Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участниците в ТИД са доволни от условията за лагера им във Видин

4
Снимка: Нора Йоцова
Участниците в 60-тото издание на Международната гребна регата по река Дунав- ТИД са от вчера във Видин. Проверихме какви условия са им подсигурени за лагера около крепостта "Баба Вида". При пристигането на хората, монтираният специално за случая душ на градския плаж не е работел, сигнализираха слушатели на Радио ВИДИН. Репортерската ни проверка днес, обаче показа, че всичко вече работи и гребците са доволни от условията в лагера:


Снимка"Има си вода. Там има една чешма направена. Там долу има душове и чешма. Тоалетната работи, има вода, така че всичко си е както трябва да бъде. Не знам вече за коя година поред участвам. Условията в много далечното минало бяха много добри. После имаше един момент, когато тотална разруха цареше навсякъде и съответно това не можеше да не се отрази и тука. И след това, от няколко години насам, условията са добри... На мен ми харесва, аз съм свикнал на всякакви условия. Всичко е наред... От тука по-хубави условия по целия Дунав няма, говоря за българския участък. Тук всичко е както трябва да бъде..."


Днес за гребната регата ТИД е почивен ден, а утре - 11 август, гребците потеглят за Лом.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ясна е програмата на "Ботев" (Враца) за два кръга

От Българския футболен съюз определиха графика с мачове в елитната футболна дивизия за още два кръга. Заради телевизионните права у нас програмата се прави на по-къси периоди, което е в тежест на треньорите на отборите от Първа лига при планиране на бъдещите си ангажименти с футболистите. Според утвърдената програма "Ботев" (Враца)..

публикувано на 09.08.24 в 13:00

Публиката се връща на стадион „Огоста“

Близо 1000 души изгледаха победата на "Монтана" над дубъла на "ЦСКА 1948" с 2:0. Добрите игри на момчетата на треньора Танчо Калпаков върнаха феновете по трибуните . От началото на кампанията от три мача "Монтана" у дома има равен 0:0 с "Марек" (Дупница) и победа с 2:0 над дубъла на "ЦСКА 1948", и категоричен успех с 3:0 при гостуването на..

публикувано на 08.08.24 в 12:30

Димитър Димитров свири на "Ботев" във Варна

Димитър Димитров получи наряд да ръководи следващия мач на врачанския "Ботев" . В понеделник, на 12 август, възпитаниците на Тодор Янчев гостуват на вицешампиона "Черно море". Мачът във Варна е от 21:15 часа на стадион „Тича“. На главния съдия Димитров ще му помагат Георги Минев и Тодор Вуков. Наряд за четвърти съдия получи Геро Писков, за ВАР..

публикувано на 08.08.24 в 12:00

"Монтана" победи дубъла на "ЦСКА 1948"

"Монтана" победи с 2:0 у дома дубъла на "ЦСКА 1948" в среща от 3-ия кръг на Втора лига. И двата гола вкара Филип Ежике. В 4-та минута нигерийският нападател на монтанци блокира опита на вратаря на гостите Нтумба да центрира и прати топката в мрежата му за 1:0. Стивън Кирилов получи травма в коляното и в 25-та минута домакините направиха..

публикувано на 07.08.24 в 15:45

Йоана Георгиева е на полуфинал в Париж!

Йоана Георгиева заслужи място на полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на при дебюта си на Олимпийски игри. В първата четвъртфинална серия видинчанката завърши на трето място с време 1:51.74 м. До средата на дистанцията Йоана се движеше пета, но след това увеличи скоростта и се пребори за третата позиция в гонката. Това бе напълно достатъчно за..

публикувано на 07.08.24 в 14:54

In Memoriam: Напусна ни Кирчо Цветков

На 70-годишна възраст внезапно от този свят си отиде един от най-добрите и уважавани видински треньори по баскетбол - Кирчо Цветков, съобщиха от БК "Видабаскет". Той е роден на 14.01.1954 г. в Гара Орешец, област Видин. Състезател на „Химик“ Видин, с богата треньорска кариера: ▪︎1985-1991г. – треньор по баскетбол в ДФС „Химик” Видин; ▪︎1991-1994 г. –..

публикувано на 07.08.24 в 09:51

Видинчанка на Олимпиадата в Париж

Видинчанка ще дебютира на Олимпийските игри днес. В 10:30 часа Йоана Георгиева стартира на едноместен каяк 500 метра. Възпитаничката на треньора Цветан Иванов ще бъде в четвърти коридор на гребния канал в Париж в първата от общо шест серии в дисциплината. Първите две от всяка серия се класират директно на полуфинал в събота. Най-бързите състезателки..

публикувано на 07.08.24 в 09:38