Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награда за гимназия "Д-р Иван Панов" Берковица

Снимка: Петя Генова

Центърът за развитие на човешките ресурси награди успешно изпълнените инициативи по програмите "Учене през целия живот" и "Младежта в действие", както и победителите в конкурса за Европейски езиков знак 2014.

Инициативата "Споделяне на култури", чийто координатор бе Гимназия "Д-р Иван Панов" в Берковица, също беше сред наградените за високо качество на изпълнение. Нейният  координатор Николина Кирова получи наградата - сертификат и плакет.

Дейностите са по секторна програма Коменски и бяха реализирани в периода 2011-2013 г. между учебни заведения от Берковица, Анкара, Турция и Ксилокастро, Гърция.

СнимкаУченици и учители от три гимназии обмениха знания за традициите и културите си, създадоха нови приятелства. 25 ученици от Гимназия "Д-р Иван Панов" са пътували в страните партньори.

Останалите членове на екипа по изпълнение на дейностите са инж. Петрана Лендова, Нина Везьова, Иванка Илиева, Людмила Иванова. В дейностите по проекта се включиха и Николинка Йорданова и Татяна Еленкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

АнтиСПИН кампанията в Монтана продължава с концерт

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана организира концерт по повод лятната информационна антиСПИН кампания . Лятната антиСПИН кампания е под мотото "Безопасна ваканция". Целта е да повиши информираността на жителите на област Монтана за болестта СПИН. През изминалата седмица се проведоха безплатни и анонимни тествания за ХИВ. "Тази вечер..

публикувано на 12.08.24 в 15:28

Двама огнеборци са пострадали при гасенето на пожара край Вършец

Двама служители на сектор "Специализирани оперативни дейности - Монтана" са пострадали при гасенето на пожара край Вършец . Единият е настанен за лечение в болница във Враца с три счупени ребра. Инцидентът е станал вчера към обяд при преобръщане на служебен противопожарен автомобил по време на гасителните действия. Огнеборците са транспортирани..

публикувано на 12.08.24 в 15:05

Първи въздушен медицински транспорт от Видин до София

Медицински хеликоптер откара до столичната болница „Н. Пирогов“ пациентка от Видин . Младата жена е пострадала  при катастрофа преди дни и заради травмите транспортът с линейка за нея е бил рисков, каза д-р Иво Георгиев от Центъра за спешна медицинска помощ във Видин. "След като се консултирах и с колегите, направихме искане към..

публикувано на 12.08.24 в 14:30

Започна ремонтът на второто платно на булеварда във Видин

Започнаха ремонтните дейности на второто платно на видинския булевард "Панония" . За разлика от предния път, главната пътна артерия на града ще бъде затваряна на етапи за ремонта, за да бъде избегнато затруднение в трафика, заявиха от Община Видин. Първата част от рехабилитацията на второто платно е от кръговото кръстовище на булевард "Панония" с..

публикувано на 12.08.24 в 14:10

Мобилен екип изследва безплатно за СПИН във Видин

Мобилен екип на Регионална здравна инспекция (РЗИ) във Видин извършва безплатно изследвания за СПИН . Инициативата, която е в рамките на националната лятна антиСПИН кампания, се провежда този следобед на един от басейните край Видин, съвместно с Българския младежки Червен кръст в града. Желаещите можеха да си направят бързи тестове и за хепатит В и..

публикувано на 12.08.24 в 14:00

Писателка ще се срещне с деца в Мездра

Децата, които участват в инициативата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра ще се срещнат с местна писателка. Авторката на стихове и разкази  Рени Митева ще представи пред младите читатели две детски книги - "Копривени въженца" и "Две весели приказки".  Срещата ще се проведе на 14 август, сряда, от 09:30 часа в библиотеката при читалището в..

публикувано на 12.08.24 в 14:00

Млад мъж загина при инцидент на горски път в Чипровци

Неправоспособен водач на джип е починал на място при произшествие на горски път в землището на град Чипровци . Сигналът за инцидента е постъпил на 11 август, около 21:00 часа. Загиналият е 21-годишен жител на Чипровци. Инцидентът е станал  същата вечер, около 20:30 часа, на стръмен горски път между местностите 3-те чуки и Даяница, в района на града...

публикувано на 12.08.24 в 11:45