Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Живков спечели раликроса в Криводол

4
Снимка: Любо Андреев

Иван Живков с Ауди от Старт Н /Криводол/ спечели надпреварата в Дивизия Супер на 6-ия кръг на рали кроса в Криводол. Рекорден брой пилоти 36 взеха участие в последния кръг за сезона на писта "Строител". Заради падналия дъжд и тежкото и кално трасе в събота се проведоха само свободните тренировки. Организаторите от общината и "Строител" Криводол направиха всичко възможно да приведат пистата в отлично състояние и в неделя състезанието продължи без проблеми.

Най-интересна бе борбата в Дивизия Супер, над 2000 кубика, 4Х4. Девет пилоти застанаха на старта. Васко Василев от Видин не премина технически преглед в събота, заради проблем с колата и в неделя не бе допуснат да кара. Иван Живков – Пожарния бе над всички и спечели.

"Доволен съм. Сутринта започнах с проблем- спуках гума в първия тур и не можах да завърша, но останалите два тура бяха хубави за мен- спечелих две първи места. Това ми бе достатъчно на финала да се наредя на първа линия, което беше и желанието ми.", обясни след състезанието Иван Живков.

Пилотът на Старт Н /Криводол/ се конкурира с младия си съотборник и дебютант Светослав Манастирски с Митсубиши Лансер Еворюшън 9. Манастирски показа отлично каране, но опитът на Живков си каза думата и той завърши втори. С трето време финишира Емил Минчев със Субару Джъсти от домакините. Минчев предсрочно стана шампион в по-долната дивизия. Въпреки че автомобилът му бе много по-слаб от съперниците, трикратият шампион на България дишаше във врата на Манастирски до края:

"Днес си направих генерална тренировка за следващата година. Хареса ми, борбата е много по-ожесточена."

Друг дебютант в рали кроса Владимир Тасков - Киндера със Субару Импреза от Старт Н /Криводол/ спечели борбата в Дивизия 3, до 2000 кубика, 4Х4. В средата на гонката стана инцидент. Пламен Цветанов от Старт Н катастрофира, като Опела му мина три пъти през таван. За щастие пилотът се отърва само с уплаха и травма на пръста на ръката. След Тасков завърши Стойно Георгиев от Ара-Мотор спорт със Сузуки Суйфт, трети е Пламен Цветанов. В Дивизия 2, до 2000 кубика на първите три места се наредиха – Георги Василев Монтана Рейсинг тим с Фолксваген Голф, Владимир Димитров Ботевград с Хонда Сивик и Николай Николов Старт Н с Форд Пума. Тук Владимир Кръстев от Старт Н поведе колоната, но счупи скоростите на Фолксваген-а и отпадна. При най-малките доминира Ивайло Йончев от Ботевград със Сеат Ибиза, пред Андрей Колев Старт Н със Субару Вивио и съотборника си Сашо Иванов с ВАЗ. Отборната надпревара спечелиха домакините от Старт Н /Криводол/. Купата вдигна седемкратния републиканския шампион на страната и майстор на спорта Александър Атанасов. За следващата година Атанасов подготвя Форд, произведен в Англия. АМК Ботевград и Монтана Рейсинг тим заеха следващите две места. Две дами участваха в състезанието в Криводол. Кметът на общината и председател на организационния комитет Петър Данчев награди Красимира Стоянова от Ара – Мотор спорт, която зае 7-мо място в малкия клас. Награда получи и участника от Румъния Михай. Освен кметът на Криводол Петър Данчев наградите връчиха президентът на фирма Строител /Криводол/ инж. Спас Спасов и специалния гост на състезанието многократния шампион на България Илия Царски.  

"Това, което ми хареса много на това състезание, е многобройната публика, която напоследък е рядко срещана по ралитата, пистите и планинските състезания. Това ме кара да мислим следващата година нашият отбор да участва с един автомобил в тази дисциплина, която е много атрактивна.", заяви Илия Царски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44