Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Бойница поставиха проблемите си пред областния управител

В разговорите се включиха кметът на община Бойница Анета Генчева и председателят на Общинския съвет Габриела Тошева
Снимка: Областна администрация Видин

Ползването на земеделските земи, социалните помощи, пощенските услуги бяха преобладаващите въпроси, които жители на село Бойница поставиха на областния управител на Видин Момчил Станков по време на изнесената му приемна там. Част от посетителите изразиха мнения по проблеми от обществен характер, съобщават от областната администрация.

Възрастен жител на с. Бойница се оплака, че няма свободен достъп до свой имот, разположен в близост до стария път между село Бойница и град Кула, участък от който е разрушен от преминаващата по него тежка земеделска техника. По време на срещата стана ясно, че Община Бойница е реагирала своевременно по жалбата, като е издала на фирмата – арендатор, работеща в района, предписание да изравни разораната част от пътя. От своя страна областният управител се ангажира, че до един месец случаят ще бъде изяснен и решен.

Три възрастни жени, представителки на учителското съсловие и местния пенсионерски клуб, споделиха с областния управител тревогите си, свързани с чувствителното обезлюдяване и застаряването на населението в родния им край. Момчил Станков запозна своите събеседнички с мерките на правителството за преодоляването на демографските проблеми.

"Работи се по програми, които ще стимулират инвестициите. Когато има работни места, немалко от хората, които са напуснали пределите на страната, ще се върнат. Северозападният регион е с приоритетна важност за правителството, което готви специална програма за целенасочена подкрепа на развитието му", каза областният управител. 

С посещението си в община Бойница Момчил Станков стартира провеждането на изнесени приемни във всички общини, извън областния и общинския център във Видин. В рамките на един месец той ще посети 10 общини.

Инициативата има за цел да предостави възможност на жителите в по-малките и отдалечени населени места в региона да се срещнат с областния управител и с експерти от неговия екип, за да получат на място административно съдействие и разяснения по поставени от тях въпроси и проблеми, допълват от областната управа. Организацията и графикът за провеждането на изнесени приемни се съгласуват с кметовете на общините.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Поскъпва платеното паркиране във Враца

Цената на платения престой и паркиране във Враца ще бъде повишена – това стана ясно от обществено обсъждане на тарифите на синята зона в града. Увеличението беше обяснено с динамичната икономическа обстановка и актуализация на услугите, каквато не е правена от 2022 г. По време на обсъждането стана ясно, че годишния приход на общинското предприятие..

публикувано на 20.07.24 в 10:10

Недоволство в Искърското дефиле заради планирани сондажи за злато

Зрее недоволство за планирано сондиране за злато и цветни метали в Искърското дефиле. Информацията за това дойде от социалните мрежи, където недоволните вече са стотици. Досега властите не са потвърдили планираните сондажи за добив на злато в землището на селата Бов и гара и село Лакатник. Предвижда се проучването да е на дълбочина 1 900 метра и да..

публикувано на 20.07.24 в 09:00

Храмов празник отбелязват в село Старопатица

Xpaмoв пpaзниĸ ще oтбeлежат житeлитe и гocтитe нa Старопатица  днес, 20 юли, от 8.30 часа. B храм „Св. пророк Илия“ в кулското село щe бъде oтcлyжeнa пpaзничнa cвeтa литypгия oт архиерейския наместник на кулска духовна околия отец Илия. Ocвeтeн щe бъде и пpaзничeн ĸypбaн. Храмът е осветен на големия християнски празник Илинден, на 20 юли..

публикувано на 20.07.24 в 08:00

Илинден е!

Днес е Илинден - един от големите летни празници в православния календар. Денят е в прослава на свети пророк Илия . Той има значимо място сред библейските пророци заради непоколебимата му вяра, извършените от него чудеса и особената му мисия в Божиите дела. Името Илия означава "крепост на Господ". На Илинден имен ден имат над 57 хиляди души...

публикувано на 20.07.24 в 07:30

Снимката на 19 юли 2024 година

Международният събор на прохода Кадъ Боаз започна днес, 19 юли и ще продължи до 21 юли. Границата със Сърбия ще бъде отворена и през трите дни. Официалното откриване ще бъде в събота, от 10.00 часа в българската част. 24-часов  режим на водата  въвеждат за пет села в област Монтана. Липсата на дъжд принуди ВиК да направи предложение до..

публикувано на 19.07.24 в 18:00

Пет села в Монтанско минават на воден режим

24-часов режим на водата въвеждат за пет села в област Монтана . Липсата на дъжд принуди ВиК да направи предложение до кметовете. Три села от община Чипровци и две от община Вълчедръм минават на воден режим. Липсата на дъждове принуди ВиК Монтана да направи предложение до кметовете.  В Чипровци на воден режим минават Равна, Горна Лука и..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Министър отговори за изграждането на граничен пункт при Салаш-Ново корито

Изграждането на граничен пункт при Салаш-Ново корито бе в дневния ред на парламентарния контрол днес. От трибуната на Народното събрание Вера Александрова, депутат от "Възраждане", попита служебния министър на финансите Людмила Петкова в какви срокове ще бъде финансиран проектът за изграждане на граничния пункт и пътния участък към него, и от..

публикувано на 19.07.24 в 16:52