Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Враца почитат жертвите от бомбардировките през 1944 година

Снимка: Архив

В събота, 24 януари, във Враца ще бъдат почетени жертвите от бомбардировките над града, станали на същата дата през 1944 година, съобщиха от Общината. Възпоменанието ще започне в 10.30 часа в храма „Св. Възнесение”, където ще бъде отслужена панихида за загиналите граждани. След това ще бъдат поднесени цветя пред Мемориала на загиналите, намиращ се на бул. „Никола Войводов”. Поканени да участват във възпоменанието са всички врачани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обвиняем за домашно насилие и закана с убийство остава в ареста във Враца

38 годишен врачанин е с постоянна мярка "задържане под стража", защото е нанесъл тежък побой и е заплашил с убийство съпругата си в условието на ограничителна заповед.  Жената е със средна телесна повреда и има опасност за живота й. Заплашвана е с нож и пистолет. Настанена е за лечение във врачанската болница. Жената е пребита въпреки, че на..

публикувано на 03.06.24 в 18:34

Снимката на 3 юни 2024 година

Единайсетокласници от  Средно училище "Цар Симеон Велики" във Видин представиха симулативен съдебен процес пред свои връстници от училището, както и от Гимназията с преподаване на чужди езици. В Окръжния съд в ролите на прокурор, съдии, адвокати и свидетели бяха ученици. Работодателите за пореден път се обявиха против така нареченото..

публикувано на 03.06.24 в 18:05

Видински ученици решаваха съдебен казус

Единайсетокласници от Средно училище "Цар Симеон Велики"  във Видин представиха симулативен съдебен процес пред свои връстници от училището, както и от Гимназията с преподаване на чужди езици. В Окръжния съд в ролите на прокурор, съдии, адвокати и свидетели бяха ученици. Заниманието е част от обучението по гражданско образование и е в рамките на..

публикувано на 03.06.24 в 16:04
Снимката е илюстративна.

Вандали увредиха локомотив в Лом

Неизвестни срязаха маркучи на спирачната система и счупиха стъкло на локомотив на жп гарата в Лом. Машината е била готова за път. Полицаите издирват извършителите. Сигналът за инцидента е подаден от служител на БДЖ към 6:00 часа сутринта вчера. Изпратеният на място екип на полицията в Лом е установил срязани 5 маркуча на спирачките на локомотива и..

публикувано на 03.06.24 в 12:30

Врачанската публика ще слуша концерт от цикъла "Солистите на оркестъра"

Камерен концерт от цикъла "Солистите на оркестъра" ще се състои днес, 3 юни във Враца .  Солистите Альона Чехова (цигулка), Лорела Миха (цигулка), Сонила Баха (виола), Маргарита Глодунова (виолончело), заедно с Каролина Мендоса (виола), Естанислао Руиз (валдхорна), Мартин Павлов (флейта), Рудолф Баха (кларинет) ще изпълнят произведения от Волфганг..

публикувано на 03.06.24 в 12:09

Демонстрация на урок по "Визуално програмиране" се състоя в Монтана

Седмо средно училище "Йордан Радичков" в Монтана  бе домакин на срещата на иновативни училища от страната. Урок по „Визуално програмиране“ наблюдаваха педагози от основните училища „Петър Бонев“ от Перущица и „Паисий Хилендарски“ от село Цалапица, и начално училище „Васил Левски“ от Кричим. Иновативният предмет "Визуално програмиране"..

публикувано на 03.06.24 в 12:00

Трима души пострадаха при катастрофа в Ломско

Мъж на 27 години от Козлодуй е в реанимацията на болницата в Лом, с опасност за живота след катастрофа. Трима пътници са пострадали при пътното-транспортно произшествие снощи. Трима пътници от лека кола са пострадали, след като са самокатастрофирали с автомобил. Инцидентът е станал снощи около 20:40 часа на пътя от Лом за Козлодуй...

публикувано на 03.06.24 в 11:21