Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" Видин започна подготовка, целта отново е "Б" група

16
Снимка: Цветомир Цветанов

ОФК "Бдин 1923" Видин започна подготовка за новия сезон в Северозападната "В" група. В първото занимание на стадион "Георги Бенковски" се включиха 12 състезатели. В началото ще тренират 16-17 души, защото има няколко момчета, които в момента са извън Видин, обясни председателят на Управителния съвет на клуба Орлин Василев и добави:

"Като главен селекционер и мениджър на отбора е привлечен Любомир Симов, който е уважаван футболен специалист. Надяваме се неговият опит да помогне не само на мъжкия отбор, а и на детско-юношеската школа, защото ни е приоритет развитието на школата. Старши треньор е Любен Любенов. СнимкаНа юношите и децата остават досегашните треньори- Павел Павлов, Колев. Имаме договорка и с Ангел Станков, който ще идва по една седмица всеки месец да помага на цялата школа. Основното, на което ще наблегнем, е развититето на школата, защото видяхме първия полусезон миналата година с по-малко средства заехме второ място, а пролетта с повече средства, с привличането на още футболисти- станахме четвърти. Значи тук не става въпрос за пари само, а за можене на футболистите. Футболистите, за да могат, за да са наши, трябва да са продукт на школата."

Лятната подготовка ще цели обиграването на боеспособен отбор с млади момчета, които, с добра физическа подготовка, да се съревновават с най-силните отбори, обясниха още от ръководството на "Бдин".

Снимка"Подготовката изцяло ще протече във Видин. Няма да ходим на лагер, преценихме, че терените тук са добри. Тренировките в по-голямата си част ще бъдат двуразови. Предвидени са седем контролни срещи. Първата контрола ще бъде на 18 юли от 11 часа с "Вихър" Николово в Монтана, договаряме контролни срещи с отбора на сръбския град Кладово- да гостуваме на 22 юли, а те да ни гостуват на 1 август, ще приемем на 25 юли "Ботев" Козлодуй, с новия член на Северозападната "В" група "Кариана" Ерден също предвиждаме две контролни срещи, в момента уточняваме малко по-класен съперник за представянето на отбора на 8 август от 18 часа. На този етап сме привлекли петима юноши от местната школа. Гръбнакът от миналата година се запазва, в процес на разговори сме да привлечем няколко нови момчета и така се надявам да окомплектоваме боеспособен състав и на базата на основните принципи във футболната игра - дисциплината и физическата подготовка, да имаме успехи в предстоящото първенство.", обясни главният мениджър на "Бдин" Видин Любомир Симов.

Целта пред отбора си остава атакуване на челните места в класирането и преминаване в професионалната "Б" футболна група.

Снимка"Това, което трябва да се знае, е, че целта на "Бдин" е "Б" група. Убеден съм, че пътят до "Б" група ще мине през много труд, за да положим здрави основи. Общината ще подкрепя, както е подкрепяла и досега, футболния отбор. Напрактика бюджетът е същият като миналата година, когато бяхме на второ място. Смятам, че сега сме в по-изчистена кондиция от гледна точка на това, че имаме нов специалист в лицето на г-н Симов, а отборът се поизчисти от интриги и дрязги и сега трябва да вървим напред с един нов, здрав, мотивиран отбор.", каза кметът на Община Видин Герго Гергов.

Ръководството на видинския футболен клуб търси и офанзивни, и дефанзивни футболисти, които да подсилят мъжкия отбор след напускането на някои основни състезатели.

"Напуснали са Цветомир Тодоров, Момчил Милчов и Александър Кирилов. Васил Калоянов и Калоян Ангелов също не са в отбора.", обяви Орлин Василев.

Снимка"Пламен Стефанов е първото ново име. Той е родом от Видин, досега е бил студент в Благоевград. В момента водим разговори с още няколко футболисти. Основно ще ни трябват на постовете централен защитник и централен нападател. Знаете, че напусна основният голмайстор на отбора и там остана дупка, а в защитата имаме само двама основни състезатели- Денис Николов и Ивайло Иванов,  трябва поне още един човек, за да има по-голяма сигурност. На другите постове имаме и млади момчета, но ако се появят добри футболисти, няма да се откажем да имаме по двама човека на пост, за да има по-голяма конкуренция.", добави Любомир Симов.

Новото първенство на Северозападната "В" група ще започне на 16 август.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16