Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" остава в борбата за оцеляване в "Б" група

Адалберт Зафиров: "Ние спечелихме, значи сме намерили верния път и продължаваме да го следваме със същите хора"

4
Ботев започна подготовка за следващия мач от първенството
Снимка: Жоро Александров

Врачанският "Ботев" започна от понеделник подготовката си за следващия мач от първенството. В петък тимът на Адалберт Зафиров гостува на "Черноморец" в изтеглен мач от програмата на 28-ия кръг.

Срещата е от 15.30 часа на 27 март в Бургас и ще се изиграе по-рано заради ангажиментите на терените в Бургас и Созопол по провеждането на европейското първенство за юноши до 17 години през месец май.

След домакинския успех с 3:1 над "Септември" Симитли старши треньорът на врачани Адалберт Зафиров заяви, че продължава да разчита на всички футболисти в състава, а не само на тези, взели участие в мача:

"Аз въртя много хора. Дал съм шанс на абсолютно всички без трима-четирима, на които още не съм дал възможност да се докажат. Но и техният момент ще дойде…

Адалберт ЗафировАз съм от хората, които дават шанс на футболистите, който го вземе- вземе, който не го вземе, трябва да седи на пейката или да гледа мачове от трибуните… Нас ни притиска изпадане от групата и не можем да си позволим да правим много големи експерименти! Промени се правят в един отбор, който не върви. Ние спечелихме, значи сме намерили верния път и продължаваме да го следваме със същите хора. Като се промени ситуацията, ще реагираме."

По отношение на плеймейкъра Петър Петров наставникът също бе категоричен, че на този етап само неговото място в отбора е гарантирано, тъй като халфът се е нагърбил със задачата да организира играта на врачани:

Петър Петров"Не мога да не съм доволен от представянето на Петър Петров, който в момента е нашият основен мотор, нашият двигател. Той е човекът, който дирижира играта ни… Да, случва се да греши, но е нормално за един мач, ако през теб минат 40-50 топки, да сгрешиш няколко. Все пак има терен, има противник и ти играеш толкова, колкото ти позволи теренът. Доволен съм от Пепи Петров, защото той се нагърби със задачата да организира играта ни и според мен се справя. Той е страшно полезен за отбора и разчитам на него."

Миналата събота врачани прекъснаха тежка серия от 7 поредни загуби и останаха в борбата за оцеляване в "Б" група. В момента "Ботев" заема 12-о място, а след броени дни ще играе срещу директен противник за оставане при професионалистите- "Черноморец".

"Дадох възможност на много хора. Доволен съм от представянето на всички момчета- и тези, които започнаха като титуляри, и тези, които влязоха като резерви в срещата. Радвам се, че се вложиха максимално и се раздадоха за тази хубава победа", коментира старшията на "Ботев" представянето на футболистите си срещу тима от Симитли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00

Бившият вратар на "Ботев" Враца Илия Вълов почина внезапно

Легендарният вратар на врачанския "Ботев", ЦСКА и националния ни тим Илия Вълов почина в събота. 62-годишният страж издъхна в ортопедията на врачанската болница след операция на тазобедрената става. Тъжната новина трогна хиляди футболни почитатели. Близктите на Вълов съобщиха, че опелото пред тленните му останки ще е в понеделник от 10.30 часа в..

публикувано на 14.07.24 в 14:30

ФК "Ком" Берковица започна подготовка

Футболен клуб "Ком" Берковица започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига. Откриващата тренировка на 11 юли започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Захарий, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания. Кметът на община Берковица г-н Радослав Найденов също..

публикувано на 14.07.24 в 14:00

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40