Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финали на Ученическите игри по волейбол Видин 2015

Отборът на ПМГ "Екзарх Антим І" Видин е на пето място

22
Снимка: Росен Ракаджиев


Девойките на 81.СОУ "Виктор Юго" град София са шампиони на България по волейбол във възрастова група 11-12 клас. Те спечелиха 31-те финали на Ученическите игри, с домакинство спортна зала "Фестивална" Видин.

Възпитаничките на Цветанка и Владимир Паскалеви бяха фаворитки за титлата от самото начало на надпреварата във Видин и заслужено спечелиха златните медали. Във финалния двубой софиянки се наложиха с 3:1 гейма над връстничките си от СОУ "Христо Ясенов" Етрополе.

Трети са девойките на СОУ "Васил Левски" Ардино, които победиха в малките финали отбора на СОУ "Йоан Екзарх Български" Шумен.
 
Домакините от ПМГ "Екзарх Антим І" с три победи и две драматични загуби, след тайбрек, завършиха на престижното пето място.

Финали на Ученическите игри по волейбол Видин 2015, Снимка: Росен РакаджиевНай-добър реализатор на първенството стана Герти Радостинова Бинева от отбора на шампионите. Състезателката получи специалната статуетка от главния съдия на турнира Слави Янков.

Какво каза в предаването на Радио ВИДИН "Клуб СПОРТ" Цветанка Паскалева, треньор на шампионките от 81 столично СОУ "Виктор Юго", чуйте в прикачения звуков файл.

На официална церемония след приключване на финалния двубой в зала "Фестивална" бяха връчени купите, медалите и грамотите на отборите, които взеха участие във волейболните финали. Отличията връчиха Борислава Борисова- заместник кмет на Община Видин и Евгени Генов- старши експерт по физическо възпитание и спорт в Регионалния инспекторат по образованието във Видин. Борислава Борисова поздрави призьорите и участниците в надпреварата за показаните умения и отправи благодарности към организаторите за безупречната работа.

Финали на Ученическите игри по волейбол Видин 2015, Снимка: Росен Ракаджиев Крайно класиране от финалите по волейбол за девойки 11-12 клас от 31-те Държавни ученически игри:

  1.   81.СОУ "Виктор Юго" София

  2.   СОУ "Христо Ясенов" Етрополе
  3.   СОУ "Васил Левски" Ардино
  4.   СОУ "Йоан Екзарх Български" Шумен
  5.   ПМГ "Екзарх Антим І" Видин
  6.   ГЧЕ "Васил Левски" Бургас  
  7.   ПМГ "Св. Кл. Охридски" Силистра
  8.   ПМГ "Акад. Иван Ценов" Враца  
  9.   МГ "Гео Милев" Плевен  
10.   СОУ "Христо Ботев" Девин

За любителите на статистиката, ето и всички резултати от надпреварата:

Финали на Ученическите игри по волейбол Видин 2015, Снимка: Росен РакаджиевПМГ ”Акад. Иван Ценов” Враца - СОУ ”Христо Ясенов” Етрополе 0:2
81.СОУ ”Виктор Юго” София - ГЧЕ ”Васил Левски” Бургас 2:0
ПМГ ”Екзарх Антим І” Видин - СОУ ”Йоан Екзарх Български” Шумен 1:2
ПМГ ”Св. Климент Охридски” Силистра - СОУ ”Христо Ботев” Девин 2:1
СОУ ”Христо Ясенов” Етрополе - 81.СОУ ”Виктор Юго” София 0:2
МГ ”Гео Милев” Плевен - ПМГ ”Акад. Иван Ценов” Враца 0:2
СОУ ”Христо Ботев” Девин - ПМГ ”Екзарх Антим І” Видин 1:2
СОУ ”Васил Левски” Ардино - ПМГ ”Св. Климент Охридски” Силистра 2:0
81.СОУ ”Виктор Юго” София - МГ ”Гео Милев” Плевен 2:0
ГЧЕ ”Васил Левски” Бургас - СОУ ”Христо Ясенов” Етрополе 0:2
ПМГ ”Екзарх Антим І” Видин - СОУ ”Васил Левски” Ардино 1:2

Финали на Ученическите игри по волейбол Видин 2015, Снимка: Росен РакаджиевСОУ ”Йоан Екзарх Български” Шумен - СОУ ”Христо Ботев” Девин 2:0
МГ ”Гео Милев” Плевен - ГЧЕ ”Васил Левски” Бургас 0:2
ПМГ ”Акад. Иван Ценов” Враца - 81.СОУ ”Виктор Юго” София 0:2
СОУ ”Васил Левски” Ардино - СОУ ”Йоан Екзарх Български” Шумен 2:0
ПМГ ”Св. Климент Охридски” Силистра - ПМГ ”Екзарх Антим І” Видин 0:2
ГЧЕ ”Васил Левски” Бургас - ПМГ ”Акад. Иван Ценов” Враца 2:1
СОУ ”Христо Ясенов” Етрополе - МГ ”Гео Милев” Плевен 2:0
СОУ ”Йоан Екзарх Български” Шумен - ПМГ ”Св. Кл. Охридски” Силистра 2:0
СОУ ”Христо Ботев” Девин - СОУ ”Васил Левски” Ардино 0:2
9/10 място: СОУ ”Христо Ботев” Девин - МГ ”Гео Милев” Плевен  1:2
7/8 място: ПМГ ”Св. Кл. Охридски” Силистра - ПМГ ”Акад. Иван Ценов” Враца  2:1
5/6 място: ПМГ ”Екзарх Антим І” Видин - ГЧЕ ”Васил Левски” Бургас  2:0

Финали на Ученическите игри по волейбол Видин 2015, Снимка: Росен РакаджиевПолуфинал: СОУ ”Васил Левски” Ардино - СОУ ”Христо Ясенов” Етрополе  2:3
Полуфинал: 81.СОУ ”Виктор Юго” София - СОУ ”Йоан Екзарх Български” Шумен  3:0
3/4 място: СОУ ”Васил Левски” Ардино - СОУ ”Йоан Екзарх Български” Шумен  3:1
Финал: 81.СОУ ”Виктор Юго - СОУ ”Христо Ясенов” Етрополе 3:1

"Много възпитани и дисциплинирани деца. И точни колеги. Благодарнаст към Регионалния инспекторат по образование, Община Видин и екипа от Общинско предприятие "Спортни имоти". Закрихме 31-те финали по волейбол за девойки 11-12 клас и веднага започваме подготовка за финалите на Ученическите игри по баскетбол, юноши 8-10 клас, на които сме домакини от от 14 до 17 май. Отново училището домакин е ПМГ "Екзарх Антим І". В 31-годишната история на игрите, за последните осем години това са 9 и 10-тия държавен финал, които организираме", коментира Росен Ракаджиеев, от Ученически спортен клуб Шампион. Клубът, с председател Антоанета Илиева, е неизменен основен организатор на този вид състезания във Видин.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Вършец е домакин на състезание по планинско бягане

Вършец ще бъде домакин в неделния ден на кръг от националния шампионат по планинско бягане. Заявка са потвърдили над 160 участници. За първи път ще се проведе маратонска дисциплина от 50 км. Лекоатлетите ще бягат до връх Тодорини кукли, ще продължат по билото на Стара планина. В него ще се пуснат 40 атлети.  За втора поредна година Вършец..

публикувано на 13.07.24 в 17:20

"Ботев" смени "Монтана" с израелци в контролите

Броени часове след като отмени контролата си срещу Монтана, в която щеше да представи лятната си селекция, врачанският "Ботев" посочи причината за това – провеждането на спаринг срещу друг отбор. Днес /13 юли/ тимът на Тодор Янчев ще премери сили с израелския първодивизионен отбор на "Бейтар" /Йерусалим/. Спарингът ще е в събота от 18:00 часа на..

публикувано на 13.07.24 в 16:10

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57