Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" срази "Левски" у дома

Снимка: gong.bg

"Монтана" победи с 2:0 у дома "Левски" в първа 1/8 финална среща от турнира за купата на България. Сергей Георгиев и Иван Минчев донесоха успеха за тима на Ферарио Спасов.

В 6-та минута Аммари проби отдясно, стреля, но вратарят на "Монтана" Ивайло Василев изби в корнер. В 15-та минута монтанци можеха да открият резултата. С плътен удар от 20-тина метра Янко Ангелов разтресе напречната греда на вратата на Наумовски. Мирослав Иванов – Деко пък пропиля най-чистото положение за "Левски". В 24-та минута Аммари центрира, топката не успя да изчисти защитникът Иван Михов, а от непосредствена близост Миро Иванов не успя да вкара. Георги Пашов проби от дясно на атаката на "Монтана", излъга няколко защитници на "Левски", но ударът му мина в близост до лявата странична греда на вратата на гостите. В 41-та минута домакините искаха дузпа, след като топката срещна ръката след удар с глава на Минчев, но такава главният съдия Станислав Тодоров не отсъди. Минута по-късно Минчев отне топката от Радослав Цонев, центрира по земя и от дузпата Сергей Георгиев изведе напред "Монтана"- 1:0.

Натискът на домакините продължи и след почивката. В 54-та минута от пряк свободен удар Минчев центрира и вратарят Наумовски изби топката под напречната греда. Три минути по-късно Наумовски не успя да се справи, след опит да центрира на Минчев и топката се озова в мрежата на "Левски" за 2:0. В 69-та минута Почански проби отляво, би, но този път стражът на сините се справи.

В крайна сметка "Монтана" победи с 2:0 "Левски". Реваншът е на 3 декември в София.

Коментар на треньора на монтанци - Ферарио Спасов и на "Левски"- Георги Иванов, чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

In Memoriam: Напусна ни Кирчо Цветков

На 70-годишна възраст внезапно от този свят си отиде един от най-добрите и уважавани видински треньори по баскетбол - Кирчо Цветков, съобщиха от БК "Видабаскет". Той е роден на 14.01.1954 г. в Гара Орешец, област Видин. Състезател на „Химик“ Видин, с богата треньорска кариера: ▪︎1985-1991г. – треньор по баскетбол в ДФС „Химик” Видин; ▪︎1991-1994 г. –..

публикувано на 07.08.24 в 09:51

Видинчанка на Олимпиадата в Париж

Видинчанка ще дебютира на Олимпийските игри днес. В 10:30 часа Йоана Георгиева стартира на едноместен каяк 500 метра. Възпитаничката на треньора Цветан Иванов ще бъде в четвърти коридор на гребния канал в Париж в първата от общо шест серии в дисциплината. Първите две от всяка серия се класират директно на полуфинал в събота. Най-бързите състезателки..

публикувано на 07.08.24 в 09:38

"Монтана" се подсили със защитник

Левият бек Галин Минков подписа договор с футболния "Монтана" до края на сезона. 26-годишният бранител идва от "Дунав" (Русе) като свободен агент. Минков се очаква да бъде картотекиран до края на седмицата и няма да бъде на разположение на треньора Танчо Калпаков за домакинската среща тази вечер с дубъла на "ЦСКА -1948". Мачът е, от 20:00 часа, на..

публикувано на 06.08.24 в 12:00

Фамозен гол в края на мача остави Ботев (Враца) на последното място в класирането

Ботев (Враца) загуби с 1:2 от Берое (Стара Загора) на собствения си стадион в последния мач от третия кръг в елитния ешелон на българския футбол.   Мачът вървеше към равен, но в 89-ата минута Ойер Сариеги отправи истински снаряд от далечна дистанция и донесе победата на своя тим.  Любопитен момент се разви и в 40-ата минута, когато пръскачките се..

публикувано на 06.08.24 в 07:41

Врачанският "Ботев" се подсили с опитен защитник.

От елитния футболен клуб съобщиха, че са подписали договор с 30-годишния десен бранител Деян Лозев.  За последно той игра в "Арда", откъдето си тръгна като свободен агент. За тима от Кърджали Лозев записа 29 мача в родния футболен елит. Новото попълнение на врачани е футболист на Левски, ЦСКА 1948 и втория отбор на ЦСКА 1948.  Тази вечер пък врачани..

публикувано на 05.08.24 в 15:01

Георги Стоянов ще свири на стадион "Огоста"

Георги Стоянов бе назначен за главен съдия на срещата "Монтана" – ЦСКА 1948 II. Сблъсъкът от 3-ия кръг на Втора лига е утре, от 20.00 часа, на стадион "Огоста". На Стоянов ще помагат Йордан Петров и Иван Беделев. Любомир Вушовски е четвърти арбитър. Антон Терзиев ще наблюдава работата на арбитрите.  Дебют, като съдийски наблюдател във Втора лига ще..

публикувано на 05.08.24 в 14:15

Вършец вече има футболна школа за деца

Официално бе даден старт на футболната школа във Вършец , чиято организация отне три месеца. Общо  86 са записаните до сега деца, 18 от които са момичета. Те ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи, а тренировките ще се провеждат на изкуственото игрище в парка в града. Един от организаторите, Александър Димитров , изказа своята благодарност..

публикувано на 05.08.24 в 11:50