Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жител на Лом е задържан по обвинения за хулигански прояви в детски дом

Снимка: архив

39-годишен жител на Лом с инициали е задържан за срок от 10 денонощия, съобщиха от Областната дирекция на МВР Монтана. На 14.01.2015 г. около 12,00 ч. в двора на детски дом в Лом мъжът в явно агресивно състояние, отправял обиди, закани и заплахи за саморазправа. Чрез използване на физическа сила нанесъл удари в лицето на 19-годишен възпитаник на дома. Мъжът влязъл в пререкания с останалите възпитаници от дома - непълнолетни деца и с персонала, като с действията си предизвиква в тях силна уплаха, възмущение и страх. Побойникът е доведен в РУ МВР Лом, където му е съставен акт за установено нарушение по Указа за борба с дребното хулиганство и е задържан със заповед за срок от 24 часа в РУ на МВР Лом. С решение на Районен съд гр. Лом от 15.01.2015 г. на Б.Б. е наложена мярка - задържане в поделенията на МВР за срок от 10-денонощия.

Дневна охрана е назначена от днес в Дом за деца, лишени от родителски грижи "Милодсърдие" в град Лом. Мярката е предприета, след като преди два дни жител на града удари възпитаник на институцията. Целта е да не се допуска намеса на външни лица, които влияят негативно на децата, каза кметът на Община Лом Иво Иванов:

"Отношението на всички институции в община Лом, в това число и на Общинската администрация, към състоянието и организацията на работа в Дом за деца, лишени от родителски грижи "Милосърдие" е един от основните ни приоритети. След като в последните месеци предприехме конкретни организационни мерки, предприехме и промяна в щатното разписание на дома. От три месеца има реално действаща нощна охрана, а от днес вече функционира и пропускар - дневна охрана, с оглед на това да не се допусне вмешателство на външни лица."

Иво Иванов добави, че се предприемат компекс от мерки за подобряване условията на живот и отглеждане на децата в институциите. Днес е организирана среща на директорите на социалните домове в общината с представители на отдел "Закрила на детето", "Детска педагогическа стая" и психолози от базовата лаборатория на Института по психология на МВР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Наградиха победителите в конкурс за детска рисунка

Шест ученика бяха отличени в конкурса за детска рисунка "И Северозападът е Великден". Инициативата е на сдружение "Северозапазване", а дарител тази година бе Народният представител от 50-ото Народно събрание Любен Иванов. Второто място, грамота и парична сума от 100 лева взе Денис Нешев от СУ "Васил Левски" град Кула, 4-ти клас. Третото място, грамота и..

публикувано на 10.07.24 в 08:45

Безплатна минерална вода раздават във Видин заради жегите

Заради очакваните високи температури днес и в следващите дни от 11:30 до 14:00 часа , пред сградата на Общинска администрация на пл. "Бдинци" ще бъде обособен пункт, от който преминаващите граждани ще могат да получат безплатна бутилка минерална вода .  Община Видин провежда всяко лято акции за раздаване на минерална вода, когато от..

публикувано на 10.07.24 в 07:38

Снимката на 9 юли 2024 година

С традиционен  поход  "По стъпките на Вазов" жители на Берковица отбелязаха днес 174 години от рождението на Иван Вазов.   Патриархът на българската литература е черпил вдъхновение от красивата природа по време на престоя си тук. Здравната каса реши да плаща на аптеките със задна дата допълнителни 15% от стойността на всяко лекарство,..

публикувано на 09.07.24 в 18:05

Мездра се готви за международен фолклорен фестивал

Четвъртото издание на Международния фестивал "Фолклорната магия на Мездра" ще започне на 21 юли. Участниците са 12 групи, от различни краища на света и ще се изявяват  до 25 юли на сцените в селата Моравица, Брусен, Зверино и и в Мездра. Организатори на фестивала са Ансамбъл "Мездра" и Народно читалище "Просвета 1925 - Мездра", с подкрепата на..

публикувано на 09.07.24 в 16:43

Жители на Берковица отбелязаха 174 години от рождението на Вазов

С традиционен поход "По стъпките на Вазов" жители на Берковица отбелязаха днес 174 години от рождението на Иван Вазов. Патриархът на българската литература е черпил вдъхновение от красивата природа по време на престоя си тук. Иван Вазов живее в Берковица в периода от 1879 - 1880 година. Бил е председател на окръжния съд. В Берковица Вазов..

публикувано на 09.07.24 в 16:13

Започна археологическият сезон в Кула

Археологическите разкопки  в района на  крепостта "Кастра Мартис"  в град Кула започнаха. Проучванията се провеждат за втора поредна година.  Разкопките са финансирани от Община Кула. Осигурени са 18 хиляди лева, каза археологът  доцент Здравко Димитров : „Новият археологически сезон е втори поред от новите разкопки на..

публикувано на 09.07.24 в 15:22

Избрани творби от фонда на галерията представят във Враца

Изложба живопис "Избрани творби от фонда на ХГ "Иван Фунев"  е подредена в Художествената галерия във Враца . Представени са предимно пейзажи и фигурални композиции, каза завеждащият културния институт при Регионалния исторически музей във Враца Христо Божков .  "Подредили сме 24 творби в голямата зала на художествената галерия и седем..

публикувано на 09.07.24 в 15:19