Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

130 години от рождението на своя патрон отбеляза видинската професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров"

22
С много настроение и усмивки- така завърши концертът, посветен на патронния празник на ПГ Проф. д-р Асен Златаров Видин
Снимка: Ваня Минева


Една от най-хубавите новини за празника обяви специалният гост доц. Анна Жеглова, заместник декан на Факултета по електроника на Техническия университет в Габрово:

Петима от завършващите тази година ученици на видинската ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" са приети за студенти в специалност по избор! Евелина Крумова, Венцислав Николов, Кристиян Николов, Александър Николов и Кристиян Иванов вече са студенти в Габрово благодарение на отличните си резултати в национални състезания по електроника и електротехника и по български език и литература. Грамотите бяха връчени по време на тържеството, посветено на патронния празник на училището.


Патронен празник на ПГ Проф. д-р Асен Златаров Видин, Снимка: Ваня МиневаВ концерта прозвучаха потпури от европейската музикална класика, изпълнени от Симфониета Видин, под диригентската палка на маестро Свилен Симеонов.

"Представихме празничен букет от произведения на Моцарт, Дворжак, Брамс, Шостакович, Йохан Щраус. Младите хора ни приеха възторжено", каза след концерта маестро Симеонов.

Сценични поздрави за празника поднесоха от ансамбъл "Северняци". Спектакълът завърши с хората на Дико Илиев и надиграване между ученици и учители.

Патронен празник на ПГ Проф. д-р Асен Златаров Видин, Снимка: Ваня Минева"Беше прекрасно! Толкова беше хубаво да сме заедно! Щастливи сме! И ще танцуваме отново заедно и на следващи празници", сподели радостта си хороводецът на учителите Ели Цветанова.

"В рамките на празника представихме успехите на нашия клуб по роботика. С нашите гости от Техническия университет обсъдихме старта на нашата IT Академия. Искам да подчертая и традиционния ни успех на националния иновационен лагер, на който наши ученици за седма поредна година са в челната тройка, този път с едно второ и две трети места. Отлично се представихме на Туристическата борса и се готвим усилено за предстоящите състезания за най-добър млад готвач и млад сервитьор. Продължаваме с високо темпо! В духа на посланията на нашия патрон- "Повече човечност, повече просвета, повече светлина- и може би тогава ще има и повече доброта и повече успех", каза директорът на училището Мариета Георгиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 август 2024 година

Продължават дейностите по гасене на  пожар  в землището на село Долно Церовене, община Якимово, съобщават от Северозападно държавно предприятие - Враца. Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа.  Във Видин заработи консултантски офис по програмата за смяна на отоплителните уреди.   Консултанти ще помагат при попълването на заявленията на..

публикувано на 26.08.24 в 18:00

Пожар гори край село Долно Церовене

Продължават дейностите по гасене на пожар в землището на село Долно Церовене , община Якимово, съобщават от Северозападно държавно предприятие - Враца. Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа. Днес на терен са 6 служители на Държавно горско стопанство -  Монтана с две пожарни коли. Унищожена е близо 250 дка акациева гора. Потушен е пожарът в..

публикувано на 26.08.24 в 16:37

Публично обсъждане на отчета на общинския бюджет за 2023 г. се проведе в Мездра

Публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на общинския бюджет за 2023 г. и на отчета на сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) се проведе в Община Мездра, съобщават от местната администрация. На обсъждането присъстваха представители на Общинската администрация, кметове и кметски наместници на населени места, ръководители на бюджетни..

публикувано на 26.08.24 в 16:07

Два автомобила се удариха между Дунавци и Арчар

Тежка катастрофа е станала по пътя Дунанвци- Арчар . Временно беше ограничено движението и в двете посоки, съобщават от Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Инцидентът е станал след депото за битови отпадъци около 14:00 часа. Челно са се блъснали два автомобила. Единият от тях е с разградска регистрация, а другият - с видинска, съобщи източник на..

публикувано на 26.08.24 в 16:02

Във Видин заработи консултантски офис по програмата за смяна на отоплителните уреди

Консултанти от днес помагат при попълването на заявленията на хората, които ще кандидатстват за подмяна на отоплителните уреди по проект на Общината. Открит е офис за техническа подкрепа, който е на адрес улица "Баба Тонка" №3 във Видин. Целта е да се подобри качеството на атмосферния въздух чрез намаляване на нивото на фини прахови частици...

публикувано на 26.08.24 в 14:48

С две премиери, турнета и гостуващи спектакли врачанският театър започва новия сезон

Драматично-куклен театър-Враца  (ДКТ-Враца) стартира новия творчески сезон. През септември програмата на театъра обещава разнообразие от постановки, турнета, гостуващи спектакли и две впечатляващи премиери, посочват от културната институция. Още на 5 септември, четвъртък, Врачанският театър ще зарадва публиката в село Габаре с две..

публикувано на 26.08.24 в 14:00

До края на август се приемат заявки за "Балканът пее и танцува" в Берковица

31-ви август е крайния срок за подаване на заявки за участие в традиционния фолклорен фестивал в Берковица "Балканът пее и танцува" , чието начало е поставено в далечната 1937 година с подкрепата на легендарния Дан Колов.  Фестивалът ще се проведе на 7-и и 8 септември в Берковица. Организатори са Община Берковица и Народно читалище "Иван Вазов 1872"...

публикувано на 26.08.24 в 12:00