Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" излиза срещу "Академик" Пловдив в първия мач от турнира за Купата на БФБ на 22 април в 12 часа

"Видабаскет" затвори сезона с победа

Николай Колев: "Завърши един много успешен сезон за "Видабаскет"

19
Видабаскет победи Академик със 70:60
Снимка: Росен Ракаджиев

"Видабаскет" завърши сезона с победа над "Академик" София със 70:60 точки. Така момчетата на Николай Колев запазиха позиции в осмицата в крайното класиране на шампионата на мъжката "А" група.

Срещата започна с размяна на тройки- на Николай Георгиев за "Академик" и на Калоян Петров за "Видабаскет". И завърши с феър плей жест от страна на домакините, които 8 секунди преди края, при резултат 70:60, останиха топката на паркета и така символично сложиха край на двубоя, като поздравиха публиката и своите съперници.

Ето как се разви срещата по четвъртини: 27:10; 41:29; 55:48 и краен резултат 70:60.

Реализатори за "Видабаскет": Калоян Петров- 8 точки; Алекс Уандие- 20; Теодор Киров- 9; Радослав Колев- 7; Юлиян Колев- 13; Теодор Николов- 13.

Калоян Петров извежда топката, след като за пореден път си я е спечелил в борба под коша, Снимка: Росен РакаджиевЗа "Академик": Цветомир Акимов- 7 точки; Александър Илиев- 11; Николай Николов- 8; Николай Георгиев- 8; Самуел Франсис- 13; Румен Василив- 5; Николай Грозев- 8.

Пълна статитистика от срещата вижте тук:

"Отборът на домакините игра в този мач с много по-голямо желание за победа, с много по-голям хъс. Искаха много повече от нас победата и си я постигнаха. Във важните моменти те ни надиграха", коментира треньорът на "Академик" София Иван Коцев.

"Завърши един много успешен сезон за "Видабаскет". Положителен ни е балънсът- 11 победи и 9 загуби, като можеше още три да са победите, защото изпуснахме мачове, които си бяха наши. Сега отиваме на турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол. Надяваме се да се представим добре", каза старши треньорът на видинчани Николай Колев, като припомни, че неговите момчета играят най-силно срещу силни съперници.

"На Видин повече му подхожда да има отбор в Националната баскетболна лига и това пожелавам на града, в който работя от няколко години", каза още старшията на "Видабаскет".

Снимка: Росен Ракаджиев"Браво, момчета! Честита победа! Страхотен сезон! Надеждите за по-добри времена остават! На този етап показахме, че сме живи и ни има на баскетболната карта на България. Ако имахме бюджет като този на поне един от клубовете, които победихме в зала "Фестивална", със сигурност днес щяхме да вдигнем шампионската купа в групата. Видин е баскетболен град и ние го показахме- показахме, че не само парите са важни, че трябва сърце, себераздаване и воля за победа във всяка среща. Трябва и още нещо- треньор! Благодарим ти, Шаци! Ти си герой и всички се прекланяме пред твоята преданост на отбора и на баскетболен Видин", написа в страницата на БК "Видабаскет" Росен Ракаджиев, който е един от основателите на клуба с това име. Име, което публиката скандира с цялото си сърце във видинската спортна зала "Фестивална".  

Домакин на турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол тази година е Югозападният университет "Неофит Рилски". Университетският спортен комплекс в Благоевград е домакин за втори път- след като посрещна най-добрите от група "А" през 2013 година.

Теодор Киров реди поредната атака на видинчани, Снимка: Росен РакаджиевТурнирът е от 22 до 24 април 2015 година. Официалното откриване е на 22 април, от 18 часа, непосредствено преди мача на УСК "Академик" Благоевград.

В състезанието участват 8 отбора, между които носителите на призови отличия от държавното първенство- отборът на Икономическия университет на Варна, който е първи в класирането, УСК "Академик" Благоевград- носител на сребърни медали и БК "Чавдар" Троян, трети в класирането. Участват още "Видабаскет" Видин,  БК "Академик" Пловдив, "Рилски спортист 2" Самоков, "Дунав" Русе и "Академик" София.

В четвъртфинала "Видабаскет" излиза срещу "Академик" Пловдив. Мачът е първи от програмата на турнира- двата тима откриват надпреварата в 12 часа, а веднага след това, от 14 часа, е дербито "Чавдар" Троян - "Дунав" Русе. Другите две двойки са Икономически университет Варна - "Академик" София и "Академик" Благоевград - "Рилски спортист 2" Самоков.

Фоторепотер: Росен Ракаджиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Вършец е домакин на състезание по планинско бягане

Вършец ще бъде домакин в неделния ден на кръг от националния шампионат по планинско бягане. Заявка са потвърдили над 160 участници. За първи път ще се проведе маратонска дисциплина от 50 км. Лекоатлетите ще бягат до връх Тодорини кукли, ще продължат по билото на Стара планина. В него ще се пуснат 40 атлети.  За втора поредна година Вършец..

публикувано на 13.07.24 в 17:20

"Ботев" смени "Монтана" с израелци в контролите

Броени часове след като отмени контролата си срещу Монтана, в която щеше да представи лятната си селекция, врачанският "Ботев" посочи причината за това – провеждането на спаринг срещу друг отбор. Днес /13 юли/ тимът на Тодор Янчев ще премери сили с израелския първодивизионен отбор на "Бейтар" /Йерусалим/. Спарингът ще е в събота от 18:00 часа на..

публикувано на 13.07.24 в 16:10

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57