Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Монтана Златко Живков празнува рожден ден

Снимка: Любо Андреев

Кметът на Община Монтана Златко Живков празнува днес 55-ия си рожден ден.

"Да съм жив и здрав и да не губя мотивацията си за работа", си пожела Златко Живков в ефира на Радио ВИДИН. Той вече е 15 поредни години на кметския стол в Монтана- рекорд за България.

"15 години е рекорд- един от трите за България в областните градове. Рекордьор съм на Монтана от 2 век- от Римско време. И аз не мога да повярвам как минаха тези години. Но не заменям нито една от тези години, защото когато човек познае човешката обич, признание и благодарност, няма какво друго да иска на тази земя. От тази гледна точка аз съм щастлив човек. За Монтана си пожелавам да продължи да бъде №1 в Северозапада. Следващата година с 30 проекта коренно ще променим лицето на града. Пожелавам си хората да живеят по-добре, да са по-спокойни, по-усмихнати, условията на живот да бъдат по-добри, заплатите- по-големи", добави кметът на Монтана.

Златко Живков получи от футболистите на Монтана марков часовник "Jacques lemans" за рождения си ден. Подаръкът му връчи капитанът Христо Иванов.

"Благодаря за всичко това, което правите за футбола в Монтана", каза Иванов.

"През 2008 година постигнахме 11 победи за есенния полусезон и ми подарихте часовник "FOSSIL", който продължавам да нося. Сега имаме 10 и се надявам да станат 11 в събота срещу Локомотив /Горна Оряховица/", каза Живков.

Пластика от бронз и гранит "Свети Георги Победоносец" на Богдан Бондиков пък бе подаръкът на кмета от баскетболистките на Монтана. Гравиран кристален сервиз и бутилка отлежало уиски получи за рождения си ден Златко Живков от мъжкия волейболен тим на Монтана.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Даниела Маринова, РУО-Монтана

В Монтана отчитат недостиг на ученици за две паралелки след 7-и клас

Отпадат две паралелки в приема след 7-и клас в област Монтана . 17 ученици не са приети никъде след първия етап на класиране. Общо 46 паралелки бяха заявени в държавния план-прием след 7-и клас в област Монтана. След първо класиране са реализирани 12 профилирани и 32 професионални, съобщи Даниела Маринова , председател на комисията по прием..

публикувано на 15.07.24 в 17:23

Фестивал събира почитатели на рибата в село Остров

Фестивал на рибата и рибаря ще се състои на 27 юли в с. Остров . Десетото юбилейна издание на форума ще събере отново почитатели на риболова и вкусната храна в оряховското село. Тази година празникът е посветен на сома, обясни секретарят на местното читалище Анелия Бенкина : "Фестивалът на рибата и рибарят тази година е посветен на рибата сом,..

публикувано на 15.07.24 в 15:32
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще посети Видин

Първото посещение на новоизбрания патриарх Даниил в епархиите от страната започва от Видин , съобщиха от Видинската света митрополия. Посещението е предвидено за 18 юли, четвъртък, от 18:00 часа. Негово светейшество Даниил ще бъде посрещнат с литийно шествие  по ул. „Цар Александър II“ от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг“ в посока пл...

публикувано на 15.07.24 в 14:58

Инфраструктурни ремонти се извършват във Вършец

Община Вършец успешно приключи реконструкция на улична мрежа на ул. "Христо Ботев" . Строежът е въведен в експлоатация. Обхватът на проекта е от кръстовището с ул. "Харалампи Генчев" до кръстовището с алея "12 септември", с обща дължина 240 линейни метра. Извършена е цялостна реконструкция на улицата, положени са нови бордюри, отделящи тротоарите от..

публикувано на 15.07.24 в 14:00

Културни прояви очакват врачани през лятото

Община Враца е подготвила богата културна програма за летните месеци.  През юли ще бъде посветен на българския фолклор и филми.  Подновяват се тематичните вечери в парка зад паметника на Христо Ботев. На 19 юли водното огледало ще се превърне в сцена на българския фолклор. От 21:00 часа ще се проведе открит урок по народни танци с..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Продължава облагородяването в община Ружинци

Нови пейки са поставени в Ружинци . Съоръженията за отдих ще бъдат монтирани и по селата в общината. Почистването на улиците и поливането на растенията е основна дейност в тези горещини, каза кметът на община Ружинци Александър Александров : "Първото, което започнахме - монтирането на пейки пред пазара в Ружинци и подобни неща ще бъдат направени..

публикувано на 15.07.24 в 12:30

Полицията задържа мъж от село Търнава заради фалшиви банкноти

Мъж на 31 години от врачанското село Търнава е задържан, след като заплатил с фалшиви банкноти . Сигнал за измамата е подаден от жител на с. Михайлово  на 14 юли . Той съобщил, че същия ден  малолетният му син е продал мотопет на непознат за сумата от 800 лева (банкноти с номинал по 100 лв.). Мъжът разбрал по-късно, че парите са фалшиви...

публикувано на 15.07.24 в 11:13