Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Радио ВИДИН навърши 6 години

Снимка: Пламен Генчев

Радио ВИДИН навършва 6 години на 1 март. Шестият му рожден ден бе отбелязан с празнично издание на предаването "Неделник" на централния градски площад. Красимир Каменов водеше предаването от изнесено студио пред Радиото:

"Тук при мен е и целият екип на РАДИО ВИДИН. Екипът, който се стреми да е в постоянен контакт със своята аудитория- затова нашето лого е "Близо до хората".  

За всички гости на празника, "Свински джоланчета по видински с гъби и зеленчуци", в огромен тиган на огън, приготви Ангел Ангелов, който за пореден път гостува на Видин. В празничната програма бяха включени също открита работилница за изработка на мартенички, участия на детски танцови състави, а също и изпълнение на клуба за възстановки "Бдинци", които разбудиха града с хайдушките си пушки.  Празникът продължи с изпълнения на градския ансамбъл "Дунав".

Успоредно с това, участниците в празника се закичиха със златни значки в подкрепа на децата, болни от онкохематологични заболявания и за изграждането на Цнтър за рехабилитация.

Вижте още
общински съвет видин

Гласуват увеличение на кметските заплати в Община Видин

Увеличение на трудовото възнаграждение на кмета на Община Видин ще гласуват на заседание утре, 29 януари, общинските съветници . Според предложението, считано от 1 януари 2021 година, основната месечна работна заплата на кмета на Общината става 3 146 лева. С друго свое решение Общинският съвет трябва да утвърди размера на трудовите възнаграждения на..

публикувано на 28.01.21 в 14:53

Осъдиха ефективно беглец от поправителен дом във Враца

Врачанският окръжен съд потвърди присъдата на районните магистрати, с която е признат за виновен тийнейджър от Плевен  и осъден на 4 месеца "лишаване от свобода"  при първоначален "строг" режим.  Подсъдимият М. Й. е признат за виновен в това, че на 7 юли 2019 г. като затворник в Поправителния дом за непълнолетни младежи към Затвора във Враца,..

публикувано на 28.01.21 в 14:34

Набират служители за патронажна грижа във Видин

С проектно предложение по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"  Община Видин ще продължи п атронажната грижа за възрастни хора и лица с увреждания. Според предложението услугата  ще обхване минимум 158 лица и ще включва комплекс от услуги,   като помощ в дома, доставка на хранителни продукти и лекарства, заплащане на битови..

публикувано на 28.01.21 в 14:27

537 са активните случаи с COVID-19 във Врачанско

13 са новозаболелите от коронавирус в област Враца. Всичките са диагностицирани на домашно лечение, съобщават от пресслужбата на Областна администрация. Има двама починали за последното денонощие.  Към момента, активните случаи в областта са 537, като в болнични заведения са настанени 60 пациенти.

публикувано на 28.01.21 в 13:43

Премахват колите с изтекла регистрация в Мездра

Значително е съкратена процедурата за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства (МПС) от улици и общински площи в Мездра,  съобщават от пресслужбата на общината. Изоставените автомобили са вид отпадък по смисъла на Закона за управление на отпадъците, а новите разпоредби оптимизират значително сроковете за тяхното премахване. На..

публикувано на 28.01.21 в 12:52

Успокоява се обстановката във Врачанско

След обилния снеговалеж и силните ветрове от вчерашния ден обстановката в област Враца е спокойна, съобщиха от Областна администрация. Температурите са в интервала от -3 до +3 градуса. Снежната покривка в областта на места е до 10 см.  Пътните настилки са частично заледени, проходими при зимни условия. През изминалото денонощие 20 пътно поддържащи..

публикувано на 28.01.21 в 12:13

7 разкрити престъпления при спецакция в ломски села

При специализирана полицейска операция, в районите на малките населени места, на територията на Районното управление в Лом са н аправени проверки на 49 моторни превозни средства, 58 души и 11 обекта. Разкрити са 7 криминални престъпления, съобщават от пресслужбата на Областна дирекция на полицията в Монтана.Това са - кражба на детски велосипед в..

публикувано на 28.01.21 в 12:03