Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От щаба на великотърновския "Етър" наблюдаваха контролата

"Ботев" Враца загуби контролата с Локото с 2:0

Росен Гановски прекали с картоните

10
Снимка: Жоро Александров


"Ботев" отстъпи с 0:2 във втората си контрола от началото на подготовката на "Локомотив" /Мездра/. Контролата се изигра пред около 100 зрители на стадиона в железничарския град и не предложи кой знае колко футболни достойнства. Но ако за гостите това е разбираемо заради факта, че са на 12-13 дни подготовка, то за домакините е притеснително, тъй като след 10 дни започва шампионата на "Б" група. Слабото съдийство на Росен Гановски също допринесе за продукцията.

Преди почивката двата тима заложиха на надлъгването, от което пострада качеството на играта. А мачът започна обещаващо: още във 2-та мин. удар на Валдемар Стоянов мина на сантиметри край вратата на Иван Иванов, а 5 минути по-късно вратарят на врачани Александър Йованович отби с крак прострелен удар на Петър Димитров. Между 20-а и 22-та мин. Редовски и Димитров уцелиха гредите, вместо мрежата зад гърба на сръбския страж на врачани /който игра цял мач заради заболяване на Веселин Цветковски/. "Ботев" отвърна с пробиви на Стоянов в 23-та и 37-та мин., като вторият беше спрян с груб фаул от Георги Павлов пред наказателното поле.

В 41-та мин. главният съдия Росен Гановски вдигна жълт картон на Милен Василев от гостите, а секунди по-късно извади и червения картон заради реплики на играча. Заради приятелския характер на срещата, на мястото на Василев влезе Любослав Петров.

Втората част започна с шут от 20 метра на Цветан Версанов, който мина над вратата на домакините. И когато натискът на "Ботев" взе да се усеща, грешка на Камен Каменов беше наказана с гол в 67-та мин. Денил Селимински открадна топката от бранителя на "Ботев", напредна и финтира Йованович, а за резервата Темелко Зайков на празна врата не беше трудно да вкара за 1:0. Голът накара врачани да тръгнат напред и това им донесе второ попадение в мрежата. След пробив на Ивайло Цветанов последва удар, който беше отразен от Йованович, но отблизо Кирил Георгиев вкара за крайното 2:0.

До края врачани опитаха да вкарат поне почетно попадение, но Иван Караманов, Антонио Илиев и Валдемар Стоянов нямаха ден. В 87-та мин. Гановски показа червен картон и на Раиф Мурадов от "Ботев".

Контролата ще остане паметна за американския гражданин Закари Даунинг, който направи дебют с екипа на "железничарите", но едва ли ще облече екипа за постоянно.

Контролата между "Локо" /Мз/ и "Ботев" /Вр/ предизвика вниманието на хора от щаба на великотърновския "Етър". Героят от Щатите през 1994 г. Бончо Генчев, който вече е изпълнителен директор на "болярите", беше дошъл на стадион "Локомотив", за да гледа играта на врачани.

Както е известно "Етър" ще е сред претендентите за първото място в Северозападната "В" АФГ. Шампионатът на третата дивизия започва на 16 август, а програмата за него ще бъде изтеглена на 3 август.

Иначе двамата наставници Атанас Джамбазки- на "Ботев" и Иван Редовски на "Локо" /Мз/, коментираха от различни гледни точки контролата, която завърши с успех от 2:0 за домакините.

Иван Редовски коментира, че въпреки горещото време се е получила една добра контрола:

"Имаше тактическо надиграване през първото полувреме. "Ботев" оказа сериозна съпротива, но в крайна сметка резултатът отговаря на създадените чисто голови положения в мача. Победата ни е заслужена… Не сме в най-доброто си функционално състояние, тъй като имахме проблеми с подготовката. Ще увеличим натоварванията през следващите 10-ина дни и ще компенсираме загубеното време… Пуснах повече играчи, защото трябваше да им дам шанс. Това се прави на по-преден етап от подготовката, но при нас нещата се стекоха така. Имам визия за селекцията и знам кои сигурно ще останат при нас – това са Денил Селимински, Никола Яначков, Кирил Георгиев, Иван Скерлев. Ще разчитам и на ядрото от миналата година…Закари Дауниннг, който поигра малко срещу „Ботев” няма да може да облече екипа на „железничарите”, тъй като нямаме право да използваме футболисти извън ЕС."

Атанас Джамбазки припомни, че тимът му е на 2 седмици подготовка и е изцяло нов, за разлика от състава на "железничарите":

"Получи се една добра проверка. Тя дойде на 13-ия ден от нашата подготовка, което беше видно и на терена. След нея доста хора ще си тръгнат, ще дойдат нови – селекцията ни е отворен процес. Мисля, че през първото полувреме, до изгонването на Милен Василев, нещата стояха прилично за нас, а след излизането на Милен се видя, че няма кой да го замести на терена… Тренираме и двуразово, има доста умора, натрупана у играчите. Липсва ни синхрон – все пак градим нов отбор, за което се иска време. Няма как да стане за 10-ина дни. Ще ни трябва още един нападател, търсим и още един стабилен халф. Възможно е на лагер в Банско да заминат не 20, а 14-15 футболисти, а там на място при нас да се присъединят други играчи. Ще търсим и попълваме до последно, най-важното е да сме готови за първенството, което започва след месец. Проблемът е, че не всички играчи, които искаме да дойдат при нас, са навити да играят във "В" група."





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16