Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" падна и от "Локо" Горна Оряховица

4
Снимка: Жоро Александров

"Ботев" записа поредно разочарование, падайки с 0:3 от устремилия се към "А" група тим на "Локомотив" /Горна Оряховица/ в мач от 25-ия кръг на "Б" футболна група. 600 зрители изгледаха двубоя на стадион "Христо Ботев" в Криводол, където врачани изтърпяват наказание за лишаване от домакинство. Поражението окончателно вписа врачани в графата на изпадащите от втора дивизия, а по-обидното бе, че резилът съвпадна с 94-годишнината на организирания футбол във Враца, която се отбелязва на 26 април.

Гостите от Горна Оряховица започнаха по-навито мача и до 10-та мин. изпуснаха две чисти положения за откриване на резултата. Първо Мирослав Иванов опита да преодолее с глава Митов, а по-късно на стрелкова позиция се оказа и Янаки Смирнов, но с глава би край вратата.

Най-чистото положение за врачани се откри в 12-та мин. пред Иво Малинов, който в този мач игра като централен нападател. Малинов беше изведен от Димитров сам срещу вратаря на гостите, но би на сантиметри край лявата греда.

Логичното се случи в 27-та мин., когато неубедителния бранител Николай Маринов /влязъл като резерва на мястото на Каменов в игра още в 9-та мин./ увисна при центриране и Антоний Балъков от 1 метър разстреля Митов. Вратарят все пак отби топката, която тупна на голлинията, но тъч-реферът Петър Джугански даде знак, че кълбото е минало с целия си обем и зачете попадението. В 33-та мин. отново Маринов направи ненужно нарушение. При изпълнението на фаула Иванов намери непокрития Смирнов в наказателното поле и нападателят забоде топката под гредата за 0:2.

"Ботев" изобщо не опита обрат след почивката, с което улесни задачата на "железничарите". В 51-та мин. Смирнов получи като подарък топката и от 2 метра препарира Митов за 0:3 пред погледите на централните бранители Альошев и Савич. До края на мача Ненов и Мицаков пропуснаха да направят резила на домакините още по-убедителен.

В последните секунди на редовното време Цветелин Тонев от точката за дузпа не уцели вратата, с което пропиля възможността да вкара почетен гол за врачани.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ: Митов, Марчев, Альошев, Каменов /9 Маринов/, Савич, Л.Петров /46 Ботев/, Димитров, Цветков /69 Илиев/, Тонев, Георгиев, Малинов.

ЛОКОМОТИВ: Митев, Мицаков, Фиданин, Пенев, Харизанов, Михайлов, Димитров, Балъков /59 Яв.Генчев/, Иванов /71 Карапетров/, Л.Генчев /65 Ненов/, Смирнов.

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Балъков /27/, 0:3 Смирнов /33 и 51/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Георгиев /Б/; Димитров, Иванов и Балъков /Л/.

СЪДИЯ: Тихомир Алексов /София/.

СТАДИОН: "Христо Ботев" /Криводол/ - 600 зрители.

Загубата на "Ботев" окончателно реши съдбата на отбора през следващото първенство – врачани ще играят при аматьорите след 0:3 от "Локомотив" /Горна Оряховица/.

Старши-треньорът на "Локомотив" /Горна Оряховица/ Сашо Ангелов не скри, че амбициите на неговия отбор са влизане в елита. Наставникът на "железничарите" заяви след победата с 3:0 над "Ботев":

Снимка"Не съм безучастен към съдбата на "Ботев" /Враца/. Казах го и след есенния мач – мъчно ми е, че в този славен клуб се случват такива неща... Амбициите ни са свързани с влизане в "А" група и към този момент, след загубата на "Пирин" в Добрич, ние сме втори. До края на шампионата остават още 5 кръга и ще се опитаме да останем на тази позиция. Дали ще успеем е друг въпрос... Не мога да кажа дали първият ни гол е редовен. Позицията ми беше такава, че нямах видимост. Щом съдията е преценил да го зачете, се съобразявам с неговото мнение", допълни Ангелов, който беше изпратен с аплодисменти от публиката на врачани, тъй като именно под негово ръководство отборът от "В" стигна до "А" група преди няколко години.

Адалберт Зафиров оправда загубата на своя тим с липсата на мотивация и желание за игра:

Снимка"Не се сборихме, не се вложихме в мача, а така точки не се печелят... Поздравявам противника, който показа как се бие... За нас всичко в това първенство приключи. Не вярвам, че можем да променим ситуацията с победа в Благоевград!"

Наставникът на врачани заяви, че проблемите пред отбора му са много, а причините за вялата игра – комплексни:

"Има и лека умора, все пак през април се играха доста мачове... Но няма мотивация, не всички се раздават на терена. Напрежението смаза играчите ми. А може би и това са ни възможностите", допълни наставникът на врачани.

Зафиров опроверга слуховете, че ръководството на отбора дължи пари на играчи и треньори:

"Всичко ни беше изчистено преди този мач... Дори и да е имало някакво закъснение на заплатите, това не е оправдание за професионални футболисти", допълни още Зафиров.

"Аз съм виновен за провала на "Ботев"! Дойдох, за да спася отбора от изпадане и след като това е факт, няма кой друг да е виновен. Не успях да направя селекция с добри футболисти, защото когото поканих, ми отказа да играе във Враца... През пролетта играем само на чужд терен – това също ни "помогна" да изпаднем, но какво да се прави!... Преди мача с "Локо" /Мездра/ държахме прилично ниво, но след това се получи срив, който не можахме да преодолеем...", допълни още наставникът на врачани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16

В Криводол направиха турнир по тенис на маса

В Криводол проведоха турнир по тенис на маса за деца , съобщиха от общинската управа. Надпреварата премина под патронажа на кмета Христо Доков и беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В състезанието взеха участие деца от Криводол на възраст от 8 до 18 г. Победител в надпреварата е..

публикувано на 18.07.24 в 12:00