Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Трифонов: "2014 година бе трудна, но и успешна за Община Видин"

Снимка: Радио ВИДИН

"Въпреки сътресенията, които Общината преживява през последните няколко месеца, тежката икономическа криза и финансовите запори, 2014 година беше успешна.", каза председателят на Общински съвет Видин Пламен Трифонов и добави, че най-важните решения, взети през годината от видинския Общински съвет са свързаните с големите проекти. Пред завършване е най-големия проект на Видин - за водния цикъл, който е на стойност 75 милиона лева.

"Догодина Видин ще има съвсем друг вид, когато се асфалтират участъците, по които се работи във връзка с водния цикъл, които в момента създават неудобства. Основна задача ще ни бъде инфраструктурата. Това, което и ние като Общински съвет ще настояваме, е да се работи не само в града, а и в селата. Тази година не достигнаха сили да се обърне повече внимание на селата.", обясни Пламен Трифонов.

Предстои да бъде реализиран и проект за 25 милиона лева, за изграждане на депо за твърди битови отпадъци. Реализирани са и още важни проекти, с помощта на Общински съвет - за изграждането на социални жилища, на стойност 4 милиона лева и ремонта на надлеза при булевард "Панония". За новия облик на Видин ще допринесе и завършването на проекта за зелена и достъпна градска среда:

"Със стотиците нови електросъоръжения, които ще бъдат монтирани, Видин наистина ще добие още по-европейски вид. Има какво още да се желае в сферата на туризма. Имаме амбиции и там да се развият нещата."

Общинските съветници от Видин са участвали през 2014 година в 11 заседания, на които са приети 147 решения. Постоянните комисии в Общински съвет са провели досега 164 заседания. Пламен Трифонов определи проведените заседания на Общински съвет като трудни, тъй като обхващат всички сфери на обществения живот във Видин и до изработване на решение се стига след продължителни обсъждания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Местните структури на ДПС във Враца не са единни за кризата в партията

Кризата в ДПС раздели местните структури на партията в област Враца, където повече от десет години партията печели един от шестте мандата от избирателния район. В декларация, публикувана в социалната мрежа, от Областния съвет във Враца изразяват подкрепа за почетния председател Ахмед Доган, но призовават за единство на парламентарната група и..

публикувано на 13.07.24 в 08:55

Прокуратурата разследва смъртта на мъж в Монтана

Прокуратура започна разследване за смъртта на 41-годишен мъж в Монтана. Той е намерен на 1 юли в безпомощно състояние, а на 4 юли почива. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. След като е открит в безпомощно състояние, мъжът е настанен за лечение в болницата в Монтана с множество тежки травми. Не се изключва версията и за убийство, съобщи..

публикувано на 13.07.24 в 08:17

Оранжев код за опасни горещини, червен за пожари

Оранжев код за опасни горещини е обявен в цялата страна. Очакват се максимални температури между 35 и 40 градуса, в Северозападна България - около 39 градуса, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.  Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се понижи. Щ е бъде слънчево и..

публикувано на 13.07.24 в 07:28

Снимката на 12 юли 2024 година

Проект за изграждане на нов физкултурен салон в Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във  Видин  е одобрен за финансиране, съобщават от Общината. Проектните дейности включват изграждане на малък физкултурен салон в дворното пространство на учебното заведение с обслужващи  помещения, в т.ч. и закупуване на оборудване и обзавеждане,..

публикувано на 12.07.24 в 18:05
Силвия Василева, директор на „Финансови и счетоводни дейности“ в Община Монтана

Много добро изпълнение на бюджета за 2023 година, отчете Община Монтана

На публично обсъждане директорът на „Финансови и счетоводни дейности“ Силвия Василева представи основните приходи и разходи в бюджета на община Монтана през миналата година, съобщават от местната администрация.  “Въпреки трудностите през годината заради обратите в държавното управление и забавеното приемане на Закона за държавния бюджет,..

публикувано на 12.07.24 в 16:58

Урок за Космоса се проведе в Мездра

Библиотекари разказаха на деца за стъпването на човека на Луната преди 55 години в рамките на инициативата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра . Участниците в проявата научиха за подготовката на астронавтите, изпращането на няколко спътника в Космоса с различни животни и накрая за полета на космическия кораб "Аполо 11", който каца на земния..

публикувано на 12.07.24 в 16:52

Съд наказа двама обвиняеми за отглеждане на коноп в Мизия

Двама обвиняеми получиха наказания от по 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок за незаконно отглеждане на растения от рода на коноп и държане на високорисково наркотично вещество в Мизия . Разследващите са открили 128 растения в специално оборудвано помещение в сграда в местността „Среден връх“ в града. Пазарната..

публикувано на 12.07.24 в 15:14