Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" стъпи накриво в първия пролетен кръг

5
Снимка: Жоро Александров

"Ботев" загуби с 0:1 от "Добруджа" домакинството, с което започна пролетния полусезон на "Б" футболна група. Мачът се игра в събота пред около 500 зрители на стадион "Локомотив" в Мездра. Сред ВИП гостите бяха кметът на Враца инж. Николай Иванов, който е и председател на управителния съвет на врачанския клуб, и заместник-министърът на регионалното развитие Иван Аспарухов. Двубоят започна с минута мълчани в памет на починалите наскоро бивши играчи на "Ботев" Илия Драгомиров и Румен Ковачев.

Единственото попадение падна 5 минути преди края на редовното време, когато Радой Божилов забоде топката под гледата на вратата, пазена от перфектния в този мач капитан на домакините Христо Митов. Секунди по-рано Митов изби в корнер топовен шут от упор на Атанас Илиев, но капитулира пред головия удар на Божилов в 85-та мин.

Вратарят на "Ботев" беше най-добрият футболист на домакините, чиято игра беше мудна. Още в началните секунди Атанас Илиев от гостите беше изпуснат и оставен на стрелкова позиция, на ударът му мина на сантиметри край дясната греда на Митов.

Врачани отвърнаха с извеждащи подавания за Валдемар Стоянов, които бяха отразени или от защитата на добричлии, или от вратаря им Павел Петков. В 17-та мин. Алексадър Димитров от гостите се озова сам срещу Митов и опита да скъса мрежата му със силен шут, но топката се удари в сглобката на напречната и лявата греда, след което тупна пред голлинията и се върна в игрището.

В 25-та мин. Валдемар Стоянов прехвърли вратаря на гостите, но и вратата му, когато отбито центриране от Цветелин Тонев попадна у него. Тази опасност даде увереност на домакините, които обаче до почивката не сътвориха нищо опасно пред вратата на "Добруджа".

Втората част започна с нова чиста възможност за гостите. Атанас Илиев се вряза в половината на домакините и от 15 метра би силно, но Митов отново се справи с опасността.

Най-чистото положение за "Ботев" се откри пред Калоян Цветков в 65-та мин. Халфът беше оставен сам срещу вратаря на гостите, но Петков парира опита на Цветков да го преодолее с техничен удар по тревата. Постепенно домакините усилиха натиска, но пробивите на Тонев и резервите Альоша Илиев и Николай Ботев не доведоха до така чакания гол. Вместо това Божилов попари надеждите на врачани за успешен старт на пролетния полусезон с късен гол, който се оказа единствен.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ: Митов, Савич, Деспотов, Альошев, Марчев, Маринов /73 Ботев/, Петров, Цветков, Георгиев, Тонев, Стоянов /60 Илиев/.

ДОБРУДЖА: Петков, Граматиков, Иванов, Кр.Димитров, Генов, Г.Димитров /71 Петров/, Казаков, Веселинов /61 Ничев/, Божилов, Ал.Димитров /Мл.Димитров/, Илиев.

ГОЛМАЙСТОР: 0:1 Божилов /85/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Деспотов, Маринов, Тонев /Б/; Кр.Димитров, Петров, Веселинов, Божилов, Илиев /Д/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Волен Чинков /София/

СТАДИОН: "Локомотив" /Мездра/ - 500 зрители.

СнимкаСтарши-треньорът на "Ботев" Адалберт Зафиров беше изненадан след мача "Ботев" – "Добруджа" от бавния футбол, демонстриран от двата отбора. В събота врачани паднаха с 0:1 от добричлии в среща от програмата на 16-ия кръг.

"Като цяло съм изненадан от нивото на футбола в "Б" група – той беше бавен, муден... Отборът ми игра не това, което може, а при положенията пред нашата врата направо заспиваше. От там дойдоха и проблемите ни. Първите 30 минути не бяхме на ниво, но след това бяхме по-добрияа отбор на терена, повече търсихме победата, но... липсата на концентрация в последните 5 минути ни костваше тази неприятна загуба", заяви Зафиров.

Наставникът на врачани допълни, че въпреки поражението "момчетата се вложиха максимално в мача, но се вижда къде са проблемите ни. Тлябва да продължим да работим и да ги изчистваме. Нищо не е станало, защото мачовете до края са много, а нивата – дълга. Футболът е една игра, в която трябва да имаш и късмет, за да победиш. Днес късметът не беше с нас", това допълни треньорът на врачани и обеща, че тимът му ще спечели следващото домакинство след седмица срещу "Созопол".

СнимкаНаставникът на "Добруджа" Димчо Ненов беше щастлив от победата: "Двата отбора вложиха доста усилия в този мач. И домакините, и ние имаме нови отбори заради многото напуснали играчи през зимата. Спечелихме трите точки с късмет, изчакахме своя момент и отбелязахме гол. Доволен съм от трите точки, защото се вижда, че градим нещо ново... И "Ботев", и "Добруджа" са имена в българския футбол и е добре такива отбори да имат своеуто място в "Б" група", допълни наставникът на гостите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ботев /Враца/ представи нов футболист

Ботев /Враца/ официално привлече испанския футболист Давид Суарес, обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на Мелия, който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на Жирона, Леванте и Райо Махадаонда, а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16

В Криводол направиха турнир по тенис на маса

В Криводол проведоха турнир по тенис на маса за деца , съобщиха от общинската управа. Надпреварата премина под патронажа на кмета Христо Доков и беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В състезанието взеха участие деца от Криводол на възраст от 8 до 18 г. Победител в надпреварата е..

публикувано на 18.07.24 в 12:00

"Монтана" представи отбора срещу "Ком"

"Монтана" победи с 4:0 "Ком" /Берковица/ в приятелска среща. Преди мача на стадион "Огоста" бе представен отборът на монтанци за новия сезон на Втора лига. Кметът Златко Живков пожела успех и на двата тима.  Само на седмица тренировки футболистите на "Ком" не успяха да се противопоставят на съперника. В 31-та минута домакините поведоха с автогол на..

публикувано на 18.07.24 в 11:17

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10