Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нелегален казан за ракия разкриха в Грамада

Снимка: Радио ВИДИН

Служители на полицията в Кула и Митница-Лом откриха в дома на 62-годишен жител на Грамада казан за варене на ракия в работен режим и около 40 литра ракия. Съвместната проверка е извършена вчера, 24 юни. Нередовната акцизна стока е иззета. По случая е образувана проверка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 юли 2024 година

Международният събор на прохода Кадъ Боаз започна днес, 19 юли и ще продължи до 21 юли. Границата със Сърбия ще бъде отворена и през трите дни. Официалното откриване ще бъде в събота, от 10.00 часа в българската част. 24-часов  режим на водата  въвеждат за пет села в област Монтана. Липсата на дъжд принуди ВиК да направи предложение до..

публикувано на 19.07.24 в 18:00

Пет села в Монтанско минават на воден режим

24-часов режим на водата въвеждат за пет села в област Монтана . Липсата на дъжд принуди ВиК да направи предложение до кметовете. Три села от община Чипровци и две от община Вълчедръм минават на воден режим. Липсата на дъждове принуди ВиК Монтана да направи предложение до кметовете.  В Чипровци на воден режим минават Равна, Горна Лука и..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Министър отговори за изграждането на граничен пункт при Салаш-Ново корито

Изграждането на граничен пункт при Салаш-Ново корито бе в дневния ред на парламентарния контрол днес. От трибуната на Народното събрание Вера Александрова, депутат от "Възраждане", попита служебния министър на финансите Людмила Петкова в какви срокове ще бъде финансиран проектът за изграждане на граничния пункт и пътния участък към него, и от..

публикувано на 19.07.24 в 16:52

1 милион лева са получили млади фермери от Видинско

Общо 1 075 690 лева за развитие на стопанството си са получили 24-ма млади фермери от област Видин през втория програмен период, съобщават от Областния информационен център (ОИЦ). Финансирането е осигурено чрез одобряването на проектите им по подмярка  6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от Програмата за развитие на селските..

публикувано на 19.07.24 в 15:56

Инспектори провериха два сигнала за лоши условия на труд в област Монтана

Инспекцията по труда в Монтана приключи две проверки по сигнал за неблагоприятни условия на работни места. Оплакванията са за високи температури . В Монтана работник подал сигнал, че температурата в малко помещение е висока, има климатик, но не работи. При проверката инспекторите установили, че нередността е отстранена, като е..

публикувано на 19.07.24 в 15:44

ВиК-Берковица е глобена заради замърсена вода в село Бързия

Здравната инспекция в Монтана наложи глоба на ВиК - Берковица заради замърсена с ешерихия коли вода в село Бързия . Пробите от централното водоснабдяване показали и наличието на колиформи.  Две от изследваните проби, взети от централното водоснабдяване на селото, от хранителен магазин и от чешма в центъра на населеното място, показали наличието..

публикувано на 19.07.24 в 14:38

Двудневен преход ще се проведе във Врачанския Балкан

Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ и Природозащитен център „Натура“ организират на 20-21 юли двудневен преход . Маршрутът е  Враца – х. Пършевица - Кобилени стени – с. Очин дол – гр.Враца . Програмата предвижда: Час на тръгване: 8:30 часа; Сборен пункт: Природозащитен център „Натура“; Маршрут: Първи ден: гр. Враца  –..

публикувано на 19.07.24 в 14:00