Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Шест читалища се ремонтират в община Бойчиновци

Снимка: Любо Андреев
Ремонтът на читалището в село Мадан приключва. Сградите на общо шест читалища в община Бойчиновци се ремонтират в момента. По програма "Развитие на селските райони" са спечелени близо 2 милиона лева. Ремонтните дейности трябва да приключат до 15 септември, уточни кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев:


"Читалището в Мадан беше с много компрометирана покривна конструкция и за това кандидатствахме пред Фонд "Земеделие" и спечелихме проекта за обновяване на стойност 411 000 лева. Както виждате ремонта на читалището в Мадан почти приключва, същевременно текат ремонтите и на читалищата в Лехчево, Громшин, Владимирово, Мърчево. Имаме и строителна площадка и на читалището в Ерден. Всички читалища на територията на община Бойчиновци, които са с жители над 500 човека - ние кандидатствахме по мярка 322 по програмата за развитие на селските райони към Фонд "Земеделие" и бяха спечелени и шестте проекта. Така че, навсякъде текат ремонти, но в Мадан вече приключва, понеже стартира пръв проекта и до 2-3 дни е завършен. Това читалище е добре действащо, с много добре развита самодейност." 

Вижте още

Чужденец е задържан за предложен подкуп на полицай във Видинско

В полицията в Кула е образувано бързо производство за предложен подкуп на полицейски служител, съобщават от ОД на МВР- Видин.  На 26 февруари, около 14.10 часа в района на разклона за село Срацимирово, екип от двама пътни полицаи спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф" със старозагорска регистрация, движещ се в посока Видин. Колата шофирал..

публикувано на 27.02.20 в 10:02

80-годишен почина след пожар в сухи треви

В полицията в Оряхово е получено съобщение за обгоряло лице в село Войводово, община Мизия. На място е установено, че  80-годишен мъж запалил сухи треви до имота си и в опита са за изгаси пламъците получил изгаряния, от които  починал. За още един пожар в сухи треви съобщават от пресцентъра на МВР-Враца. Жител на град Враца е заявил, че запалил сухи..

публикувано на 27.02.20 в 09:54

БСП: Къде "изчезна" земята около извора в Сланотрън?

Има сериозни опасения, че близо 80 декара общински терени около каптирания минерален извор във видинското село Сланотрън са сменили собствеността си. Казусът е получил публичност след запитване на групата общински съветници на БСП до кмета на Общината във връзка с бъдещето на извора. Сега социалистите са внесли ново запитване до кмета Цветан Ценков,..

публикувано на 27.02.20 в 08:38

СДС и ГЕРБ ще подпишат споразумение за общо управление на Видин

В Общинския съвет във Видин вече е изградено мнозинство между ГЕРБ и СДС, обясни председателят на местния парламент Генади Велков : "Предстои да подпишем политическо споразумение за общо управление с ГЕРБ. Имаме яростна опозиция в лицето най-вече на бившия кмет. Понякога в опозиция са и групата на БСП. Те задават интересни въпроси. Мисля, че Общинският..

публикувано на 27.02.20 в 08:23

Освобождават служители на Община Видин в пенсионна възраст

Около 15 служители на общинската администрация във Видин в пенсионна възраст са освободени, а на тяхно място са назначени млади специалисти. "През изминалите три месеца успяхме поетапно да освободим около 15 служители на общинската администрация, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. На тяхно мsсто сме назначили млади хора..

публикувано на 27.02.20 в 08:13

Снимката на 26 февруари 2020 година

Напредъка по проект "Модернизация на път I – 1 /E-79/ Видин – Ботевград" бе обсъден на работна среща по инициатива на областната администрация.  В нея са участвали представители на общините Видин, Грамада, Димово, Макреш и Ружинци, на Служба по геодезия, картография и кадастър – Видин, директорите на Областно пътно управление-Видин и Областна дирекция..

публикувано на 26.02.20 в 17:58

Митрополит Даннил търси начин да запази църквата в село Живовци

Видинският митрополит Даннил посети църквата в монтанското село Живовци. Храм "Свето Възнесение" изплува от водите на язовир "Огоста", след като нивото му спадна драстично. Храмът е построен през 1858 година. Повече от половин век църквата не се използва, след като селото е отчуждено, заради строителството на "Огоста". "Всеки един..

публикувано на 26.02.20 в 17:34