Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" вкара само четири на "Ювентус"

4
Снимка: Жоро Александров

"Ботев" Враца вкара 4 безответни гола на "Ювентус" на неговия стадион "Георги Кърчев" в плевенското село Малчика в мач от втория кръг на Северозападната "В" АФГ. Успехът остави възпитаниците на Атанас Джамбазки на върха в трета дивизия. След последния съдийски сигнал агитката от Враца се снима пред вратата, в която влязоха 3 от попаденията. 60 души от града под Околчица подкрепиха любимците си и заслужено ликуваха след победата.

Трите точки в с. Малчика не дойдоха лесно, тъй като домакините хвърлиха доста усилия и със здрави ритници опитаха да спрат врачани. В 13-ата мин. гредата помогна на вратаря на домакините Ганчев след удар на Милен Василев. Преди това стражът на "Ювентус" отби по виртуозен начин удар с глава на Валдемар Стоянов. Логиката възтържествува в 22-ата мин., когато М. Василев от пряк свободен удар вкара за 0:1. Нарушението беше отсъдено за поваляне на Версанов, след което Тасевски от гостите удари с глава  главния рефер Никола Атанасов. Арбитърът от Велико Търново обаче вдигна само жълт картон на защитника на домакините. До почивката М. Василев и Дилян Димитров бяха близо до второ попадение, но нямаха шанс да вкарат.

Атаките на гостите продължиха и през второто полувреме, а два шута на М. Василев /53 и 60/ минаха край целта. В 64-ата мин. Кинчев от домакините удари без топка противник пред очите на съдията, но отново видя само жълтия картон. Пет минути по-късно вратарят Ганчев капитулира за втори път, след като Георги Иванов отблизо забоде топката под гредата му за 0:2. В последните две минути "Ботев" напълни мрежата на "Юве" с още две попадения – първо в 88-ата мин. шут на Георги Иванов беше отклонен от бранителя Никола Иванов за 0:3, а в следващата минута се разписа влезлият малко по-рано Георги Василев, който реализира прострелно центриране на Весранов.

СТАТИСТИКА

ЮВЕНТУС: Ганчев, Антовов, Малинов, Тасевски /35 В.Иванов/, Йозев, П.Петров, Ив.Иванов /55 Бърканичков/, Кинчев /73 Н.Петров, Генков, Дюлгеров.

БОТЕВ: В.Цветковски /к/, Ив.Русев, Г.Иванов, Г.Георгиев, Д.Димитров, Цв.Версанов, М.Василев, А.Русев /79 Г.Василев/, В.Стоянов /63 Р.Анев/, Л.Петров, Н.Мицански /46 Д.Борисов/.

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 М.Василев /22/, 0:3 Г.Иванов /69 и 88/, 0:4 Г.Василев /90/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Тасевски и Кинчев /Ю/; Георгиев /Б/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Никола Атанасов /В.Търново/.

СТАДИОН "Георги Кърчев" – с. Малчика – 600 зрители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44