Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дом за възрастни хора предлагат да се открие в село Рабиша

Снимка: Радио ВИДИН

Кметът на Белоградчик Борис Николов се срещна с жителите на най-голямото село в общината- Рабиша. По време на двучасовата среща той подчерта, че за тригодишния период са привлечени средства и изпълнени проекти, каквито не са реализирани от 35 години.

Кметът разказа подробно за инвестициите, които предстои да бъдат направени в населеното място. Приоритетно ще бъде реализиран втория етап на подмяна на водопроводната мрежа. По европейски проект ще бъде санирана сградата на читалището, заедно с това ще се обогати библиотечния фонд и ще се повиши актуалността му. Има идеен проект за за облагородяване на пещера "Магура" и изграден достъп за хора в неравностойно положение. Ще бъдат благоустроени входа и изхода на природната забележителност. Предвижда се в сградата на детската градина да бъде разкрит дом за възрастни хора.

СнимкаМестните хора изказаха поставиха конкретни въпроси, свързани с отремонтирането на канала за отточни води, тъй като се руши облицовката му, доставка на допълнително количество съдове за смет и подмяна на част от посудата на домашния социален патронаж. На въпроса за транспортната връзка на селото с град Димово, кметът отговори, че въпросът вече е решен и има сключен договор с фирмата "Пътнически превози"АД.

Кметът пое ангажимен срокът за решение на поставените въпроси да е до края на месец април тази година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна записването за лятната академия в Берковица

Центърът за обществена подкрепа в Берковица организира б езплатна лятна академия за деца и младежи. Тя ще се провежда занимания всеки петък на седмицата,   от 1 юли до 31 август,  от 10:00 до 12:00 часа. Лятната академия се организира за втора поредна година и този път ще бъде два месеца, а не само през юли, както е било през 2023 година, уточни..

публикувано на 07.06.24 в 12:30

Фестивал напълни хотелите във Враца

Свършиха местата в хотелите във Враца за почивните дни. Организацията на големия християнски фестивал „Мост на Небесата“ , който се провежда днес и утре /7 и 8 юни/ в местността Божия мост край село Лиляче напълни до краен предел местата за спане. Липсват места не само в хотелите, но и в къщите за гости. Първите резервации, които могат да се..

публикувано на 07.06.24 в 10:05

Стадион "Христо Ботев" във Враца ще има нова лекоатлетическа писта

Новината съобщи кметът на общината Калин Каменов, който уточни, че за обновяването на съоръжението са осигурени над 2 300 000 лева.  Очаква се реалните дейности да стартират след избора на изпълнител. "Съвсем скоро градът ни ще има модерна тренировъчна база, на която да се провеждат престижни турнири", обеща кметът Каменов. Мечтата във Враца да бъде..

публикувано на 07.06.24 в 08:19

Нов случай на коклюш в област Монтана

10-годишно дете от Лом е диагностицирано с коклюш. Случаят е регистриран тази седмица. Това е осми случай на коклюш в област Монтана за тази година.10-годишното дете от Лом е с редовни имунизации. Насочено е за изследване от личния лекар.  „Заболяването преминава леко, с кашлица, без висока температура", уточни Елена Тодорова, главен инспектор..

публикувано на 07.06.24 в 07:12

Снимката на 6 юни 2024 година

Десетки деца от училища и детски градини във Видинска област се събраха в актовата зала на СУ "Любен Каравелов" за единадесетата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" . Сред официалните гости беше Васил Василев, председател на Общобългарския комитет "Васил Левски". Общо 15 души са установени като участници в схема за  източване на..

публикувано на 06.06.24 в 18:00

Разбиха престъпна група, източвала банкови сметки

Общо 15 души са установени като участници в схема за източване на пари чрез интернет банкиране на клиенти на български банки, съобщиха от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). При акция в няколко града в страната, както и в монтанското село Медковец, са задържани 13 души. Те са успели да прехвърлят към свои сметки над 800 000..

обновено на 06.06.24 в 16:09

Започна ремонт на видинския филиал на Русенския университет

Стартира ремонтът на сградата на филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин . Договорът с фирмата изпълнител на обществената поръчка е сключен на 24 април. Сключен е договор и за надзор на ремонтните дейности. Ремонтът трябва да приключи в рамките на 126 дни. Стойността на договора е 600 000 лева, като средствата са осигурени от..

публикувано на 06.06.24 в 15:41