Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца изпраща противоречива година

2
Снимка: Жоро Александров

Ръководството на "Ботев" /Враца/ изпраща с противоречиви чувства 2014 година – това личи от изявление на кмета на града инж. Николай Иванов, който е и председател на управителния съвет на ПОФК "Ботев". Градоначалникът назова конкретните проблеми пред втородивизионния тим – а те са незавидното класиране след есенния полусезон на "Б" група – отборът се намира на 14-о място, както и трудното финансиране:

"От гледна точка на финансиране футболният клуб от години е в тежка ситуация. Но това е проблем и болка за целия български футбол, не само за Враца…

Искам обаче да подчертая, че футболният клуб има своето бъдеще. Знаете, че целите ни не са толкова големи – сведени са до едно нормално и съобразено с традициите на този спорт във Враца, подобаващо класиране в "Б" група. Вярно е, че есенният полусезон не приключи толкова добре, колкото ни се искаше, но не би трябвало да имаме сериозни притеснения за пролетта. Затова спортно-техническото ръководство ще вземе съответните мерки. Но това не променя тежката ситуация, в която ще продължим да работим и след нова година."


СнимкаКметът на Враца Николай Иванов припомни, че през отиващата си година е започнал дългоочакваният ремонт на стадион "Христо Ботев", който след откриването си през 1957 г. е преживял не един и два козметични ремонта, но за първи път на него тече толкова сериозна дейност:

"2014-а година беше успешна от гледна точка на грандиозния ремонт, който започнахме на стадион "Христо Ботев". Ако искаме да продължим тези традиции, които има футболът и спортът във Враца, сме задължени да го довършим…

Грандиозен ремонт се извършва на стадиона. Сега тече първият етап, очакваме процесът да продължи и догодина. Работим в много добра координация с Министерството на младежта и спорта и срещаме разбирането на министър Красен Кралев по всички възникнали въпроси по отношение на този грандиозен проект. Подчертавам: имаме пълното разбиране и съдействие от страна на спортното ведомство, което ни дава основание да вярваме, че ще завършим дейностите в срок и ще успеем да дадем на врачани и хората от Северозападна България едно модерно спортно съоръжение – такова, каквото те заслужават!"


Пред ръководството на врачанския клуб има и друга цел и тя е свързана с развитие на местните футболни таланти, отбеляза още кметът Николай Иванов:

"Следващият важен приоритет, който отлагаме от години, е сериозна реорганизация на детско-юношеската ни школа. Трябва да имаме нова политика в тази посока и вярвам, че работата с нашите таланти ще ни донесе успехи. Като председател на управителния съвет на ПОФК "Ботев" – позиция, която понякога ми е по-тежка от кметските задължения, мога да заявя, че нашият отбор го чакат добри дни! На всички играчи и треньори, и на техните семейства, на всички наши привърженици, желая весело посрещане на новата година и нека тя е по-добра от 2014-а за любимия ни "Ботев" /Враца/!"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В Криводол направиха турнир по тенис на маса

В Криводол проведоха турнир по тенис на маса за деца , съобщиха от общинската управа. Надпреварата премина под патронажа на кмета Христо Доков и беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В състезанието взеха участие деца от Криводол на възраст от 8 до 18 г. Победител в надпреварата е..

публикувано на 18.07.24 в 12:00

"Монтана" представи отбора срещу "Ком"

"Монтана" победи с 4:0 "Ком" /Берковица/ в приятелска среща. Преди мача на стадион "Огоста" бе представен отборът на монтанци за новия сезон на Втора лига. Кметът Златко Живков пожела успех и на двата тима.  Само на седмица тренировки футболистите на "Ком" не успяха да се противопоставят на съперника. В 31-та минута домакините поведоха с автогол на..

публикувано на 18.07.24 в 11:17

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10

"Монтана" представя отбора си срещу "Ком"

"Монтана" ще играе приятелска среща с новака във "В" Северозападната трета лига "Ком"/Берковица/. Мачът на стадион "Огоста" е тази вечер от 19.00 часа. Преди него монтанци ще представят официално селекцията си за новия сезон на Втора лига. "Монтана" смени двама треньори по време на лятната подготовка. Петър Колев стартира заниманията, след което..

публикувано на 17.07.24 в 12:04

Видинчани с два златни и един бронзов медал от световното по кану-каяк за ветерани

Елена Петкова от видинския Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77" завоюва два златни медала от Световното първенство по кану-каяк за ветерани в Пловдив. Тя е световен шампион в дисциплините - 500 м. едноместен каяк, при 50-54 г. жени и 200 м. едноместен каяк отново в същата възрастова група. Друг състезател от града и клуба Кирил Флоров заслужи..

публикувано на 16.07.24 в 16:47

Първият мач на "Ботев" (Враца) е с по-късен час заради горещините

Заради горещините от Българския футболен съюз взеха решение да преместят началните часове на срещите от първите два кръга в Първа лига. Това означава, че първото домакинство на врачанския "Ботев" в кампанията, което е предвидено за 21 юли /неделя/, ще започне от 19:00 часа на градския стадион. Първоначално часът беше друг, но заради високите..

публикувано на 16.07.24 в 12:37
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44