Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Стоянов от ПМГ "Екзарх Антим І" във Видин зае първо място в национално състезание

Снимка: Росен Ракаджиев

Ивайло Стоянов от ПМГ "Екзарх Антим І" във Видин, заедно със съотборниците от отбор №4 - Никол Милевска (Смолян), Ивайло Александър Кърцъков (Ямбол), Димитър Георгиев (Сливен), Емили Венциславова (Перник) и Иван Стоянов (Бургас) спечели първо място от VІІ Национално състезание за ключови компетентности по природни науки в Кюстендил. Участниците в надпреварата бяха групирани в отбори на случаен принцип и получиха сертификати за участие. Наградите на учениците бяха осигурени от Министерството на образованието и науката и от спонсори - издателствата "Просвета" и "Анубис - Булвест 2000".

Ивайло Стоянов и Асен Иванов от ІХ в клас на ПМГ "Екзарх Антим І" представиха Видин на Националното състезание по природни науки. Учениците бяха мотивирани и подготвени за участие от ръководителя на отбора и учител по химия - Антоанета Добрева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Събират дарения за ремонт на църквата в село Челопек

Дарителска акция събира средства за ремонт на църквата "Св. Димитър" във врачанското село Челопек. Планира се подмяна на старата дървена дограма, обясни кметът Тихомир Тошев. "В момента правим доброволческа акция, тъй като е дървена, ще я подменим с ПВЦ, използваме двете кутии- в църквата и в къщата..." 3 400 лева са необходими за ремонта,..

публикувано на 25.07.24 в 11:45

Копие на чудотворна икона от Атон идва в Белоградчик

Копие на чудотворна икона на Свети Георги Зограф от Зографския манастир ще бъде донесена в град Белоградчик на 21 септември, това каза за радио Видин отец Рафаил , архиерейския наместник на населеното място: "Тя ще бъде донесена лично от някои от монасите на Света гора. Инициативата е на дарител, който желае да не се обявява неговото име. Идеята..

публикувано на 25.07.24 в 10:07

Възрастен шофьор причини катастрофа във Врачанско

През вчерашния ден около 13.30 часа между селата Ребърково и Крета са катастрофирали два леки автомобила. Единият от тях, управляван от 76 годишен мъж от Враца, при остър десен завой е навлязъл в съседната пътна лента и блъснал в предната лява част другият насрещно движещ се автомобил, управляван от 34 годишен мъж от Севлиево.  Убити и ранени при..

публикувано на 25.07.24 в 10:04

Община Враца подготвя редица летни инициативи

До края на юли във Враца са предвидени доста забавления, съобщават от от общинското ръководство.  В петък, 26 юли, на сцената на водното огледало зад паметника на Христо Ботев ще се проведе концерт на местните музикални таланти Теди и Наско. Началото е в 21.00 часа.  Веднага след края на концерта - в 22.00 часа, в парк "Дъбника" ще бъде излъчен филмът..

публикувано на 25.07.24 в 09:53

Двама нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд Бяла Слатина

Двама нови съдии - Катя Божидарова Ангелова – Петрова и Цветелина Недкова Харалампиева, започнаха работа в Районен съд – Бяла Слатина.  Съдия Катя Ангелова – Петрова положи клетва и встъпи в длъжност на 17 юли, а вчера бе клетвата и встъпването в длъжност на съдия Цветелина Харалампиева. Церемониите се състояха в Районен съд – Бяла Слатина на общо..

публикувано на 25.07.24 в 09:13

Увеличават с час забраната за преминаване на тирове през прохода Петрохан

От днес,  25 юли, с един час се увеличава времевият интервал на забраната за преминаване на тежкотоварни моторни превозни средства над 3,5 тона през прохода Петрохан, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Тежкотоварни камиони, движещи се само в посока Монтана – София, няма да могат да пътуват от понеделник до петък в периода между 5:00 ч. и 9:00..

публикувано на 25.07.24 в 07:55

Снимката на 24 юли 2024 година

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният  дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  Във видинския участък на река Дунав няма регламентирани плажове .  Авария по водопроводната мрежа..

публикувано на 24.07.24 в 17:55