Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят "Монтана" в контрола с "Бистришките тигри"

Снимка: Любо Андреев

Монтана ще играе с "Витоша" Бистрица в последната си контролна среща днес, 11 юли. Мачът е насрочен за 18.30 часа, на стадион "Огоста". Преди това ще стане официалното представяне на новака в "А" група. По предварителна програма Монтана трябваше да играе с "Локомотив" Мездра, но в последния момент бе направена промяна на спаринг-партньора.

Входът за мача е свободен. Все още няма яснота дали в контролата ще вземат участие трима играчи. Заради травми приятелската среща с руския "Волга" във вторник пропуснаха Сергей Георгиев и бразилецът Дамъс, а Владимир Мичев е болен. Мачът за Дамъс може да се окаже решаващ за него. След двубоя днес ръководството на Монтана ще реши дали ще го ангажира.

От "Монтана" изненадващо си тръгна Ерик Почански. Крилото изкара два подготвителни лагера с монтанци и седмица преди старта на първенството в "А" група реши да прекрати договора си. Заради дълго лечение на контузия бившият младежки национал пропусна пролетния дял от първенството. Почански се разделя с Монтана по взаимно съгласие.

Срещу 4 лева ще гледат феновете на "Монтана" домакинските срещи на отбора в "А" група. Ръководството на клуба увеличи само с едно левче цената на билета от последното първенство. За най-верните привърженици ще има и абонаментни карти. Цената за цялото първенството е 70 лева. Клубната карта ще важи и за срещите на "Монтана" от турнира за Купата на България. Абонаментните карти се пускат в продажба от 13 юли, в административната сграда на клуба на стадион "Огоста".

В първия кръг на новия футболен сезон 2015/2016 година новакът в "А" група "Монтана" стартира с гостуване на 19 юли на "Берое" Стара Загора. Срещата е от 21 часа. На 25 юли монтанци посрещат у дома "Ботев" Пловдив, мачът е с начален час 18:30. А в третия кръг- на 3 август, от 21 часа, гостуват на "Литекс" Ловеч. Програмата за първите три кръга бе обявена преди минути от Българската телеграфна агенция.

Откриването на новия сезон в българската футболна "А" група ще стане в петък, на 17 юли, от 18:30 часа, с мач на "Славия" и "Локомотив" (Пловдив). "Ботев" (Пловдив) и "Левски" ще играят в събота от 18:30 часа, а "Лудогорец" (Разград) започва защитата на титлата си в същия ден, от 21 часа, като гост на "Литекс" (Ловеч). БФС си запазва правото на промени в програмата, уточнява БТА.

Първи кръг:
17 юли, пет Славия - Локомотив Пд 18.30 Диема спорт
18 юли, съб Ботев Пд - Левски 18.30 Диема спорт
Литекс - Лудогорец Рз 21.00 Диема спорт
19 юли, нед Пирин - Черно море Вн 18.30 Диема
Берое - Монтана 21.00 Диема спорт

Втори кръг:
25 юли, съб Монтана - Ботев Пд 18.30 Диема
Левски - Литекс 21.00 Диема спорт
26 юли, нед Черно море - Лудогорец Рз 18.30 Диема спорт
Локомотив - Берое СЗ 21.00 Диема спорт
27 юли, пон Пирин - Славия 21.00 Диема спорт

Трети кръг:
01 август, съб Ботев Пд - Локомотив Пд 18.30 Диема спорт
Лудогорец - Левски 21.00 Диема спорт
02 август, нед Славия - Черно море Вн 18.30 Диема
Берое СЗ - Пирин 21.00 Диема спорт
03 август, пон Литекс - Монтана 21.00 Диема спорт

* Забележка: БФС си запазва правото на промени в програмата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нападател на "Монтана" пропуска мача с "Добруджа"

За нападателя Александър Аспарухов мачовете с "Монтана" този сезон приключиха. Атакуващият футболист е със спрени състезателни права за един мач за натрупани 5 жълти картона. Последният Аспарухов получи при домакинската загуба с 0:2 от "Септември" /София/. Така нападателят ще пропусне гостуването в петък на "Добруджа" /Добрич/, среща от..

публикувано на 22.05.24 в 11:13

"Ботев" завърши наравно при гостуването на "Етър"

Врачанският "Ботев" загуби важни точки в битката за оцеляване и ще трябва да очаква помощ от други, за да стигне до баража, след като завърши 1:1 при гостуването си на изпадналия от елита "Етър". „Болярите", които играят само за честта си, препънаха пореден тим от борещите се да не изпаднат след "Пирин" и "Хебър". Мачът на стадион „Ивайло" беше..

публикувано на 22.05.24 в 11:02

8 отбора ще се включат във футболен турнир за подрастващи таланти във Враца

Турнирът е част от тазгодишното издание на „Ботеви дни". Надпреварата ще се проведе на 24 и 25 май. Участващите отбори, които ще бъдат съставени от 9 и 10-годишни футболисти, са разпределени в две предварителни групи. В група „А" попаднаха домакините от "Ботев", ЦСКА, "Академик" и "Арес". В група „Б" пък ще играят: "Academy V&R", "Монтана",..

публикувано на 22.05.24 в 09:52

Още двама борци от Враца на европейското в Азербейджан

Още двама състезатели от Враца ще представят България на европейското първенство по борба. Надпреварата за младежи и девойки до 23 години ще се проведе в Азербайджан. За там потеглят борците на СК „Ботев 93" Христо Валентинов, който ще преследва добро класиране в кат. до 63 кг, и Димитър Георгиев – при 67-килограмовите. Отборът ще бъде воден от..

публикувано на 21.05.24 в 09:30

"Монтана" приключи с амбициите за бараж

"Монтана" падна с 0:2 у дома от "Септември" /София/ в среща от 33-ия предпоследен кръг на Втора лига. Така момчетата на треньора Петър Колев загубиха шансове за бараж. На стадион „Огоста" футболистите на Монтана създадоха доста положения, но гол не успяха да вкарат. Преди срещата кметът на Монтана Златко Живков връчи фланелка на капитана на монтанци..

публикувано на 21.05.24 в 09:05

3:2 за юношите на "Ботев" Враца срещу "Чавдар"

Юношите на "Ботев" Враца при родените през 2007-2008 г. се наложиха с 3:2 като гост над "Чавдар" Троян. Срещата се игра при тежки условия и проливен дъжд, но младите врачани показаха мъжка игра и се пребориха за успеха. Домакините откриха резултата в 18-ата минута, но гостите бързо върнаха гола. Той бе отбелязан от точен Емил Петров. В 60-ата минута..

публикувано на 20.05.24 в 16:37

"Монтана" посреща столичния "Септември"

"Монтана" ще търси победа срещу столичния Септември. Срещата от 33-ия кръг на Втора лига е днес от 15 часа. Трите точки срещу гостите от София увеличават шансовете на монтанци за третото място и бараж за елита.  След два мача наказание в игра за "Монтана" се завръща полузащитникът Франк Ландри. По този начин старши треньорът Петър Колев ще може..

публикувано на 20.05.24 в 13:01