Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха телефонен измамник във Видин

46-годишен видинчанин е задържан за телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. В Районното управление е заведена преписка по жалба от 84-годишна видинчанка, жертва на телефонна измама по класическата схема – нужда от пари за спешна помощ на близък. Престъплението било извършено на 15 април, когато към 23.00 часа възрастната жена дала на непознато лице 1250 лева. Разследването установило, че сумата била предадена на видинчанин с инициали М.Х. Парите са иззети по надлежния ред. Преписката е изпратена в Районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство срещу 46-годишния мъж за извършено престъпление по чл.209 от Наказателния кодекс.

В резултат на проведени оперативно-издирвателни действия полицейски служители установили двама извършители на множество кражби на части и вещи от автомобили в областния град - К.Б./18г./ от Видин и Л.И./19г./ от с. Цар Срацимирово. Част от откраднатите вещи са открити и иззети по надлежния ред. Заведените по случаите преписки са изпратени в Районна прокуратура с мнение за присъединяване към досъдебно производство по описа на РУ-Видин.

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", Митница Лом и Областна дирекция по безопасност на храните извършили проверка в търговски обект в с. Гъмзово. Във фризер били открити общо 6.252 кг. храни от животински произход без необходимите идентификационни марки и документи за произход. За констатираното административно нарушение е взето отношение от служител на ОДБХ. При проверка в района на хипермаркет в областния град, у 60-годишен видинчанин били открити 7 литра ракия (14 бутилки с вместимост 0.500 л.) без бандерол и документ за платен акциз. Нередовната стока е иззета по надлежния ред, на мъжа е съставен фиш по Закона за акцизите и данъчните складове.

96 къса цигари и 140 грама тютюн са иззети вчера при проверки, извършени от полицейски служители. В с. Делейна, в частен имот, обитаван от 63-годишен мъж били открити 36 къса саморъчно направени цигари и 140 грама тютюн. Служители на РУ-Кула открили и иззели 60 къса цигари без бандерол. По случаите са образувани проверки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Третиране срещу комари ще се извърши днес във Враца

Днес, при подходящи метеорологични условия, във Враца ще се извърши третиране на зелени зони и водни обекти против комари. Информацията допълва Николай  Николов , експерт " Връзки с обществеността " в Общината:  "Това е третото или четвъртото третиране на целия град, в това число- всички жилищни квартали, водни обекти, детски площадки, обществени..

публикувано на 15.06.24 в 16:29

Музика на Петър Дънов звуча днес във видинската Филхармония

Камерен концерт с музика от Петър Дънов се състоя днес във Филхармония Видин. Концертът е по инициатива на местното общество на Бялото братство във Видин. Музиката на "Учителя" звуча за зрителите в акомпанимент на пиано-Виктор Илиев и цигулка- Виделин Джеджев . Удоволствие е да се свири тази музика, каза Виктор Илиев, диригент и композитор: "Аз..

публикувано на 15.06.24 в 14:53

Земеделските земи са най-застрашени от пожари

Земеделските земи са най-застрашени от пожари.  Пожароопасният сезон започва условно от края на жътвената кампания и продължава до края на есенните дъждове, каза за Радио Видин инспектор Георги Георгиев от видинската пожарна: "За никого не е тайна, че основните причини за възникване на тези пожари, не са високите температури, както масово се..

публикувано на 15.06.24 в 12:46

Община Кула е с най-висок среден доход за видинска облат

Община Кула е с най-висок среден доход на глава от населението за предходната 2023-та година. По статистически данни община Кула е с население от около 3 860 души и е трета по големина в областта след Видин и Белоградчик, но по доход тя надминава двата по-големи града, каза за Радио Видин кметът д-р Владимир Владимиров : "Това се получава с висока..

публикувано на 15.06.24 в 11:05
Протест срещу преминаване на тирове на разклона за Вършец.

Жители на Берковица, Враца, Бързия и Благово не искат тирове на Петрохан

Протестиращи затвориха пътя за "Петрохан". Така те изразиха недоволството си от намерението на Пътната агенция от понеделник да пренасочи тежкотоварния трафик през прохода.  Близо 150 жители на Берковица, Враца и селата Бързия и Благово затвориха пътя за прохода "Петрохан", в местността "Чапраза" ,на разклона за Вършец. Това стана при засилено полицейско..

публикувано на 15.06.24 в 09:00

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

Днес ще бъде спрян за изпълнение на планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ „Козлодуй” поради констатирани в процеса на експлоатация неизправности на маслената система на блочния трансформатор 24/400kV (неядрената част на блока), както и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор, съобщават от централата. Количеството на..

публикувано на 15.06.24 в 08:20

30 търговци и производители ще участват във фермерски пазар във Враца

Традиционен фермерски пазар ще се проведе днес, 15 юни, във Враца . Жители и гости на града ще могат да опитат и закупят ръчно изработени и био продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и да се запознаят с автентични занаяти. Идеята е да се насърчи българското производство, каза Николай Николов , експерт "Връзки с обществеността" към Общината: "В..

публикувано на 15.06.24 в 08:00