Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет във Враца, с програма за бездомните кучета

Снимка: Жоро Александров

Общинските съветници от Враца приеха програма за овладяване на популяцията от бездомни кучета. Екшън-планът включва целенасочени действия от 2015-а до 2018-а година, стана ясно на последното заседание на местния парламент.
Според статистиката, предоставена пред съветниците, през миналата година във Враца са били уловени 566 бездомни кучета. След като са обработени от специалисти от фирмата с договор за дейност, "Ветеринарни практики 3Д" ООД, четириногите са върнати на улицата. Данните от дейността на дружеството, с което Общината сключи договор през 2013 г., показват, че през годината само едно животно е ефтанизирано. Броят на заловените и обработени кучета е двойно по-голям в сравнение с 2013 г., когато в града са били хванати 209 скитащи четириноги.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Председателят на "Шалом" посети културен център "Жул Паскин"

Председателят на организацията на евреите в България „Шалом“ доц. д-р Александър Оскар  посети  днес   културен център "Жул Паскин" .  Той беше посрещнат от зам. кмета на Видин Борислава Борисова . "За нас е удоволствие да Ви посрещнем в реновираната Синагога, вече Културен център "Жул Паскин“. Искам да изряза благодарността на кмета на..

публикувано на 10.08.24 в 14:35

Област Видин с най-висока безработица в страната за месец юни

През месец юни за едно свободно място у нас са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на агенцията по заетостта.  Видин отново е областта с най-висока безработица - 15 %, а в Монтана тя е 12 на 100.  Три от областите са с регистрирана безработица над 10 %, като една от тях е област Враца с 10,6 %. 

публикувано на 10.08.24 в 13:10

Министър обеща пътни ремонти във Врачанско

Пътни ремонти предстоят във Врачанско – това стана ясно от отговор на служебния министър Виолета Коларова на въпрос на местните депутати Красен Кръстев и Мартин Харизанов. За път II-11 Козлодуй-Гложене-Мизия Оряхово-Остров-разклона за границата с област Плевен, АПИ е провела обществена поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект..

публикувано на 10.08.24 в 12:00

Завърши първият етап от благоустрояването на панаира в Кула

Панаирният комплекс в град Кула, където се провежда традиционно панаира, ще посрещне гостите си с нови пешеходни алеи, пътеки и настилки . Тази година Общинският съвет и Община Кула са осигурили и безплатен достъп за всички търговци. Приключи първият етап от ремонта и реконструкцията на панаира в Кула, каза за Радио Видин Илинка Найденова от..

публикувано на 10.08.24 в 10:00

Празник на малината в Берковица за 32-ри път

Празникът на малината събра в Берковския Балкан туристи от цялата страна. Вече 32 години, през втората седмица на август, се отдава чест на символите на Берковица - природата, планината и малината Празникът на малината се провежда от 1992 годна. В местността Горната Кория, в зоната на хижа "Ком", се събират планинари от цялата страна. „Тази година..

публикувано на 10.08.24 в 09:00

Враца изпреварва Монтана и Видин по строителство

През второто тримесечие на годината данните на териториалното статистическо бюро във Враца сочат, че градът под Околчица  изпреварва останалите два областни града в Северозапада – Монтана и Видин. Във Враца са започнали да изграждат 9 жилищни сгради с 15 отделни жилища и обща застроена площ от 1 475 квадратни метра. За сравнение в Монтана е стартирало..

публикувано на 10.08.24 в 08:17

Снимката на 9 август 2024 година

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер.  Той ѝ възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  Нов..

публикувано на 09.08.24 в 18:05