Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бабинден отбелязаха във Видин

7
Снимка: Йорданка Петрова

Денят на родилната помощ събра в Акушеро-гинекологичното отделение на видинската болница "Света Петка" настоящи и бивши акушерки и лекари, много гости. Празникът започна с изпълнения на Градския духов оркестър и хора пред централния вход на болницата. Тържеството след това продължи в родилното отделение. Завеждащият отделението д-р Слави Любенов честити празника на своите колеги:

"Пожелавам на всички много здраве, много професионални успехи. Да си пожелаем да се случи ремонтът на родилното отделение, за който д-р Виолета Дочкова прави всичко възможно да намери средства."

Приветствие отправи и директорът на здравната каса д-р Владимир Вълчев:

"Изключително съм радостен, че съм сред вас на този ден. Многократно съм казвал, че ражданията са най- хубавото, което се случва в една болница. Пожелавам ви на вас и вашите семейства здраве."

Здраве и много успехи, пожела на работещите в родилното отделение и изпълнителният директор на болницата д-р Виолета Дочкова.

"Много успехи ви пожелавам. Знаете много добре през какво преминахме през тази една година. Надявам се вече да нямаме толкова проблеми и болницата да тръгне и да върви по много по-добър път", каза д-р Виолета Дочкова.

Бабинден честити изпълняващият длъжността кмет на Видин Добромир Дилов и обеща подкрепата на Общината за болницата:

"Честит празник на всички, които работят в акушеро-гинекологичното отделение на град Видин. Този празник е един прекрасен повод да направим един малък жест за вас."

Подарък поднесе и председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов.

"Вашата отговорност е голяма. Това, което каза и Дилов- този подарък, който ви даде, е символичен, а и това, за което пое ангажимент от името на община Видин също и от Общинския съвет се присъединяваме, че има необходимост това отделение да бъде обновено. Пожелавам ви много успехи", каза Пламен Трифонов.

Инфузионна помпа за нуждите на отделението подариха от Дамски лайънс клуб "Бъдин".

"Ние, дамите от Дамски лайънс клуб "Бъдин", всяка година се опитваме с нашите възможности да дарим каквото можем на тези прекрасни хора, които даряват всеки ден нов живот", каза Татяна Арсенова и обеща подкрепа от дамския клуб и занапред.

Денят на родилната помощ честити и Зоя Василева, председател на Демократичния съюз на жените:

"Честит празник, приятелки. Ние, както винаги, сме с вас на този хубав ден. Явяваме се както всички баби и жени би трябвало да се явят на този ден в родилното отделение. Бъдете ни живи и здрави, все така засмени."
 
Водосвет за здраве отслужи архимандрит Самуил. Поздравителни адреси и подаръци изпратиха областният управител Момчил Станков и народният представител Михаил Миков. Ритуалът по измиване ръцете на акушерката изпълниха последната родилка Светлана Ангелова и акушерката Атанаска Миланова:

"Така както лесно, бързо се плъзга сапунът в моите длани, така бързо, лесно и безпроблемно да протичат ражданията на нашите пациентки. Колкото капки има, толкова бебета да има в нашето отделение. Сега ще се избърша в нощницата, за да се случи..."
 
Акушерката подари китка здравец със сребърна монета на младата майка с пожелания да бъде жива и здрава, с много любов и търпение да отглежда децата си, а сребърната монета да я закичи на своя син Александър.

Светлана Ангелова стана майка за втори път: "Второ дете ми е- момченце. Родих при д-р Костадинова. Благодаря на екипа за всичко. Да са живи и здрави и все така да ни помагат."

Песни и стихчета изпълниха деца от детска градина "Арабела"

Двете новородени бебета - Александър и Богомил, които на днешния Бабинден бяха в родилния сектор на АГ-отделението на МБАЛ "Св.Петка" във Видин, получиха подаръци от Михаил Миков. Председателят на БСП поздрави майките им Светлана и Кева и им пожела здраве, увереност в бъдещето, надежда за по-добър живот и безоблачно и щастливо детство за децата им.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05