Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща-разговор и приятелски мач в памет на Васил Редовски (Редака)

Васил Редовски Редака в редиците на Балкан
Снимка: Мирослав Гетов

Организират приятелски мач и възпоменателна среща-разговор в памет на легендата на ботевградския и мездренския футбол Васил Редовски (Редака). Срещата ще се проведе в Ботевград на 28 март от 10,30 часа.  

"За него нямаше тайни във футбола. Можеше всичко на терена, знаеше как да побеждава, мразеше да губи. Уважаваше своите противници и до последния си дъх обичаше близки, роднини и приятели. За него казват, че е роден футболист"-
посочва в съобщение до медиите Мирослав Гетов от Община Мездра.

Васил Редовски е дългогодишен състезател на Балкан (Ботевград) във втория ни футболен ешелон през периода 1971-1980 и 1983-1988 г. Два сезона, 1981/82 и 1982/83, е централен нападател и голмайстор на Локомотив (Мездра) в Северната "Б" РФГ, а през 1980/81 облича екипа на Ботев (Враца) в "А" група.

Васил Редовски РедакаСпоред официалната статистика на БФС Редовски заема четвърто място във вечната ранглиста на "Б" РФГ по брой изиграни мачове - 479. Това той прави с фланелките на Балкан и Локо (Мз). По отбелязани голове - 128 (29 от които за мездренските "железничари"), дели девето-десето място, заедно с Веселин Михайлов от Септемврийска слава (Михайловград- днес- Монтана). Има 9 мача и 1 гол за Ботев (Вр) в групата на "майсторите". Рекордьор по участия и реализирани точни попадения за Балкан в "Б" РФГ. Майстор на спорта (1985).

"И след края на кариерата си не спря да говори, мисли и живее с футбола. Беше треньор и част от ръководството на родния Балкан. Всекидневно събираше приятели и ветерани на "зелените" "При Редака"- там можеше да се чуят всички актуални спортни новини в града. Нека си спомним на 28 март за легендата на ботевградския и мездренския футбол Васил Редовски. На този ден той щеше да стане на 60. Отиде си рано от този свят - почина на 10 май 2012 г., с футбол на сърце"- отправя призив към феновете Мирослав Гетов.

В събота от 10:30 ч. в кафе "При Редака" в Ботевград ще се проведе възпоменателна среща-разговор. Почетен гост ще бъде легендата на Левски Стефан Аладжов. От 14:00 ч. на градския стадион ще се състои приятелски мач в памет на Васил Редовски. Един срещу друг ще излязат ветераните на Балкан (Ботевград) и сборен отбор "Редовски и приятели".
Футболната чест на Балкан (в традиционните зелено-бели фланелки) ще защитават бившите играчи на ботевградския клуб Марин Ралков, Димитър Евстатиев, Димитър Добревски, Димитър Топалов, Евгени Алексиев, Атанас Бекяров, Христо Христов-Джаич, Цветан Барбушев и др. За формацията "Редовски и приятели" (в червено-черен екип) ще играят синът на Васил - Иван Редовски (който в момента е треньор на Локо- Мз), Мариян Христов, Георги Петков, Светослав Георгиев, Иван Маринов-Чичето, Йордан Петков, Мартин Кушев, Мартин Топузов, Румен Панайотов, Иван Аспарухов (дългогодишен кмет на община Мездра и настоящ зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството), Мартин Митев, Валентин Пешунов и др.
На събитието са поканени гости от БФС, ФК Локомотив - Мездра и Община Ботевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Криводол направиха турнир по тенис на маса

В Криводол проведоха турнир по тенис на маса за деца , съобщиха от общинската управа. Надпреварата премина под патронажа на кмета Христо Доков и беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В състезанието взеха участие деца от Криводол на възраст от 8 до 18 г. Победител в надпреварата е..

публикувано на 18.07.24 в 12:00

"Монтана" представи отбора срещу "Ком"

"Монтана" победи с 4:0 "Ком" /Берковица/ в приятелска среща. Преди мача на стадион "Огоста" бе представен отборът на монтанци за новия сезон на Втора лига. Кметът Златко Живков пожела успех и на двата тима.  Само на седмица тренировки футболистите на "Ком" не успяха да се противопоставят на съперника. В 31-та минута домакините поведоха с автогол на..

публикувано на 18.07.24 в 11:17

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10

"Монтана" представя отбора си срещу "Ком"

"Монтана" ще играе приятелска среща с новака във "В" Северозападната трета лига "Ком"/Берковица/. Мачът на стадион "Огоста" е тази вечер от 19.00 часа. Преди него монтанци ще представят официално селекцията си за новия сезон на Втора лига. "Монтана" смени двама треньори по време на лятната подготовка. Петър Колев стартира заниманията, след което..

публикувано на 17.07.24 в 12:04

Видинчани с два златни и един бронзов медал от световното по кану-каяк за ветерани

Елена Петкова от видинския Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77" завоюва два златни медала от Световното първенство по кану-каяк за ветерани в Пловдив. Тя е световен шампион в дисциплините - 500 м. едноместен каяк, при 50-54 г. жени и 200 м. едноместен каяк отново в същата възрастова група. Друг състезател от града и клуба Кирил Флоров заслужи..

публикувано на 16.07.24 в 16:47

Първият мач на "Ботев" (Враца) е с по-късен час заради горещините

Заради горещините от Българския футболен съюз взеха решение да преместят началните часове на срещите от първите два кръга в Първа лига. Това означава, че първото домакинство на врачанския "Ботев" в кампанията, което е предвидено за 21 юли /неделя/, ще започне от 19:00 часа на градския стадион. Първоначално часът беше друг, но заради високите..

публикувано на 16.07.24 в 12:37
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44