Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" загуби минимално контролата си в Сърбия

Снимка: Радио ВИДИН

"Бдин" Видин загуби с резултат 0:1 като гост на сръбския тим "Дунав" Прахово във втората си контролна среща от предсезонната подготовка. Съперникът на видинчани също ще рита тази година в трета футболна дивизия на Сърбия. Мачът бе равностоен, първото полувреме се отличи с битка в средата на терена, а домакините не успяха да създадат реално голово положение. "Бдинци" осъществиха много опасна контраатака, започнала от вратаря Христо Матев, който намери в центъра Георги Тодоров, той подаде бързо към Вилиян Манолов, който надбяга защитата, навлезе в наказателното поле, но вместо да преодолее вратаря на "Дунав", реши да подава на свой съотборник, който не успя да отправи удар. Към края на първата част Георги Тодоров изпълни перфектно центриране от свободен удар, централният защитник Ивайло Иванов намери с глава топката от малкия пеналт, но ударът му профуча на сантиметри от страничната гредата. Умората и късата резервна скамейка на "Бдин" (видинчани заминаха за Сърбия само с трима резервни състезатели) си казаха думата през второто полувреме. Домакините направиха 7 смени и освежиха отбора си. При безсмислен фаул на Цветан Цветанов при тъчлинията, последва центриране и състезател на "Дунав" отбеляза с глава единственото попадение в срещата. Домакините имаха още две голови положения до края на срещата, но стражът на "Бдин" Христо Матев се намеси решително. В края на мача видинчани осъществиха още една много опасна контраатака, но отново в решителния момент не успяха да отиграят правилно.

"Получи се равностоен мач, с реален резултат. Определено има развитие в отбора в сравнение с първата контрола. Видях добри идеи, момчетата се стремяха да си подават топката, но тъй като сега наблягаме на физическата подготовка и не сме навлезли в периода, когато ще работим за тактика, мисля, че тази среща бе в положителна насока. Надявам се в следващите мачове момчетата да израстват все повече и да играем по-добре.", каза за Радио ВИДИН главният мениджър на ОФК "Бдин 1923" Любомир Симов.

В събота, 25 юли, от 10.30 часа "Бдин" ще играе първата си контрола от лятната подготовка пред собствена публика. На стадион "Георги Бенковски" гостува "Ботев" Козлодуй.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16