Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първите домакински мачове на врачанския "Ботев" отново на стадиона в Мездра

Цецко Стефанов, изпълнителен директор, Адалберт Зафиров, старши-треньор и Николай Иванов, председател на УС на Ботев Враца
Снимка: Жоро Александров

"Ботев" /Враца/ няма да играе домакинските си мачове през пролетния полусезон на "Б" футболна група на своя стадион заради продължаващия ремонт на спортното съоръжение- това обяви председателят на Управителния съвет на ПОФК "Ботев" и кмет на Враца инж. Николай Иванов. Предварителните очаквания на клубната управа бяха свързани с приключване на дейностите до началото на месец март, но забавянето на старта и осигуряването на пари за втория етап забавиха завършването на обекта. Николай Иванов обяснява защо "Ботев" няма да играе поне тази пролет на стадиона си:

"Това щеше да стане, ако ремонта на стадиона не продължаваше. Гаранциите да намерим финансирането за втория етап от стадиона са сериозни, което означава, че няма как да има мачове във Враца и през пролетта. Трябва да завършим окончателно ремонта, така както е планиран и проектиран."

Това означава, че "Ботев" ще продължи да посреща противниците си на стадион "Локомотив" в Мездра, както беше през есента на м.г. Близо до Враца е и стадион "Христо Ботев" в Криводол, но той не може да бъде използван за мачове от професионалния футбол.

"Както знаете, стадионът в Криводол е обновен по европейска програма за селските региони, която забранява професионален футбол да се играе на него в рамките на 5 години след завършването му. А този период не е изтекъл и не можем да ползваме това съоръжение"- каза изпълнителният директор на врачани Цецко Стефанов.

Въпреки това е възможно врачани да изиграят две от контролите от подготовката си в Криводол. Става дума за първата проверка – на 24 януари срещу местния "Ботев", и на 31 януари, когато посреща плевенския "Спартак".

През пролетния полусезон врачани имат по програма 8 домакински двубоя, като графикът предвижда да започнат кампанията с два поредни мача пред своя публика.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16

В Криводол направиха турнир по тенис на маса

В Криводол проведоха турнир по тенис на маса за деца , съобщиха от общинската управа. Надпреварата премина под патронажа на кмета Христо Доков и беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В състезанието взеха участие деца от Криводол на възраст от 8 до 18 г. Победител в надпреварата е..

публикувано на 18.07.24 в 12:00

"Монтана" представи отбора срещу "Ком"

"Монтана" победи с 4:0 "Ком" /Берковица/ в приятелска среща. Преди мача на стадион "Огоста" бе представен отборът на монтанци за новия сезон на Втора лига. Кметът Златко Живков пожела успех и на двата тима.  Само на седмица тренировки футболистите на "Ком" не успяха да се противопоставят на съперника. В 31-та минута домакините поведоха с автогол на..

публикувано на 18.07.24 в 11:17

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10

"Монтана" представя отбора си срещу "Ком"

"Монтана" ще играе приятелска среща с новака във "В" Северозападната трета лига "Ком"/Берковица/. Мачът на стадион "Огоста" е тази вечер от 19.00 часа. Преди него монтанци ще представят официално селекцията си за новия сезон на Втора лига. "Монтана" смени двама треньори по време на лятната подготовка. Петър Колев стартира заниманията, след което..

публикувано на 17.07.24 в 12:04

Видинчани с два златни и един бронзов медал от световното по кану-каяк за ветерани

Елена Петкова от видинския Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77" завоюва два златни медала от Световното първенство по кану-каяк за ветерани в Пловдив. Тя е световен шампион в дисциплините - 500 м. едноместен каяк, при 50-54 г. жени и 200 м. едноместен каяк отново в същата възрастова група. Друг състезател от града и клуба Кирил Флоров заслужи..

публикувано на 16.07.24 в 16:47