Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на благотворителността ще се проведе в СОУ "Цар Симеон Велики" във Видин

Снимка: Стефка Павлова

Ден на благотворителността ще се проведе в СОУ "Цар Симеон Велики" във Видин на 9 декември. Целта е да бъдат събрани средства за подпомагане на ученици в неравностойно положение, каза Петя Петрова от ученическия съвет:

"Във всеки клас ще има кутия. Всеки ще дари колкото прецени, колкото може да отдели от своите джобни пари. Ще ги пусне в касичката и накрая ще ги съберем, за да купим подаръци или да окажем помощ на децата, които имат нужда".

Инициативата ще бъде под мотото "Стоя до теб". Тя ще завърши на Игнажден с раздаване на подаръци, обясни Зорница Здравкова от 11 клас.

"Обикновено се организира коледно парти. Понякога даваме парични суми, друг път са подаръци, подбрани заедно с родителите. Това са деца, които наистина имат нужда от някаква помощ. Наближават светли християнски празници, а това е една усмивка, една радост за дечицата."

На 15 декември ще бъде открит коледният базар на училището, със средства от който също ще бъдат подпомогнати нуждаещи се ученици. Обикновено от двете инициативи постъпват до 1200 лева, които се разпределят на около 30 деца, каза помощник-директорът Светломира Пешева:

"Децата по този начин се учат, че живеят в общност и трябва да се подкрепят един друг. В този смисъл посланието на инициативата "Стоя до теб" има подбуждащо действие за извършване на благотворителните акции."
 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 8 август 2024 година

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин от помпена станция "Сланотрън" скоро ще приключи.  Това е един от най-важните инфраструктурни проекти във водоснабдяването в област Видин за последните 40 години. Над 10 институции обсъдиха как да се облекчи тежкотоварния трафик в страната. Инициативата е на министъра на транспорта и..

публикувано на 08.08.24 в 18:05

Пострадали от пожар в Монтана получиха дарение

Кмет, общински съветници и представител на неправителствена организация в Монтана дариха средства на пострадали от пожар . Огънят унищожи част от покрива на жилищен блок в квартал „Изгрев“. Общо 2400 лева лични средства дариха на живущите в квартал „Изгрев“, блок № 6, вход „А“ в Монтана. През миналия месец огънят унищожи част от..

публикувано на 08.08.24 в 16:41

Родиха се първите две бебета по инвитро програмата на Община Мездра

Родиха се първите две бебета , заченати инвитро с финансовата подкрепа на Община Мездра по Програмата за отпускане на финансова помощ за лечение на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми. Финансовата помощ, отпусната на родителите на новородените близнаци, е в размер на 3 500 лв., съобщиха от Дирекция „Социални..

публикувано на 08.08.24 в 15:45

Ремонт ще прекъсне временно тока в населени места в област Видин

На 12 август за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде преустановено електрозахранването заради ремонт в населени места на територията на община Белоградчик - град Белоградчик, селата Боровица, Граничак, Дъбравка, Извос, Крачимир, Праужда, Пролазница, Салаш, Пешина махала, Куцарова махала, Стакевци и Чифлик, както и в махала Фалковец на село Яньовец..

публикувано на 08.08.24 в 14:48

Комисия заседава във Видин заради риска от чума по дребните преживни животни

Дезинфекция за автомобили е въведена на трите гранични пункта в област Видин , стана ясно по време на заседание на Областната епизоотична комисия за обсъждане на мерки срещу разпространението на чума по дребните преживни животни . Всички ветеринарни структури са приведени в готовност за реакция. Директорът на Областната ветеринарна служба д-р Адриян..

публикувано на 08.08.24 в 14:35

Започна подготовката за панаира във Видин

Видинският панаир ще започне на 23 август и ще продължи до 31 август. Подготовката за традиционното изложение вече е в ход, съобщават от Община Видин. Концертната програма включва популярни български и сръбски изпълнители. Тя е подсигурена от дарители  както и при предишните издания,  посочват от местната управа.   Посетителите ще имат възможност..

публикувано на 08.08.24 в 14:04

Изпълнителка от село Старопатица стана втора на национален певчески конкурс

Корнелия Иванова от видинското село Старопатица  се класира на второ място в националния певчески конкурс „Старите песни на нов глас“ . Изпълнителката се отличи в категория "Трета възрастова група над 25 години". Конкурсът е част от Международния фестивал “Фолклорен извор“, който се проведе в свищовското село Царевец. Корнелия Иванова е с..

публикувано на 08.08.24 в 13:55