Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преасфалтиран булевард във Враца е разкопан отново заради авария

Снимка: Жоро Александров

Разкопаването на булевард "2 юни" във Враца, край централния вход на областната болница "Христо Ботев" е свързано с повреда на спирателен водопроводен кран, който е монтиран миналата година. Причината за повредата все още не е ясна, обясниха от общинската управа в началото на седмицата. Въпреки общественото недоволство от рязането на новия асфалт, кметът на града Николай Иванов припомни някои позабравени факти:

"Миналата година асфалтирахме близо 4 километра улици с ясното съзнание и риска, че тези трасета, по които беше преминал водният проект, не са 100% готови за цялостно преасфалтиране. Имахме изключителната възможност да получим подкрепа за това и градът се нуждаеше много от тези основни ремонтни на основните ни булеварди. При асфалтирането, при допълнителните уплътнявания, за да не се получат пропадания, на конкретното място има унищожена ВиК арматура. Вероятно проблемът е от самото асфалтиране, въпреки че все още уточняваме точно чия е вината."

Градоначалникът коментира темата, тъй като беше попитан кой е виновен за рязането на новия асфалт. Ето какво още отговори Николай Иванов.

"Дори сега да се беше наложило да взема това решение, щях да го взема отново, защото при 4 километра асфалт това, че ще се наложи да се отстранят дефекти за около 30-40 квадратни метра по тези трасета, смятам, че е оправдано като риск. Всички ни дразни, че се наложи да се разкопае там, но, повтарям, ако не бяхме се възползвали от тази възможност, която програмата по публични инвестиционни проекти ни позволяваше, нямаше да имаме дори и метър асфалт. Главните булеварди в града щяха да бъдат в това отвратително състояние, в което бяха преди основните ремонти. Изключително неприятно е, че се наложи да отстраняваме тази авария, но то е свързано и с пускането на водата в цялата тази зона на града и изключването на стари водопроводи, които могат да доведат до много по-тежки аварии по новоасфалтираните трасета. Както е видно, тази година нямаме финансова подкрепа, а градът безспорно има нужда от още инвестиции за асфалтирането. Затова ние ще положим всички усилия да осигурим такива приходи, които да ни позволят да продължим със цялостното възстановяване на улиците в града и в селата", категоричен беше кметът Николай Иванов.

Цялостният ремонт на главните улици във Враца беше реализиран, благодарение на 7 000 000 лева, отпуснати от правителството на Пламен Орешарски. След помощта на държавата, основните пътни артерии в града под Околчица придобиха европейски вид, а трафикът на обществения транспорт се нормализира.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

1 милион лева са получили млади фермери от Видинско

Общо 1 075 690 лева за развитие на стопанството си са получили 24-ма млади фермери от област Видин през втория програмен период, съобщават от Областния информационен център (ОИЦ). Финансирането е осигурено чрез одобряването на проектите им по подмярка  6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от Програмата за развитие на селските..

публикувано на 19.07.24 в 15:56

Инспектори провериха два сигнала за лоши условия на труд в област Монтана

Инспекцията по труда в Монтана приключи две проверки по сигнал за неблагоприятни условия на работни места. Оплакванията са за високи температури . В Монтана работник подал сигнал, че температурата в малко помещение е висока, има климатик, но не работи. При проверката инспекторите установили, че нередността е отстранена, като е..

публикувано на 19.07.24 в 15:44

ВиК-Берковица е глобена заради замърсена вода в село Бързия

Здравната инспекция в Монтана наложи глоба на ВиК - Берковица заради замърсена с ешерихия коли вода в село Бързия . Пробите от централното водоснабдяване показали и наличието на колиформи.  Две от изследваните проби, взети от централното водоснабдяване на селото, от хранителен магазин и от чешма в центъра на населеното място, показали наличието..

публикувано на 19.07.24 в 14:38

Двудневен преход ще се проведе във Врачанския Балкан

Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ и Природозащитен център „Натура“ организират на 20-21 юли двудневен преход . Маршрутът е  Враца – х. Пършевица - Кобилени стени – с. Очин дол – гр.Враца . Програмата предвижда: Час на тръгване: 8:30 часа; Сборен пункт: Природозащитен център „Натура“; Маршрут: Първи ден: гр. Враца  –..

публикувано на 19.07.24 в 14:00

Фотоизложба "Свалбард – леденото кралство" ще бъде открита в Берковица

Берковица ще бъде открита фотоизложба "Свалбард – леденото кралство" днес, 19 юли.  Тя е дело на англичанина Ник Фостър и е запечатала преживяванията му до най-северната точка, до която може да достигне турист – архипелагът Свалбард в Северния ледовит океан, между Норвегия и Северния полюс, познат още и като Шпицберген.  Изложбата има своята..

публикувано на 19.07.24 в 13:00
Спасителите демонстрираха пожарната техника пред деца в Кула вчера, 18 юли.

Пожарната в Кула: Спокойна е обстановката към момента

Към настоящия момент ситуацията е спокойна, няма предпоставка да бъдем неспокойни на територията на четирите общини, каза за  Радио Видин главен инспектор Йосиф Йосифов , началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Кула, която обслужва общините Кула, Грамада, Макреш и Бойница.  „Засега обстановката е..

публикувано на 19.07.24 в 12:00

Кои са правилата за пожарна безопасност през лятото

От 8 до 18 юли 2024 г. огнеборците от пожарните служби във Видин, Белоградчик и Кула са участвали в потушаването на 43 пожара – седем от тях с материални загуби, съобщават от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН). Пожарите без материални щети – в сухи треви и храсти, отпадъци и стърнища в региона, са били..

публикувано на 19.07.24 в 11:36