Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ускоряване на ремонта на стадиона поиска кметът на Враца

Снимка: Жоро Александров

Нов план за ускорени действия по ремонта на стадион "Христо Ботев" във Враца трябва да засили дейностите по спортното съоръжение, за това призна в началото на седмицата градоначалникът Николай Иванов. Според него, трябва да "се изготви екшън-план", тъй като между общинската управа и Министерството на младежта и спорта липсва стиковка на ангажиментите и сроковете за окончателното завършване на ремонта.

Съгласно постановлението за финансиране на ремонта, средствата за дейностите трябва да бъдат усвоени до края на месец декември. А според договора с фирмата-изпълнител "Спортни настилки", ремонтът ще продължи 5 месеца, т.е. до месец март.

През тази седмица строителите подхващат смяната на трибуните, предвидени за обновяване в първия етап – а те са "Б-1" и "Г-1". Отделно от това се извършва ремонт на административната сграда на спортното съоръжение.

Според кмета на Враца Николай Иванов, е напълно реалистично по-бързото завършване на първия етап от ремонта и започването на втория. Проектът за рехабилитацията на стадиона е за около 5 000 000 лева. Той беше спечелен от общинската управа, а финансирането идва от спортното министерство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца изпреварва Монтана и Видин по строителство

През второто тримесечие на годината данните на териториалното статистическо бюро във Враца сочат, че градът под Околчица  изпреварва останалите два областни града в Северозапада – Монтана и Видин. Във Враца са започнали да изграждат 9 жилищни сгради с 15 отделни жилища и обща застроена площ от 1 475 квадратни метра. За сравнение в Монтана е стартирало..

публикувано на 10.08.24 в 08:17

Снимката на 9 август 2024 година

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер.  Той ѝ възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  Нов..

публикувано на 09.08.24 в 18:05

Ще има нов договор между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи"

Нов договор между държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" и японската компания "Мейджи" се очаква да бъде сключен през есента. Това обяви служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов в Народното събрание. Там той беше изслушан по искане на ПП-ДБ по повод данни за безстопанственост в държавни дружества.  От..

публикувано на 09.08.24 в 16:40

Деца от Кула научиха повече за историята на града

Поредната инициатива на  Детската академия за спорт и превенция  се проведе в  Кула . Деца посетиха музея и етнографската къща в града , разказа Христела Александрова , експерт "Хуманитарни дейности" в Общината: „Децата се запознаха с културното, етнографско и историческо наследство на своя роден град. Децата посетиха историческия..

публикувано на 09.08.24 в 15:30

Изложба "Акварели от Горни Лом" показва красотата на Балкана

Изложба "Акварели от Горни Лом" ще бъде открита утре, 10 август, в къщата музей "Попови" във видинското село Горни Лом . Експозицията ще бъде дарена на музея от нейния автор Георги Терзиев . Посланието ми е да запазим българското, казва художникът: "Вдъхновението идва от плевните, схлупените къщурки, съчетание между новост, старинност,..

публикувано на 09.08.24 в 15:20

Децата в село Ослен Криводол се радват на нова придобивка

Ново игрище за хандбал , футбол и волейбол  има в мездренското село Ослен Криводол . Пространството е обособено за спорт с дарения от местните жители.  Събраните средства са използвани за закупуване на мрежа, топки и материали за изработка на железни врати.  Игрището събира всеки ден децата от селото. 

публикувано на 09.08.24 в 14:00

Враца ще отбележи Международния ден на младежта

Международният ден на младежта ще бъде отбелязан във Враца с богата програма, съобщиха от общинската управа. На 10 август (събота) от 18:00 часа в парк "Зелето" екипите на Младежки център - Враца и Младежки дом - Враца, в партньорство с Ученическия общински съвет, Интеракт, Областен информационен център (ОИЦ), Превантивно-информационен център..

публикувано на 09.08.24 в 12:07