Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областната футболна група на Видин стартира на 21 март

Снимка: Радио Видин

Пролетният полусезон на Областната "А" футболна група на Видин ще започне на 21 март, бе решено на работно съвещание с ръководителите на отборите участници в Областните първенства, което организира Областният съвет на БФС.

"Всяка година по това време правим работно съвещание с ръководителите на отборите, за да уточним всички детайли по организацията и провеждането на всички първенства, които администрира Областният съвет на БФС. Заседанието бе насочено предимно към представителите на мъжката Областна група. Пролетния дял при тях ще започне на 21 март, който е работен ден и заради това някои от срещите ще се играят на 22 март. Ще се изиграят 9 кръга и трябва да приключим на 16 май. Няма да има междинни кръгове като идеята е да приключим преди абитуриентските балове. При юношите старша възраст ще се изиграят 7 кръга, като започваме на 28 март и завършваме на 10 май. Децата започват на 8 и 9 април, а Футбол 7 и Футбол 9 ще започнат най-вероятно покрай Великден и ще приключат на 16 май. Проблем при най-малките е, че само във Видин има задължителните за техните мачове врати с размер 5х2 метра. Сега БФС разработва една програма, по която сме дали заявка за няколко комплекта, за да изнесем част от турнирите за Футбол 7 и Футбол 9 в други селище от нашата област- Ружинци, Кула, Белоградчик, Брегово, Грамада, Арчар.", каза за Радио Видин председателят на ОС на БФС Видин Иво Марков.

По време на съвещанието са уточнени изискванията за провеждане на футболните срещи.

"Има някои пропуски по отношение на охраната, организацията, поставянето на ленти, които са задължителни там, където не е футболен стадион, имаме забележки и за медицинските, има и наказания на футболисти, които са останали от есента. Проблеми има и с домакинствата на някои от отборите, които ремонтират базите си. "Балкан" Белоградчик ремонтира стадиона си, очаква се сега в Ружинци и Дреновец да се правят два стадиона с евросредства, в Ново село също стартира ремонт на базата и ще трябва да търсим варианти за изиграването на домакинствата. Приехме също всички новини, решения, наказания, промяна на срещи да бъдат публикувани на интернет страницата на БФС. Направили сме и страница за съдиите.", добави Иво Марков.

Няма отказали се от участие в първенствата отбори. 10 отбора са в Областната мъжка футболна група. Желанието на Областния съвет на БФС групата да се увеличи с поне още два тима.

"Трудно е заради безпаричието, демографските проблеми и миграцията в нашата област. Да се надяваме, че Община Видин ще обърне поглед и към по-малките населени места в общината. Моята идея е да търсим начин за възстановяване на футбола в Златорожието, защото навремето футболната сила е била основно там- Покрайна, Капитановци, Кошава, Кутово, Антимово, Сланотрън... Моите усилия ще бъдат насочени именно натам, с каквото мога да помагам, за да възстановим футбола в по-малките населени места. Бих добавил още Иново, Буковец и други в община Видин. Трябва да има спорт.", обясни още председателят на Областния съвет на БФС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Таня Гатева

Гатева вика в националния три баскетболистки на Монтана

Баскетболистките на Монтана Янина Тодорова , Микаела Дамянова и Юлияна Вълчева са част от женския национален тим на България. От днес до 5 август в Ботевград се провежда лагер под ръководството на селекционерката Таня Гатева . На общо на 14 състезателки ще разчита Гатева. В три последователни дни на 7, 8 и 9 август в Атина /Гърция/..

публикувано на 27.07.24 в 10:27

Баскетболният тим на Монтана взе националката Гергана Цекова

Гардът Гергана Цекова подписа договор с женския баскетболен тим на Монтана . Цекова е родена на 28 октомври 2005 година в София. Висока е 180 см. За последно е играла за столичния Локомотив, където записва средно по 9.2 точки, 6.7 борби и 1.8 асистенции за 30 мача. Гергана Цекова е националка в отбора девойки до 20 години, където селекционер е..

публикувано на 27.07.24 в 10:02

"Локомотив" Мездра приема "Ювентус 95" Малчика в първия мач от новия сезон на Трета лига

ОФК "Локомотив" Мездра" ще започне новия сезон в Северозападната Трета лига с домакинство на "Ювентус 95" Малчика. Двубоят е на 24 август, неделя, от 18:00 часа. Това отреди жребият, изтеглен днес във Велико Търново на традиционното съвещание на ръководството на Зоналния съвет (ЗС) на Българския футболен съюз (БФС).  През миналия сезон..

публикувано на 26.07.24 в 15:51

Пуснаха абонаментните карти за мачовете на "Ботев" Враца

Започна продажбата на абонаментни карти за сезон 2024/2025, съобщиха от футболния "Ботев" /Враца/ . Документът гарантира място на трибуните в минимум 15 мача от редовния сезон, плейофите и срещите, които местният отбор ще изиграе в турнира за купата на България. В най-лошия случай става дума за 20 мача. Най-скъпа е VIP златна карта, която се..

публикувано на 26.07.24 в 11:06

Четвърто ново попълнение за баскетболния ''Монтана 2003''

Киана Джонсън е четвъртото ново попълнение за сезон 2024/25 за състава на ''Монтана 2003''.  Миналата година Киана, която играе на позиция гард, бе част от състава на '' Минск '' (Беларус), където става шампион на Беларус и записва средно по 14.8 точки, 4.6 борби и 8.0 асистенции за 32 мача. През годините тя е била част от отбори в Еквадор,..

публикувано на 24.07.24 в 09:24

"Локомотив" Мездра гостува на "Балкан 1929" Ботевград

"Локомотив" Мездра гостува днес на "Балкан 1929" Ботевград в контролна среща. Проверката на мездренчани срещу осмия в крайното класиране през сезон 2023/24 в Югозападната Трета лига започва от 18:00 часа. В предишните си две контроли локомотивци завършиха наравно у дома - 1:1, с третия отбор на ЦСКА София и загубиха с 0:2 като гости от дубъла на..

публикувано на 23.07.24 в 15:51

Ботев (Враца) стартира първенството със загуба

Тежка загуба беляза дебюта на Тодор Янчев като наставник на Ботев. Отборът от Враца беше разгромен с 1:3 пред собствена публика от съименника от Пловдив пред собствена публика. Мартин Секулич (54‘ 57‘) реализира два гола за "канарчетата", а един добави Янис Карабельов (77‘). За домакините точен бе Даниел Генов в 60-ата минута. Резултатът можеше да е още..

публикувано на 22.07.24 в 07:00