Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ново село направиха първата копка на спортен комплекс за 5 800 000 лева

Георги Стоенелов: "Срокът за изпълнение е 101 календарни дни"

7
"Срокът за изпълнение е 101 календарни дни- т.е. най-късно на 30 юли 2015 година комплексът трябва да бъде готов", припомни кметът Георги Стоенелов, след като даде старт на строителните дейности, като разби бутилка пенливо шампанско в кофата на багера.
Снимка: Светла Бондова


От днес, 28 ноември 2014 година, започва да тече срокът от 101 дни, за което време ще трябва да бъде завършен новият спортен комплекс във видинското село Ново село. Реален ход на строителството бе даден с ритуална първа копка.

Церемонията започна с песни, изпълнени от женската битова група при читалище "Земеделец". Официални гости на празника бяха Любомир Здравков- директор на областната дирекция при ДФ "Земеделие" Видин, Иво Марков- председател на Областния съвет на БФС Видин, общински съветници, кметове. За новоселяни най-важният гост бе управителят на БУЛСТРОЙ ГРУП ООД София- Георги Евтимов- фирмата, която ще изгради комплекса.

В словото си кметът на община Ново село Георги Стоенелов припомни историята на съществуващата спортна база. Сподели и трудностите по привличането на средства за изграждането на новото спортно съоръжение, което ще отговаря на всички изисквания на БФС и УЕФА за провеждането на регионални и национални състезания.

"Новоселска община е била и е "ковачница на спортни кадри" и трябва да се създадат условия децата да продължат тази традиция. Спортът е най-сигурното оръжие и за да отклоним децата от дрогата, от прекомерното седене пред компютъра", каза още кметът.

Поздравителен адрес към общинската администрация от името на Лозина Василева- изпълнителен директор на ДФ "Земеделие", поднесе Христинка Чилова- старши експерт в областната дирекция на ДФ "Земеделие" Видин. В него се припомня, че за програмния период 2007-2013 година Новоселската община е реализирала 8 проекта по Програмата за развитие на селските райони, на стойност 10 200 000 лева.

Изграждането на новия спортен комплекс е одобрено по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони още през 2012 година. Но изборът на изпълнител забави началото на реализацията му.

Проектът"Разработката бе готова през 2011 година. През 2012-та проектът е подаден в Държавен фонд земеделие, по Програмата за развитие на селските райони, 2013-та имаме одобрение, април 2014 година бе избран изпълнител, но класираният втори обжалва процедурата. Което забави много реализацията. Минахме през много инстанции. В това число и Висшия административен съд... Важното е, че вече имаме определен изпълнител и даваме ход на строителните работи", каза за Радио ВИДИН кметът на Ново село Георги Стоенелов.

Фирмата-изпълнител БУЛСТРОЙ ГРУП ООД София е външна за региона, но в Община Ново село се надяват тя да ползва местни подизпълнители и общи работници от  Ново село. Очаква се откриването на спортния комплекс да стане през лятото на 2015 година.

Първа копка за нов спортен комплекс в Ново село ВидинскоСтроеният през 1950 година стадион на местния футболен клуб "Славия 1913" и след реконструкцията ще остане в центъра на новия обект. Около него ще бъдат изградени лекоатлетическа писта с 4 състезателни коридора, игрища за баскетбол, волейбол, минифутбол и тенис на корт. Трибуните ще са за около 700 зрители. Комплексът е разположен върху 38 дка и включва още: открит плувен басейн; два паркинга; сервизни помещения; пречиствателна станция за отпадни води.
   
"Срокът за изпълнение е 101 календарни дни- т.е. най-късно на 30 юли 2015 година комплексът трябва да бъде готов", припомни кметът Георги Стоенелов, след като  даде старт на строителните дейности, като разби бутилка пенливо шампанско в кофата на багера.

Водосвет на празника отслужиха архимандрит Исаак, поп Мариян  и дякон Митко.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

24 часа спорт в Козлодуй

21 и 22 април в Козлодуй ще бъдат изпълнени с много спорт и физическа активност. Спортните събития са заложени в инициативата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" "24 часа спорт". Освен ученици, учители и родители, във физическите активности ще  участват и различни институции, както и спортни клубове от града.  "Този проект датира от 2019 година, беше..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

Стивън Кирилов пропуска мач на "Монтана"

Полузащитникът Стивън Кирилов пропуска домакинската среща на "Монтана" с "Беласица" /Петрич/ в събота. Офанзивният играч ще изтърпи наказание от една среща, заради натрупани жълти картони. Петият Кирилов получи при гостуването на "Бдин" /Видин/, като предишните четири бяха през есента с екипа на "Струмска слава" /Радомир/. Освен лишаването от състезателни..

публикувано на 17.04.24 в 17:13

Изявени видински спортисти бяха наградени от Общината

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  "Община Видин се гордее с Вас, с вашите успехи. Все така достойни спортисти, граждани и прекрасни млади..

публикувано на 17.04.24 в 16:16

БФС посече "Бдин"

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи тежки санкции на последния в класирането на Втора лига "Бдин" Видин след домакинството на "Монтана" от 28 кръг на първенството. Видинският клуб ще трябва да плати глоби в общ размер от 6025 лева. Наказанията от мача срещу "Монтана" са заради бурните реакции към отсъжданията на главния съдия..

публикувано на 17.04.24 в 12:13

Топрефер свири дербито на изпадащите

Най-добрият български рефер свири дербито на дъното в Първа лига в петък. На 19 април от 17.30 часа на стадион „Христо Ботев" един срещу друг излизат предпоследният в елита – Ботев, и последният – Етър. Откриващата среща от 30-ия последен кръг от редовния сезон е от 17.30 часа, а главен съдия в нея ще е Георги Кабаков. Помощник-съдии са Мартин..

публикувано на 17.04.24 в 11:50

Откриха обновена спортна площадка в Монтана

Още една спортна площадка ще могат да използват жителите на Монтана за масов спорт. Тя се намира зад зала „Младост". Изградена е преди повече от 10 години с европейски средства. Сега Общината я възстанови и ще може да ползва от всички живеещи в най-големия жилищен квартал в града „Младост", както и всички останали", каза кметът на Монтана..

публикувано на 16.04.24 в 17:22

Наближава крайният срок за заявки за участие във футболен турнир в Мездра

Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в XXII открит турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра, съобщават от местната управа.  Заявки за участие се приемат до 26 април (петък) в стая №304, ет. 3 на Община Мездра, при Жанета Маринова - ст. експерт "Спорт и младежки дейности". До тази дата водачите на отборите трябва..

публикувано на 16.04.24 в 14:29