Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Враца става европейска столица на бокса

4
Снимка: Радио ВИДИН

Враца ще стане за една вечер столица на европейския професионален бокс. Това ще се случи на 9 май, Денят на Европа, обявиха организаторите на най-голямото спортно състезание за годината в града под Околчица. За трета поредна година във Враца ще има подобна боксова гала!

Събитието е под патронажа на кмета на Враца инж. Николай Иванов, на когото партнират "Hatton Promotion" и "World Sport Promotion", а срещите на ринга в спортната зала на ПМГ "Акад. Иван Ценов" ще преминат под контрола на Български професионален боксов съюз. Медиен партньор на спортното събитие, чийто бюджет е над 500 000 лева, е Радио ВИДИН.

За проявата говори кметът на Враца Николай Иванов:

"За мен е изключително удоволствие, че Община Враца има за трети път възможността да подкрепи такова изключително спортно събитие. Вярвам, че то ще се превърне в едно от големите спортни събития в национален и международен мащаб. Всички любители на професионалния бокс ще изпитат удоволствие от боксовите срещи, на които ще станат свидетели в нашия град. Гала вечерта ще докаже възможността на Враца да организира спортни събития от такъв ранг. Желая успех на колегите, с които организираме боксовата вечер и очаквам да се насладим на един бокс от висока класа."

СнимкаМеждународният боксов мениджър и промоутър Филип Фондю, който е представител на компаниите "Hatton Promotion" и "World Sport Promotion" анонсира, че в програмата на боксовата гала са включени 7 срещи, от които три ще са за защитата на титли:

"Любимецът на феновете Сергей Рабченко се завръща на ринга във Враца в опит да завоюва 26-та победа в професионалната си кариера срещу боксьора от силната аржентинска школа Уолтър Освалдо Калво. За  интерконтинентални титли ще се борят Зинат Закиянов срещу Ектор Гусман и Кирил Релик срещу Ласаро Сантуш де Хесус. Кулминацията на вечерта ще бъде боксовата среща между европейската шампионка Галина Иванова и представителка на унгарската школа. На ринга ще излезе и младата боксова надежда на Враца - Мартин Аврамски."

Президентът на Българския професионален боксов съюз и онкохирург от Враца д-р Георги Езекиев коментира причините, поради които желае тази проява да бъде отново в града под Околчица:

"Тази гала вечер ще докаже, че можем да провеждаме подобни състезания и във Враца. Правим го тук, защото срещнахме разбиране от кмета, ная когото благодарим за усилията... Искаме децата ни да не ги бият в разни заведения, а да изразходват енергията си на боксовия ринг. Професионалният бокс е скъпо удоволствие!"

Скоро ще бъдат пуснати и покани, чрез които ще се влиза в залата. Те ще са с единична цена от 20 лева. По-заможните господа и ценителите на бокса могат да си купят цели маси, чиято стойност е 1 000 лева, като всеки стол на нея ще е по 100 лева.

Началото на гала вечерта е в 19.30 ч. и ще бъде излъчвана на живо в ефира на телевизия с национално покритие. Подробности за събитието ще има и по Радио ВИДИН, което е медиен партньор на това зрелище.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16

В Криводол направиха турнир по тенис на маса

В Криводол проведоха турнир по тенис на маса за деца , съобщиха от общинската управа. Надпреварата премина под патронажа на кмета Христо Доков и беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В състезанието взеха участие деца от Криводол на възраст от 8 до 18 г. Победител в надпреварата е..

публикувано на 18.07.24 в 12:00

"Монтана" представи отбора срещу "Ком"

"Монтана" победи с 4:0 "Ком" /Берковица/ в приятелска среща. Преди мача на стадион "Огоста" бе представен отборът на монтанци за новия сезон на Втора лига. Кметът Златко Живков пожела успех и на двата тима.  Само на седмица тренировки футболистите на "Ком" не успяха да се противопоставят на съперника. В 31-та минута домакините поведоха с автогол на..

публикувано на 18.07.24 в 11:17