Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наредба за доброволците подготвят във Враца

Красимир Ангелов, Георги Ценов, Красимир Богданов (от ляво на дясно)
Снимка: Жоро Александров

Групата от общински съветници от ВМРО във Враца ще внесе за разглеждане и одобрение на следващото заседание на местния парламент Наредба за сформирането на доброволчески отряди за помощ при бедствия и аварии. Това обяви областният лидер на войводите Красимир Ангелов по време на пресконференция, на която присъстваха народният представител от Патриотичен фронт Красимир Богданов и председателят на НФСБ Георги Ценов.


Според Красимир Ангелов "Враца е закъсняла в това отношение, но закъснението може да се отчете и като положителен пример, тъй като подготвеният документ ще може да използва опита на общините, в които има подобни отряди".

Общинският съветник Красимир Ангелов припомни, че преди месеци "войводите" успяха да прокарат учредяването на фонд инвитро и в момента няколко двойки с репродуктивни проблеми са успели да ги преодолеят, благодарение на добрата кауза.

По време на брифинга "войводите" предоставиха документи и факти за това, че вече е започнала предизборната кампания, а в някои населени места от общините във Врачанско многолюдни фамилии от етническото малцинство биват регистрирани, за да участват във вота наесен. За пример беше дадено село Оходен, където според адресната регистрация върху разрушени къщи живеят по 3, 4 че дори и 5 семейства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ВиК-Берковица е глобена заради замърсена вода в село Бързия

Здравната инспекция в Монтана наложи глоба на ВиК - Берковица заради замърсена с ешерихия коли вода в село Бързия . Пробите от централното водоснабдяване показали и наличието на колиформи.  Две от изследваните проби, взети от централното водоснабдяване на селото, от хранителен магазин и от чешма в центъра на населеното място, показали наличието..

публикувано на 19.07.24 в 14:38

Двудневен преход ще се проведе във Врачанския Балкан

Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ и Природозащитен център „Натура“ организират на 20-21 юли двудневен преход . Маршрутът е  Враца – х. Пършевица - Кобилени стени – с. Очин дол – гр.Враца . Програмата предвижда: Час на тръгване: 8:30 часа; Сборен пункт: Природозащитен център „Натура“; Маршрут: Първи ден: гр. Враца  –..

публикувано на 19.07.24 в 14:00

Фотоизложба "Свалбард – леденото кралство" ще бъде открита в Берковица

Берковица ще бъде открита фотоизложба "Свалбард – леденото кралство" днес, 19 юли.  Тя е дело на англичанина Ник Фостър и е запечатала преживяванията му до най-северната точка, до която може да достигне турист – архипелагът Свалбард в Северния ледовит океан, между Норвегия и Северния полюс, познат още и като Шпицберген.  Изложбата има своята..

публикувано на 19.07.24 в 13:00
Спасителите демонстрираха пожарната техника пред деца в Кула вчера, 18 юли.

Пожарната в Кула: Спокойна е обстановката към момента

Към настоящия момент ситуацията е спокойна, няма предпоставка да бъдем неспокойни на територията на четирите общини, каза за  Радио Видин главен инспектор Йосиф Йосифов , началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Кула която обслужва общините Кула, Грамада, Макреш и Бойница.  „Засега обстановката е..

публикувано на 19.07.24 в 12:00

Кои са правилата за пожарна безопасност през лятото

От 8 до 18 юли 2024 г. огнеборците от пожарните служби във Видин, Белоградчик и Кула са участвали в потушаването на 43 пожара – седем от тях с материални загуби, съобщават от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН). Пожарите без материални щети – в сухи треви и храсти, отпадъци и стърнища в региона, са били..

публикувано на 19.07.24 в 11:36

Шофьор е с множество фрактури след катастрофа във Враца

Мъж на 53 години от Враца пострада при катастрофа вчера, 18 юли, във Враца. Инцидентът е станал между два товарни автомобила  на кръстовище в града около 14:30 часа . Пострадалият шофьор на едно от превозните средства е настанен  с множество фрактури в хирургичното отделение на болницата.  Причините за катастрофата се изясняват. Пробите за..

публикувано на 19.07.24 в 11:20

Музейко гостува във Враца

Музейко гостува във Враца с новата изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема“ днес и утре, 19-и и 20 юли. Срещите ще се проведат в парка зад паметника на Христо Ботев със съдействието на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца, съобщават от културната институция. Във времето от 12:00 ч. до 15:00 ч. на 19 юли и от 10:00 ч. до..

обновено на 19.07.24 в 09:49