Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крум Николов /Шолето/ е Почетен гражданин на Берковица

Снимка: Петя Генова

Крум Николов /Шолето/ бе удостоен със званието Почетен гражданин на Берковица на заседание на ОбС в града под Ком. Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова му връчи плакет и почетна грамота. Председателят на Общинския съвет инж. Юлиян Иванов изчете решението за удостояване със званието. Крум Николов получи и специална награда от МВР.  Почетното отличие за доблест и заслуга е подписано от министъра на МВР.

Наградите са за изключителната му помощ за разчистването на Берковска река по време на наводнението от 4 септември.

Със същото Решение №1234 съветниците в Берковица  приеха още, че във връзка с възникналото бедствие и участие на граждани от Община Берковица за намаляване щетите от наводнение да се предложат и други заслужили граждани на следващ празник. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Писателка ще се срещне с деца в Мездра

Децата, които участват в инициативата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра ще се срещнат с местна писателка. Авторката на стихове и разкази  Рени Митева ще представи пред младите читатели две детски книги - "Копривени въженца" и "Две весели приказки".  Срещата ще се проведе на 14 август, сряда, от 09:30 часа в библиотеката при читалището в..

публикувано на 12.08.24 в 14:00

Млад мъж загина при инцидент на горски път в Чипровци

Неправоспособен водач на джип е починал на място при произшествие на горски път в землището на град Чипровци . Сигналът за инцидента е постъпил на 11 август, около 21:00 часа. Загиналият е 21-годишен жител на Чипровци. Инцидентът е станал  същата вечер, около 20:30 часа, на стръмен горски път между местностите 3-те чуки и Даяница, в района на града...

публикувано на 12.08.24 в 11:45

Къща изгоря при пожар в Козлодуй, има задържан

54-годишен мъж е задържан за умишлено предизвикан пожар в къща в Козлодуй . Произшествието е от вчера, 11 август, около 21:00 часа. Къщата е напълно изгоряла при пожара. Задържаният е живял на семейни начала със собственичката на имота. Образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 12.08.24 в 10:05

Овладян е пожарът над Вършец

Локализиран е пожарът над град Вършец. Екипи обхождат опожарените места и наблюдават за нови огнища. Пожарът над квартал "Изток" е овладян, съобщи тази сутрин кметът на Вършец инж. Иван Лазаров. До късно снощи четири екипа на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Монтана, служители на горското в Берковица и доброволци..

публикувано на 12.08.24 в 09:10
Младежки център - Монтана

Дни на младежта се провеждат в Монтана

Дни на младежта организира Младежки център – Монтана. Поводът е Международния ден на младежта, 12 август. До сряда са предвидени различни събития и образователни дейности.  Днес, от 09:00 до 12:00 часа, в сградата на Младежкия център, в парк „Огоста“,  ще се проведе лекция и симулация за безопасно шофиране и отговорно поведение на пътя. Във вторник..

публикувано на 12.08.24 в 08:30

Ремонт прекъсва временно тока в населени места в област Видин

Днес, 12 август за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде преустановено електрозахранването заради ремонт в населени места на територията на община Белоградчик - град Белоградчик, селата Боровица, Граничак, Дъбравка, Извос, Крачимир, Праужда, Пролазница, Салаш, Пешина махала, Куцарова махала, Стакевци и Чифлик, както и в махала Фалковец на село..

публикувано на 12.08.24 в 08:00

Пожар в пресечена местност над Вършец

Пожар горя над Вършец. Огънят се бе разпрострял над квартал "Изток" в труднодостъпна местност.  Няма опасност за населението.  Четири екипа на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Монтана и служители на горското стопанство в Берковица участваха вчера в гасенето на пожара. Горели са сухи треви и храсти. Тъй като теренът е..

публикувано на 12.08.24 в 07:28