Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" с минимална победа на старта

2
Голмайсторът Георги Илиев (в средата) получава поздрави за точното попадение
Снимка: Красимир Каменов

"Бдин" победи с минималното 1:0 "Павликени" на старта на първенството на Северозападна "В" група. Въпреки, че доминираха през целия мач, играчите на Любомир Симов стигнаха до успеха с малко куриозен гол на Георги Илиев в 49 минута. Заменилият на полувремето контузения Александър Соколов, изпълни ъглов удар, а топката бе центрирана със страхотен фалц и през купа от играчи попадна директно във вратата на безпомощния вратар Пламен Христанов. През първата част за домакините точни удари в очертанията на вратата отправиха Цветомир Добричов и Александър Соколов, но ударите им бяха спасени от вратаря. След гола в началото на второто полувреме домакините заиграха по-уверено, но така и не успяха да увеличат преднината си. Дебют за видинчани, като титуляри, направиха цели петима нови играчи, което повлия и на качеството на играта, но според главния мениджър на "Бдин" Любомир Симов в течение на мачовете нещата ще си дойдат на мястото:

Любомир Симов"Труден мач. Равностоен. Очаквах го това нещо с оглед на това, че нямахме много контролни срещи  в подготвителния период. Вижда се, че ни куца игровата подготовка. Очаквам след няколко мача момчетата да се отпуснат и да дадат това, което могат. А те имат потенциал. Мачът можеше и да е равен, но вкарахме малко щастлив гол, но от заучено положение и победихме. Стояхме малко по-добре на терена от противника, но пак казвам липсва ни игровата подготовка. В следващия мач с "Ботев" /Луковит/, който ще се играе в Кнежа очаквам да излезем и да се надиграваме чисто футболно и можем да си дойдем с 3 точки."


 Старши треньорът на "Павликени" Милен Петков от своя страна каза, че вратарска грешка е довела до загубата. Бившата звезда на ЦСКА бе видимо разочарован след загубата:

Милен Петков"Мисля, че заслужавахме равенство, но загубихме нелепо. Много играчи ни напуснаха. Имам проблем с вратарския пост и то се видя. Целите пред "Павликени" са да обиграваме отбора."

Голмайсторът на видинчани в този мач Георги Илиев бе доволен от победата макар дошла трудно:

"Важни са трите точки. Няма значение кой вкарва. Трудно ни е, защото сме почти изцяло нов отбор. Гола го вкарах от заучено положение. Правил съм такива изпълнения и на тренировки."

Състави:

"Бдин": Христо Матев, Ангел Цолов /К/, Денис Николов, Стойчо Стойков, Никола Петров, Цветан Цветанов, Деян Захариев, Николай Панайотов /62м. Ивайло Иванов/, Цветелин Добричов /57м. Николай Иваников/, Александър Соколов /46м. Георги Илиев/, Вилиян Манолов.

"Павликени": Пламен Христанов, Светлин Стоянов /60м. Евгени Иванов/, Калоян Калчев, Илиян Илиев, Димитър Цонев, Калоян Киров /54м. Милен Михайлов/, Цветомир Додуров, Тодор Чирпанов, Дончо Шапкалиев, Димитър Димитров, Димитър Кушев /К/.

Стадион "Георги Бенковски"

Зрители -  250

Жълти картони:

"Бдин"- Николай Панайотов, Вилиян Манолов и Георги Илиев

"Павликени" - Светлин Стоянов и Димитър Цонев

Гл. Съдия - Илиян Маринов - Враца

Помощници - Влади Вълов и Емил Тодоров - Враца

4-ти съдия - Ивайло Живков - Враца

Делегат на БФС - Николай Василев - Монтана

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Стилян Колев ще свири на стадион "Огоста"

Стилян Колев ще бъде главен съдия на мача "Монтана" – "Ловеч" от петия кръг на Втора лига. Негови помощници са Илиян Капарашев и Павлин Петков. Николай Запрянов ще бъде резервен арбитър. Работата на съдиите ще оценява Йордан Гулев. Мачът е във вторник, 20 август, от 19:30 часа, на стадион "Огоста". Два дни по-рано, в неделя, съдията от Монтана..

публикувано на 15.08.24 в 16:22

Има ли прогрес в българския спорт?

"Отразявал съм няколко Олимпийски игри - и зимни, и летни. Олимпиадата в Париж ще остане в съзнанието ми, първо, със спечелените медали от нашите спортисти, след това с впечатляващата организация от французите ", това каза в "Посоките на делника" спортният журналист от програма "Хоризонт" Антони Йорданов , специален пратеник на БНР във френската..

публикувано на 15.08.24 в 15:24

Врачанин отива на световното по борба в Йордания

Врачанинът Калоян Иванов  ще представлява България на Световното първенство по борба, което ще се проведе в столицата на Йордания - Аман.  Надпреварата в класическия стил е от 19-и до 25 август, съобщиха от родната федерация. След успешното представяне на Калоян Иванов на европейското първенство, на което зае пето място, състезателят на..

публикувано на 15.08.24 в 11:07

Титуляр на "Монтана" с тежка контузия

Крилото на "Монтана" Стивън Кирилов е с тежка травма на коляното. Направеният ядрено-магнитен резонанс показал скъсан менискус на дясното коляно и предни кръстни връзки.  Кирилов получи контузията в домакинската среща с дубъла на ЦСКА 1948 на стадион „Огоста", като бе заменен принудително в средата на първата част.  Следващите дни ще стане ясно кога..

публикувано на 13.08.24 в 17:20

"Ботев" (Враца) падна и във Варна

"Черно море" нанесе четвърта поредна загуба на "Ботев" (Враца)  от началото на кампанията в Първа футболна лига. "Моряците" надвиха врачани с 2:1 в интересен мач във Варна. Срещата в морската столица започна с размяна на няколко атаки, а в 10-ата минута гостите уцелиха гредата, чрез Бубакар Траоре. Домакините опитаха да наложат натиск, но..

публикувано на 13.08.24 в 09:41

Деца показаха умения по шах в Криводол

За поредна година под патронажа на кмета на Община Криводол Христо Доков Местната комисия за  борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни проведе турнир по шахмат . В индивидуалната надпревара взеха участие деца на възраст от 10 до 18 години. Под ръководството на обществените възпитатели децата демонстрираха интересна..

публикувано на 12.08.24 в 11:52

Бойчиновци победи с 5:1 "Шурданица"

"Огоста" (Бойчиновци) се наложи с 5:1 над "Шурданица" (Георги Дамяново) в среща от 1-ия кръг на турнира по футбол "Кариана къп 2024" в Ерден. Кристиян Георгиев, Веселин Троянов, Юлиян Христов, Кристиян Марков и Цветелин Цветанов бяха точни за победителите. За "Шурданица" почетното попадение вкара Иван Ивков. В други мач от кръга "Балкан"..

публикувано на 12.08.24 в 11:02