Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" победи в продължение "Рилски спортист-2" с 97:94

13
Атака на Алекс Уандие, в мача Видабаскет Видин - Рилски спортист-2 Самоков, завършил 97:94 за видинчани, с белите екипи
Снимка: Росен Ракаджиев

Четвърти кръг и трета победа за момчетата на старши треньора Николай Колев- видинчани се наложиха над гостите от Самоков в трудна победа, след равен резултат в редовното време 84:84 (по четвъртини 22:23; 19:19; 29:20; 14:22) и петминутно продължение, което завърши 97:94 (само в продължението 13:10).

"Видабаскет" излезе в пълен състав, на пейката не бе единсвено ветеранът Александър Михайлов, който успя да дойде за втората част на срещата и подкрепи своите от трибуните.

За "Видабаскет" най-резултатен бе Теодор Киров, който отбеляза 27 точки и овладя 9 борби. Алекс Уандие събра личен актив от 24 точки, а Калоян Петров- 13 точки. Решаващи бяха попаденията на Пламен Станков, общо 12 точки за срещата. С много желание за победа игра Радослав Колев, който добави за своя отбор 10 точки и спечели 11 борби в подкошията. Кирил Атанасов събра 8 точки, а с 3 точки се записа капитанът на видинчани- Юлиян Колев. (виж статистиката)

Видабаскет Видин - Рилски спортист-2 Самоков 97:94Своя звезден мач в зала "Фестивална" направи Александър Милов, бивш състезател на "Видабаскет", сега капитан на "Рилски спортист-2", който вкара над 50% от общия актив на "Рилеца"- 47 точки!

За "Рилски спортист -2" реализираха още Адриян Секулов- 20 точки; Мартин Минковски- 8 точки; Мирослав Васов- 7 точки; Христо Михайлов- 7 точки; Даниел Христов- 3 точки и Васил Колчов- 2 точки.

Атака на Теодор Киров, в мача Видабаскет Видин - Рилски спортист-2 Самоков, завършила 97:94За втори път през новия сезон (2014-2015) "Видабаскет" си взема победата в продължение. Макар домакини, видинчани по-скоро вадеха резултата през по-голямата част от игровото време, отколкото да даваха заявка за победа. Първото полувреме завърши при 41:42 точки. През втората част гонката кош за кош продължи, като равенство имаше на 53:53, на 70:70, на 80:80.

Последната четвърт публиката в зала "Фестивална" изгледа почти "на крак"- бърза игра, много желание за победа, но и много грешки имаше в играта и на двата отбора. За по 5 лични нарушения терена напуснаха състезатели и от двата отбора. До последен дъх не беше ясно какъв ще бъде изходът- 10 секунди преди края, при 82:82, Александър Милов завърши атаката с кош за своите- 82:84 за "Рилски спортист", а видинчани разполагаха със 7 секунди, за да се върнат в мача. Съобразителността, спокойната ръка и точната стрелба на юношата на "Видабаскет" Пламен Станков взривиха залата и върнаха надеждата за победа. Сирената закова на таблото 84:84 точки.

В добавените 5 минути играта бе равностойна, а късметът, така капризен през миналия сезон, този път помогна на нашите- победа с 97:94.

Юлиян Колев, капитан на Видабаскет Видин"Труден мач. Чувствахме се уморени и неконцентрирани. Можеше да изведем този мач и по друг начин. Ще си направим изводите. Важното е, че победата е наша", каза след срещата капитанът на "Видабаскет" Юлиян Колев.

"Важна е победата. Важно е и да си вземат своите поуки от играта след мача.  Те ще го направят в съблекалните", коментира Кирил Кънчев, баскетболист, познат на видинската публика от близкото минало. Наричаха го "Въздушния", но тежка контузия го раздели с любимия спорт. Сега живее далече от родния град, но когато се връща, дори и за малко, не е забравил пътя към зала "Фестивална".

Три победи и една загуба е общата сметка в актива на Николай Колев и неговите момчета
, което ги подрежда на пето място във временното класиране. В следващия кръг "Видабаскет" гостува на "Академик" София в Правец, а момчетата на Йордан Янков от "Рилски спортист -2" посрещат "Делфин" Бургас.

Видабаскет Видин - Рилски спортист-2 Самоков 97:94Водач в таблицата след четвъртия кръг е отборът на Икономически университет Варна.

"Отборът на "Видабаскет" победи "Рилски спортист-2" Самоков с 97:94 след продължение в зала "Фестивална"! Браво, момчета!!! Колко баскетбол има в тези момчета, които без пари и без редовен тренировъчен процес победиха Варна, Русе и Самоков! Ще се намери ли най-после един спонсор, за да изригне отново баскетболен Видин? Браво, момчета, дълбок поклон за труда и за радостта, с която ни дарявате и през този сезон. Залата отново е пълна, заради ВАС и ГОЛЕМИЯ НИКОЛАЙ КОЛЕВ", коментира в социалните мрежи Росен Ракаджиев, който от години организационно помага на клубния и масовия спорт във Видин.

Фоторепортер: Росен Ракаджиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видински деца впечатлиха с футболните си умения на турнир в Унгария

Деца от спортното социално училище Видин към Фондация "Реал Мадрид" участваха в тазгодишното издание на демонстративния футболен турнир "Копа Алма" . Домакин на 5-дневното събитие беше Академия "Пушкаш" в Унгария , разказа Светлина Вълчева , координатор за Видин към испанската фондация: "Тези прекрасни деца бяха с треньори и представиха достойно..

публикувано на 03.07.24 в 13:51

Турнир по волейбол за празника на полицията във Враца

Отборът на затвора спечели волейболния турнир, организиран от СК Спартак в чест на професионалния празник на полицията – 5 юли. Шампион стана командата на ГДИН от мястото за изтърпяване на наказания край Враца, следвана от РСПБЗН. Трети се наредиха волейболистите от РУ на АЕЦ „Козлодуй", а четвърти са ченгетата от участъка в „Дъбника". Последни в..

публикувано на 03.07.24 в 13:17

"Монтана" с първа победа при Калпаков

Футболистите на "Монтана" победиха с 2:1 "Пирин" на собствения им терен в Благоевград. Това бе първи успех за монтанци от лятната подготовка и първа победа за новия наставник Тенчо Калпаков, който пое отбора в неделя. "Пирин" вкара ранен гол още в 4-та минута. В 14-та, след пробив по дясното крило, Стивън Кирилов изравни 1:1. На почивката..

публикувано на 03.07.24 в 12:09

Сребро и бронз за врачанки от шампионат по лека атлетика

Александра Петрова от Враца  стана вицешампион на България по лека атлетика по време на националния шампионат при 16-годишните. Дъщерята на кмета на село Згориград Ангел Петров завърши втора на висок скок. Талантливата атлетка, която на 12 юли навършва 14 г., преодоля 155 см в сектора. Сребърното отличие беше гарнирано с ново най-добро лично..

публикувано на 02.07.24 в 15:45

Видинчанка заслужи най-много титли от Националния шампионат по лека атлетика

Видинчанката Кристен Радуканова спечели четири златни медала от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново.  На стадион „Ивайло“ Кристен спечели титлата в спринта на 100 метра с личен рекорд 11.55 секунди. Тя бе без конкуренция и на 200 м с време 23.74 сек. Заедно със своите съотборнички от СК "Атлетик" София Радуканова..

публикувано на 01.07.24 в 16:14

Успешен форум за атлетите от Мездра

Поредно успешно представяне записаха атлетите от Мездра. В бягането на 800 метра в Търново Мартин Иванов запази титлата си с 1:50.10, Димитър  Панделиев бе втори с 1:50.53 срещу 1:50.65 на Мартин Балабанов от Атлет Мездра. В бягането на 5000 м за жени Милица Мирчева (Атлет – Мездра) стана убедителна шампионка в горещото време с 16:37.09 мин,..

публикувано на 01.07.24 в 16:06

Ботев (Враца) стартира подготовка в Етрополе

Футболистите на врачанския Ботев направиха първа тренировка в Етрополе.  Старши-треньорът Тодор Янчев заведе възпитаниците си на тренировъчен лагер в планинския град. Врачани усилено ще се подготвят в Етрополе с двуразови тренировки всеки ден до 6 юли. От спортно-техническото ръководство обещаха да се мобилизират и обединят силата, стратегията и духа..

публикувано на 01.07.24 в 15:52