за летните активности разказа Тихомир Машов , завеждащ отдел "Музейни образователни..

публикувано на 09.07.24 в 08:25

Две врачански детски градини търсят нов директор

Обявиха конкурс за директори на две детски градини във Враца. Вакантните места са за детските заведения с имена "Знаме на мира" и "Славейче". Според информацията от Община Враца, това е втория опит за назначаване на титуляри на постовете, след като при първия такъв не се намери и временно на постовете останаха заместници.  Конкурсът ще е на два етапа..

публикувано на 09.07.24 в 07:40