Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дете пострада от паднало дърво

15-метрова топола рухна върху движещ се автомобил във Видин

Даниела Димитрова: "Един от корените на дървото е бил отсечен"

10
Снимка: Пламен Коцев


15-метрова топола падна върху автомобил, движещ се по улица "Христо Ботев" във Видин снощи.

С ожулвания по лицето е дете, пътувало на задната седалка в колата, информираха от полицията в града. Момченцето е транспортирано във видинската болница "Света Петка". След преглед и оказана му медицинска помощ, е освободено за домашно лечение.

Според управителя на фирмата по озеленяване Даниела Димитрова инцидентът е в резултат на ремонта на тротоарите:

"Един от корените на дървото е отсечен и то силно беше наклонено.

Топола падна върху автомобил във Видин, Снимка: Пламен КоцевВчера ние го описахме като потенциално опасно и за намаляване на височината, но силният вятър е успял да го изкорени и то затова е паднало през улицата. Има сигнал за още едно изкоренено дърво в ж.к. "Химик", което е по-малко. Счупени клони, предполагам, че ще има повече, защото и днес вятърът ще бъде сравнително силен- 6 м в секунда."

Даниела Димитрова не изключи възможността да има и други подобни инциденти:

"Когато се проектират по този начин на изпъление на тротоарите, няма начин проектантът да не е предвил и намаляване на корените, за да се погалат тези нови настилки. На практика донякъде проектантите са унищожили дърветата и за пореден път говорим, че тези които проектират, не идват във Видин. Обикновено това са софийски фирми, които чертаят от София."

Галерия

Вижте още

Обновяват площада и улиците в Криводол

Започна ремонт на централния площад в Криводол . Реконструкцията и обновлението пред сградата на Общината целят осигуряването на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и нова социална среда, реализирана чрез нови зелени и пространствени решения. Ремонтните дейности трябва да завършат до месец септември , каза кметът..

публикувано на 05.06.20 в 09:49

Първокласници даряват за деца в нужда

Капачки за благотворитеност чрез металното сърце за събиране на пластмасови капачки, инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова", дариха първокласници от видинското училище " Иван Вазов ".  Дарението е второ за Вики, Дария, Любомира и техните съученици.  "Събираме капачки за децата, за да не бъдат болни, да..

публикувано на 05.06.20 в 08:21

Семейства от Монтана с помощ за родители в неплатен отпуск

51 заявления са подадени в Регионална дирекция “Социално подпомагане” Монтана за получаването на еднократна помощ от 375 лева за родители в неплатен отпуск. От помощта могат да се възползват семейства с деца до 14-годишна възраст, в които поне единият родител е изразходвал платения си отпуск и ползва неплатен, за да се грижи за децата. Помощта е..

публикувано на 05.06.20 в 07:29

Зрелостниците на теоретичен изпит по професия

63-ма дванайсетокласници от ПГ " Проф д-р Асен Златаров "-Видин се явяват днес на държавния зрелостен изпит, теоретичен по професия. Това е втори задължителен изпит по избор. Началният час е 9,00, уточни директорът на училището Мариета Георгиева :  "Имаме 4 специалности, т.е ще бъдат изтеглени 4 различни теми. Изпитите се провеждат по национални..

публикувано на 05.06.20 в 07:23

Нито една проба за COVID-19 не е взета във Враца

Нито една проба за коронавирус не е взета през изминалите 24 часа, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Враца. От институцията не казват дали това се дължи на липсата на хора със симптоматика, характерна за грип или Covid-19. В същото време обаче 101 души все още чакат тестовете си за заразата. От началото на пандемията във Враца и..

публикувано на 04.06.20 в 22:20

Снимката на 4 юни 2020 година

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация . Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация. За последното денонощие има регистриран  1 случай на коронавирус   в област Видин - жена на 76 години от Видин...

публикувано на 04.06.20 в 17:55

Врачански художнички подредиха изложба

Отркиха официално изложбата на жени-художнички от Враца в кафе-галерия Клуб на дейците на културата (КДК).  В експозицията са подредени картини на Силвия Равнополска, Емилия Върбанова, Ивета Михайлова, Калина Тодорова, Валентина Петрова, Татяна Вутова, Пламена Гешковска, Валентина Василева. Анализ на картините представи изкуствоведът Мариела..

публикувано на 04.06.20 в 17:30