Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" надигра "Дунав" Русе с 80:77

25
БК Видабаскет Видин
Снимка: Росен Ракаджиев


Мачът започна от хикс пет минути преди края, при 67:67. Но заявката за победа видинските момчета направиха още с влизането си на терена в началото на второто полувреме. За яснота нека използваме малко математика- първите 20 минути на мача завършиха при разлика 26:43 в полза на гостите от "Дунав".

"Който вземе третата четвърт, той ще спечели този мач", казва на полувремето на своите старши треньорът на "Видабаскет" Николай Колев.

И видинските баскетболисти го направиха- през третата четвърт те вкараха 31 точки в коша на гостите, като получиха само 17! Това темпо на игра запазиха и през последната четвърт- вкараха 23 точки, като допуснаха в своя кош същия брой- 17 точки (по четвъртини- 12:24; 26:43; 57:60; 80:77).

"Удовлеворителна и важна победа, защото "Дунав" Русе са сериозен съперник. Съперник, който ще се бори за медали в нашата група. А защо не и ние", коментира след срещата Николай Колев. Той призна, че е имал притеснения, защото знае как работи с отбора си младият треньор на "Дунав" Русе Николай Господинов. И това прави успеха на "Видабаскет" още по-ценен.

За "Видабаскет": Калоян Петров- 8 точки; Кирил Атанасов- 5; Теодор Киров- 20; Пламен Станков- 5; Радослав Колев- 9; Юлиян Колев- 9; Алекс Уандие- 24.

За "Дунав": Радослав Тончев- 10; Андреан Атанасав- 3; Лъчезар Радев- 11; Николай Николов- 7; Евгени Хаджирусев- 11; Георги Минков- 12; Герасим Николов- 5; Георги Дангалаков- 3; Денис Титов- 15.

Алекс Уандие и Юлиян Колев (Видабаскет Видин)Видинският баскетбол вече си има и своята нова звезда- той се казва Алекс Уандие, роден е на 22 декември 1996 година в София. Син е на Юм Рубен Уандие. Юношестки национал на България, играл за школите на БУБА баскет, "Левски" и "Левски 17" София. Възпитаник на 105 СОУ "Атанас Далчев" София.

Тук се изкушавам да цитирам написаното за Алекс преди една година от Влади Лазарова ("За честта на фамилията Уандие"):

"На терена той е сериозен, умее да носи отговорност и се бори до последната сирена".

Това видя и видинската публика. Алекс излезе за първи път в официален мач с екипа на "Видабаскет" пред видинчани на празника на града- Димитровден. И даде всичко за победата, която бе най-хубавият подарък за града, който толкова много обича играта с оранжевата топка.

Фоторепортер: Росен Ракаджиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" (Мездра) посреща "Локомотив 1927" (Дряново)

"Локомотив" (Мездра) посреща в събота, 28 септември, от 17:00 часа съименниците си от Дряново в среща от 5-ти кръг на Северозападната Трета лига. Момчетата на Николай Нинов, които нелепо загубиха в Търново, са 4-ти във временното класиране с актив от 7 точки и голова разлика 10:4.  Гостите от "Локомотив 1927" (Дряново) са на последната позиция..

публикувано на 27.09.24 в 14:51

"Ботев" (Враца) приема "Лудогорец" в Разград

Мачът между отборите на "Ботев" (Враца) и "Лудогорец" в неделя, 29 септември,  ще се играе в Разград , а не във Враца. Това реши спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз за срещата, която е от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига. Като причина за решението се изтъква ремонтът на стадион "Христо Ботев" във Враца,..

публикувано на 27.09.24 в 13:24

Продължава ремонтът на картинг пистата във Враца

Удължиха със седмица срокът, за пускането на картинг пистата във Враца, съобщиха от дружеството, което я стопанисва. От там допълниха, че времето за преасфалтиране на спортното съоръжение е удължен по независещи от тях причини. Първоначално картинг пистата беше затворена до 27 септември, но времето за пускането й се премести за 5 октомври.  За..

публикувано на 27.09.24 в 07:50

"Монтана" гостува в Свищов за купата на България

"Монтана" ще спори с третодивизионния "Академик" /Свищов/ в турнира за купата на България по футбол, това отреди тегления жребий. Двубоят от втория предварителен кръг ще се проведе от 13 октомври, когато ще има пауза за мачовете на националните отбори. Победителят от двойката ще приеме "Славия" на 1/16 финала. Мачовете от този етап ще се изиграят в..

публикувано на 25.09.24 в 12:22

"Ботев" е пред дилема къде да посрещне "Лудогорец"

"Ботев" (Враца) търси решение за това къде да посрещне "Лудогорец" в следващото си домакинство. Шампионите гостуват по програма на 29 септември от 21:15 часа, а срещата е от програмата на 11-ия кръг. Заради проблемите с тревното покритие, стадион „Христо Ботев“ във Враца със сигурност няма да посрещне двубоя с разградчани. Пред..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

"Локомотив" (Мездра) загуби от "Етър" в Търново

Вторият отбор на " Етър " (Велико Търново) победи неочаквано у дома "Локомотив" (Мездра) с 2:1 и вече има актив от 3 точки. Срещата бе последна  от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.  Момчетата на Николай Нинов  стартираха убедително в двубоя и Сергей Георгиев материализира предимството им с попадение с глава след центриране на..

публикувано на 24.09.24 в 13:12

Крумовград не остави шанс на Ботев (Враца)

Крумовград разби Ботев (Враца) в домакински мач от 9-ия кръг на Първа футболна лига.  "Синьо-жълтите" надвиха врачани с 3:0 на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Срещата започна по-добре за отбора домакин. В 33-ата минута това даде резултат, когато Рафаел Фуртадо засече центриране на Серкан Юсеин - 1:0. 2 минути след началото..

публикувано на 24.09.24 в 08:32