Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин с делегат на БФС в "А" група

Иво Марков: "А" група е най-високото ниво на българския футбол и там всичко трябва да бъде на показ и за пример"

Снимка: Ваня Минева


Председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз във Видин Иво Марков получи повиквателна за делегат на БФС в "А" група.

"Тази година съм включен в ранглистата. Направих хубав дебют с мача "Монтана" - "Ботев" Пловдив, завършил 6:0 за домакините. От гледна точка на моята работа, срещата премина перфектно. Дай, Боже, всекиму такъв дебют", споделя Иво Марков.

Видинският спец три години е бил делегат в "Б" групата. Тази година, от старта на новия сезон, е вече в "А". Той е първият представител на Видин, от въвеждането на системата наблюдатели на БФС да следят на живо срещите от вътрешния шампионат.

"Това е един етап, поредният, от моето професионално развитие. Аз съм амбициозен човек и каквото си наумя, го постигам. Развитие трябва да има. Нещата трябва да се надграждат", коментира Иво Марков.

Иво Марков"Отговорността е много голяма. Десет отбора са и всички срещи се дават пряко по телевизията. Първенството е електронно- всичко директно се вкарва в компютър. Нямаш право на грешки", обяснява Иво Марков. За него най-важно е уважението на терена, за да бъде спортът арена на почтени надпревари.

"Не случайно казваме Цар Футбол. Това е най-популярният спорт. Трябва да имаме търпимост един към друг, да бъдем толерантни, да бъдем възпитани, защото нашето поведение- на съдии, делегати, футболисти се пренася по трибуните и най-вече влияе на децата и младежите, които идват на стадиона. За мое голямо съжаление все още има недостатъчно интелигентни хора, които се занимават с футбол у нас. Аз смятам, че "А" група е най-високото ниво, когато говорим за клубния български футбол, и там всичко трябва да бъде на показ. И за пример", казва Иво Марков и обобщава:

"Ако всички спазваме законите, наредбите и правилниците, аз мисля, че на всички ще ни бъде по-лесно да живеем и да работим в нашата държава."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Таня Гатева

Гатева вика в националния три баскетболистки на Монтана

Баскетболистките на Монтана Янина Тодорова , Микаела Дамянова и Юлияна Вълчева са част от женския национален тим на България. От днес до 5 август в Ботевград се провежда лагер под ръководството на селекционерката Таня Гатева . На общо на 14 състезателки ще разчита Гатева. В три последователни дни на 7, 8 и 9 август в Атина /Гърция/..

публикувано на 27.07.24 в 10:27

Баскетболният тим на Монтана взе националката Гергана Цекова

Гардът Гергана Цекова подписа договор с женския баскетболен тим на Монтана . Цекова е родена на 28 октомври 2005 година в София. Висока е 180 см. За последно е играла за столичния Локомотив, където записва средно по 9.2 точки, 6.7 борби и 1.8 асистенции за 30 мача. Гергана Цекова е националка в отбора девойки до 20 години, където селекционер е..

публикувано на 27.07.24 в 10:02

"Локомотив" Мездра приема "Ювентус 95" Малчика в първия мач от новия сезон на Трета лига

ОФК "Локомотив" Мездра" ще започне новия сезон в Северозападната Трета лига с домакинство на "Ювентус 95" Малчика. Двубоят е на 24 август, неделя, от 18:00 часа. Това отреди жребият, изтеглен днес във Велико Търново на традиционното съвещание на ръководството на Зоналния съвет (ЗС) на Българския футболен съюз (БФС).  През миналия сезон..

публикувано на 26.07.24 в 15:51

Пуснаха абонаментните карти за мачовете на "Ботев" Враца

Започна продажбата на абонаментни карти за сезон 2024/2025, съобщиха от футболния "Ботев" /Враца/ . Документът гарантира място на трибуните в минимум 15 мача от редовния сезон, плейофите и срещите, които местният отбор ще изиграе в турнира за купата на България. В най-лошия случай става дума за 20 мача. Най-скъпа е VIP златна карта, която се..

публикувано на 26.07.24 в 11:06

Четвърто ново попълнение за баскетболния ''Монтана 2003''

Киана Джонсън е четвъртото ново попълнение за сезон 2024/25 за състава на ''Монтана 2003''.  Миналата година Киана, която играе на позиция гард, бе част от състава на '' Минск '' (Беларус), където става шампион на Беларус и записва средно по 14.8 точки, 4.6 борби и 8.0 асистенции за 32 мача. През годините тя е била част от отбори в Еквадор,..

публикувано на 24.07.24 в 09:24

"Локомотив" Мездра гостува на "Балкан 1929" Ботевград

"Локомотив" Мездра гостува днес на "Балкан 1929" Ботевград в контролна среща. Проверката на мездренчани срещу осмия в крайното класиране през сезон 2023/24 в Югозападната Трета лига започва от 18:00 часа. В предишните си две контроли локомотивци завършиха наравно у дома - 1:1, с третия отбор на ЦСКА София и загубиха с 0:2 като гости от дубъла на..

публикувано на 23.07.24 в 15:51

Ботев (Враца) стартира първенството със загуба

Тежка загуба беляза дебюта на Тодор Янчев като наставник на Ботев. Отборът от Враца беше разгромен с 1:3 пред собствена публика от съименника от Пловдив пред собствена публика. Мартин Секулич (54‘ 57‘) реализира два гола за "канарчетата", а един добави Янис Карабельов (77‘). За домакините точен бе Даниел Генов в 60-ата минута. Резултатът можеше да е още..

публикувано на 22.07.24 в 07:00