Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" Видин - "Академик" Варна 86:63

"Видабаскет" Видин влезе с победа във втория дял на шампионата

4
Видабаскет Видин - Академик Варна 86:63
Снимка: Росен Ракаджиев


Баскетболистите на "Видабаскет" Видин се наложиха над гостите от "Академик" Варна с убедителна преднина от 86:63, в първия мач от подновения шампионат при мъжете в група "А".

Видинчани сложиха точка на срещата със символичен жест на уважение към гостите- като оставиха топката на паркета 11 секунди преди края.

"Напоследък това е честа европейска практика, когато резултатът е с голяма разлика", обясни старши треньорът Николай Колев.

Ефектно завръщане при своите направи възпитаникът на видинската школа Теодор Николов, който игра миналия полусезон при студентите от Икономическия университет във Варна. Силен мач за Кирил Атанасов и Калоян Петров. Сериозно и отговорно носи капитанската лента в този мач Теодор Киров. Със самочувствие изиграха своите 3 минути в края на срещата юношите Румен Тодоров и Борис Радоилов. Дебют в мач при мъжете направи Николай Огнянов от кадетите на "Видабаскет".

Видабаскет Видин - Академик Варна 86:63С много сърце се хвърли в срещата гладиаторът на "Видабаскет" Радослав Колев.

Ето как се разви мачът по четвъртини: 31:18; 54:29; 68:48 и 86:63.

Съдии на двубоя- Владимир Занев и Димитър Георгиев, дежурен комисар от Българската федерация по баскетбол- Иво Цеков, и тримата от София.

За "Видабаскет" в точки: Калоян Петров (№4)- 18 точки; Румен Тодоров (№5)- една тройка; Теодор Киров (№8)- 18 точки; Кирил Атанасов (№10)- 17 точки; Радослав Колев (№11)- 15 точки; Теодор Николов (№21)- 17 точки.

За "Академик" Варна: Виктор Костурков (№7)- 6 точки; Боян Тодоров (№8)- 12 точки; Валери Житарски (№9)- 3 точки; Теодор Трендафилов (№11)- 10 точки; Константин Костадинов (№12)- 13 точки; Крум Ведев (№15), който игра за "Видабаскет" през сезон 2012-2013, бе отличникът на гостите с 19 точки.

Видабаскет Видин - Академик Варна 86:63Във временното класиране с равен брой точки "Видабаскет" дели 4-7 място, заедно с "Дунав" Русе, "Академик" Благоевград и "Академик" София.  В следващия кръг "Видабаскет" гостува на "Дунав" Русе, а "Академик" Варна приема у дома "Делфин" Бургас.

"Другата седмица гостуваме на Дунав Русе. А те имат да ни връщат… Любителите на баскетболната игра помнят победата ни като домакини с 80:77. Ние пък ще се опитаме да ги "излъжем" и да си дойдем с победа", коментира Николай Колев.

Старшията се надява в групата за Русе да пътува и Алекс Уандие, който вече е с двоен лиценз- във "Видабаскет" Видин и "Левски" София. В неделя той бе със столичани, за да участва в мач от Адриатическата лига.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Локомотив" Мездра гостува на "Балкан 1929" Ботевград

"Локомотив" Мездра гостува днес на "Балкан 1929" Ботевград в контролна среща. Проверката на мездренчани срещу осмия в крайното класиране през сезон 2023/24 в Югозападната Трета лига започва от 18:00 часа. В предишните си две контроли локомотивци завършиха наравно у дома - 1:1, с третия отбор на ЦСКА София и загубиха с 0:2 като гости от дубъла на..

публикувано на 23.07.24 в 15:51

Ботев (Враца) стартира първенството със загуба

Тежка загуба беляза дебюта на Тодор Янчев като наставник на Ботев. Отборът от Враца беше разгромен с 1:3 пред собствена публика от съименника от Пловдив пред собствена публика. Мартин Секулич (54‘ 57‘) реализира два гола за "канарчетата", а един добави Янис Карабельов (77‘). За домакините точен бе Даниел Генов в 60-ата минута. Резултатът можеше да е още..

публикувано на 22.07.24 в 07:00

Локомотив (Мездра) загуби от втория отбор на Левски (София)

Във втората си контрола от лятната подготовка за участие в първенството на Северозападната трета лига  ОФК „Локомотив” Мездра бе победен от вторият отбор на Левски (София)  с 2:0 в приятелска среща.  Заслужен успех за младия тим на „сините“ с оглед събитията на терена.  Стивън Стоянчов откри резултата за гостите в края на първата част. В нея..

публикувано на 21.07.24 в 14:46

Йоана Георгиева с трето място на Световното първенство

Видинската олимпийка Йоана Георгиева завърши на трето място във Финал Б на Световното първенство по кану-каяк за девойки до 23 години.  На гребния канал в Пловдив в дисциплината 500 метра каяк Йоана завърши за 1 минута 58 стотни.  Победител в гонката е Лукреция Зирони от Италия.  Видинчанката нямаше възможност да се подготви за Световното..

публикувано на 21.07.24 в 14:35

Монтана и Марек не си отбелязаха, но демонстрираха класа

Два от фаворитите за промоция в българския футболен елит - отборите на Монтана и Марек завършиха 0:0 на стадион Огоста в среща от първия кръг на новия сезон на Втора лига. Най-чистата възможност за гол през първото полувреме бе създадена от гостите. В 31-ата минута близо до гола беше Николай Ганчев, но уцели гредата. След почивката в 56-ата..

публикувано на 21.07.24 в 14:30

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34