Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помогнем на малкия Виктор!

Снимка: ОМД- Монтана

С откриване на изложба на студио по изобразително изкуство "Рени-арт" ще започне благотворителната кампания "Дари първа крачка на Виктор". Това съобщават от Общинския младежки дом в Монтана. Събраните средства ще бъдат дарени за рехабилитация и лечение на 4-годишния Виктор Иванов, който страда от детска церебрална парализа. Изложбата ще бъде открита на 23 февруари от 17.00 ч. До 27 февруари във фоайето на Младежкия дом ще се продават творби и мартеници уникати на възпитаници на арт педагожката Рени Петрова, както и рисунки от международния конкурс "Тъпан бие, хоро се вие".

В рамките на кампанията ще бъде проведен и благотворителен концерт. Той ще се състои на 25 февруари от 18:00 часа в залата на Младежкия дом в Монтана. В концерта ще участват всички формации на институцията: ансамбъл "Младост", КСТ "Астра", танцова формация DANCE MACHINE, вокална група "Каприз", певческа група "Пъстренец Jr.", както и клуб "Медии". На сцената ще излезе и бившата мажоретка Петя Александрова - Alexa, завършила школата на Лий Страсбърг в САЩ. Петя  нашумя напоследък с парчето "Чувствам добре".

Инициативата за благотворителната кампания е на танцовия ансамбъл "Младост". Възпитаниците на хореографите Геновева и Стоян Стоянови привлякоха съмишленици, мотивирани от желанието да подкрепят семейството на едно талантливо момче от ансамбъла - Кристиян. Неговият брат Виктор се ражда на щастливата дата 11.11.11 г., но има нещастието да е с детска церебрална парализа. Четиригодишното дете значително изостава в двигателното си развитие, но прогнозите за него са благоприятни. Необходимите лечение и рехабилитация в Полша обаче не се финансират от Здравната каса, а родителите не са в състояние да осигурят нужната сума от 10 000 лв. Затова таланти на различни възрасти ще танцуват и пеят на благотворителния концерт за Виктор.

Средства ще се набират и от покани за вход за концерта на стойност 3 лева. Пред залата ще има благотворителни урни, в които всеки, желаещ и имащ възможност да помогне допълнително, ще може да пусне своето дарение преди концерта. Докато се наслаждават на изкуството на танца и песента, зрителите ще могат да участват и в благотворителна томбола с награди, талонът за участие в която е на стойност 2 лева. Очакват се и преводи по дарителската сметка: СИБАНК, BG72BUIB98885034685600, BIC BUIBBGSF, Виктор Филипов Иванов. Комисия от общественици и журналисти ще констатира каква сума е събрана от концерта и благотворителната разпродажба на детски рисунки. Сумата ще бъде обявена в края на концерта. Ансамбъл "Младост" призовава многобройните си почитатели: "Нека сътворим добро!".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Паметна плоча в Дунавци ще напомня за актрисата Леда Тасева

Паметна плоча в родния дом на Леда Тасева в Дунавци , който е запазен в автентичен вид, ще бъде поставена днес, 4 юни. Известната със своята елегантна и изтънчена ексцентричност актриса прекарва част от живота си в съседния на Видин град, каза кметът Димчо Скорчев . "Родена в Дунавци, майка ѝ си е дунавчанка. Работила е с първия си братовчед,..

публикувано на 04.06.24 в 10:03

Етнограф дари на архива във Видин етажерка на Иванка Ботева

Етнографът и почетен гражданин на Видин Нинко Заяков дари на отдела на Държавния агенция "Архиви" в града етажерка за книги , която е била на Иванка Ботева , дъщерята на Христо Ботев. Получил я е от съпруга ѝ Стоян Христов, с когото се запознава по време на студентските си години в София. В продължение на 67 години Нинко Заяков я пази в дома..

публикувано на 04.06.24 в 09:10

В Зверино днес почитат Ботевите четници

Честванията, посветени на Ботевата чета, днес продължават в мездренското село Зверино. 4 юни е определен и за Ден на Зверино. На тази дата през 1876 година повече от 20 четници, предвождани от Никола Войновски, заедно с Никола Обретенов, се запътили на юг с цел да преминат река Искър. Пристигнали в Зверино, където били посрещнати топло от зверинчани,..

публикувано на 04.06.24 в 08:47

Обвиняем за домашно насилие и закана с убийство остава в ареста във Враца

38 годишен врачанин е с постоянна мярка "задържане под стража", защото е нанесъл тежък побой и е заплашил с убийство съпругата си в условието на ограничителна заповед.  Жената е със средна телесна повреда и има опасност за живота й. Заплашвана е с нож и пистолет. Настанена е за лечение във врачанската болница. Жената е пребита въпреки, че на..

публикувано на 03.06.24 в 18:34

Снимката на 3 юни 2024 година

Единайсетокласници от  Средно училище "Цар Симеон Велики" във Видин представиха симулативен съдебен процес пред свои връстници от училището, както и от Гимназията с преподаване на чужди езици. В Окръжния съд в ролите на прокурор, съдии, адвокати и свидетели бяха ученици. Работодателите за пореден път се обявиха против така нареченото..

публикувано на 03.06.24 в 18:05

Видински ученици решаваха съдебен казус

Единайсетокласници от Средно училище "Цар Симеон Велики"  във Видин представиха симулативен съдебен процес пред свои връстници от училището, както и от Гимназията с преподаване на чужди езици. В Окръжния съд в ролите на прокурор, съдии, адвокати и свидетели бяха ученици. Заниманието е част от обучението по гражданско образование и е в рамките на..

публикувано на 03.06.24 в 16:04
Снимката е илюстративна.

Вандали увредиха локомотив в Лом

Неизвестни срязаха маркучи на спирачната система и счупиха стъкло на локомотив на жп гарата в Лом. Машината е била готова за път. Полицаите издирват извършителите. Сигналът за инцидента е подаден от служител на БДЖ към 6:00 часа сутринта вчера. Изпратеният на място екип на полицията в Лом е установил срязани 5 маркуча на спирачките на локомотива и..

публикувано на 03.06.24 в 12:30