Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва голямото почистване на Враца

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Общинската управа започва кампания по почистването на Враца и измиването на градските улици – това днес /23 март/ кметът Николай Иванов. Идеята е до великденските празници градът под Околчица да стане по-чист и приветлив:

"БКС започва премахването на нерегламентираните сметища, които са се образували на няколко места в града – в момента чистят едно подобно на Криводолско шосе и на изхода на Враца край магазин "Технополис"…На всички нарушители ще бъдат съставени актове. Започваме и ежедневното метене на улиците."

Градоначалникът Николай Иванов допълни, че и тази година ще бъде направено традиционното напоследък миене на градските улици, за да се отстранят последствията от зимното почистване на снега и натрупани инертни материали по улиците:

"От 31 март започва измиването на града, което вече е традиционно. Ще се започне от най-високата точка – квартал "Медковец", а крайния пункт ще е в ж.к. "Дъбника". Сред това ще има и повторно миене на улиците..."

Общинската управа планира почистването на мястото, на което преди години бяха разположени бараки на бившето ХЕИ, а по-късно в тях бяха настанени жители от малцинствата. От няколко месеца районът е необитаем, заради изселването на няколко семейства, но пък районът се е превърнал в нерегламентирано сметище, което също трябва да бъде почистено:

"Площадката ще бъде почистена. Там течеше полицейско разследване и след приключването му, можем да започнем работата по разчистването", допълни Николай Иванов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шофьор е с множество фрактури след катастрофа във Враца

Мъж на 53 години от Враца пострада при катастрофа вчера, 18 юли, във Враца. Инцидентът е станал между два товарни автомобила  на кръстовище в града около 14:30 часа . Пострадалият шофьор на едно от превозните средства е настанен  с множество фрактури в хирургичното отделение на болницата.  Причините за катастрофата се изясняват. Пробите за..

публикувано на 19.07.24 в 11:20

Музейко гостува във Враца

Музейко гостува във Враца с новата изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема“ днес и утре, 19-и и 20 юли. Срещите ще се проведат в парка зад паметника на Христо Ботев със съдействието на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца, съобщават от културната институция. Във времето от 12:00 ч. до 15:00 ч. на 19 юли и от 10:00 ч. до..

обновено на 19.07.24 в 09:49

Пет училища в област Видин търсят нови директори

Конкурс за директори на пет училища в област Видин обявиха от Регионалното управление на образованието . За град Видин вакантни са местата за директор на две професионални гимназии - по туризъм "Михалаки Георгиев" и Професионалната техническа гимназия "Васил Левски", както и за Основно училище "Любен Каравелов". Нов ръководител се търси и за..

публикувано на 19.07.24 в 09:40
ОУ „Георги С. Раковски

Обявяват конкурси за директори на няколко училища в Монтанско

В девет училища в област Монтана ще им конкурси за директори. Те са на територията на четири общини. Най-много са в община Монтана – началното „Георги Бенковски" в квартал „Кошарник", 4-то основно „Иван Вазов", професионалните гимназии по лека промишленост и тази по строителство, архитектура и компютърни науки „Проф. арх. Стефан Стефанов", всички в града...

публикувано на 19.07.24 в 08:18

Нов културен център ще има в село Павлоче

Община Враца получава държавен имот в с. Паволче за изграждане на образователен и културен център. По решение на правителството статутът на терен и сгради в него, представляващи бивше Основно училище "Христо Ботев" в с. Паволче, се променя от публична на частна държавна собственост. Имотът се предоставя в собственост на Община Враца и ще бъде използван..

публикувано на 19.07.24 в 07:35

Патриарх Даниил ще е наместник на Видинската епархия до избора на нов митрополит

До провеждането на избора на Видински митрополит, патриарх Даниил ще е наместник на епархията. Решението е на Синода на Българската православна църква, каза патриарх Даниил при посрещането му във Видин, откъдето започна посещенията си в епархиите в страната: "На заседанието на Светия синод, което беше на 9 юли, Светият синод определи да..

публикувано на 18.07.24 в 20:30

Снимката на 18 юли 2024 година

Българският патриарх  Даниил  е на посещение  във Видин .   В храм "Св. Димитър Солунски" всеки желаещ лично може да получи благословията на Негово Светейшество. Правителството прехвърли със свое решение на Община Враца собствеността върху имоти - частна държавна собственост за изграждане на индустриален парк. Те се намират в града под..

публикувано на 18.07.24 в 18:20