Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана победи Локомотив /Пловдив/ с 2:0

4
Снимка: Любо Андреев


Монтана победи Локомотив /Пловдив/ с 2:0. Срещата бе от 7-ия кръг на "А" група.

В 7-ата минута Мотнана откри резултата. Асен Георгиев стреля от фаул, вратарят Ел Харуби изби топката, която попадна в Йордан Тодоров. Защитникът на Монтана отново стреля, стражът на Локото изби топката във въздуха, там Атанас Илиев се пребори, централният защитник на домакините намери Сергей Георгиев, който прати коженото кълбо в мрежата на пловдивчани. Голът вдъхна доверие на домакините, които владееха топката. Удар на Балдовалиев с глава мина над напречната греда. В 27-ата минута Йордан Тодоров стреля по диагонала, но право в ръцете на Ел Харуби. В ответната атака Карагерен се откъсна по десния фланг, пусна топката в наказателното поле, но вратарят на монтанци Христов Иванов го изпревари и му я открадна от краката. Сергей Георгиев можеше да се разпише още веднъж, но ударът му от 20 метра бе право в ръцете на стража на "смърфовете". В 32-рата минута група закъснели фенове от Локомотив успяха да нахлуят на стадион "Огоста" и се получи спречкване с полицаите. До по-сериозен инцидент обаче не се стигна и групата на гостуващата агитка се увеличи на 100-ина души. В същото време пък Атанас Илиев стреля силно, но вратарят на "смърфовете" отново реагира. В 36-ата минута главният съдия Цветан Кръстев пък отмени гол заради засада на Мартин Камбуров. 

Второто полувреме започна с тотален натиск на Локомотив. При едно мелле Камбуров можеше да се възползва от ситуацията, но Христо Иванов улови топката. В 56-ата минута монтанци имаха претенции за дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Георги Пашов. Минута по-късно Локомотив остава с човек по-малко за втори жълт картон на Боне. Численото неравенство обаче не се отрази на играта на гостите. В 77-ата минута Димо Бакалов проби по левия фланг, изведе Дефо, който от малък ъгъл стреля, но Христо Иванов изби в корнер. В четвъртата минута от даденото продължение Монтана стигна до втори гол, Здравко Лазаров овладя топката по левия фланг, технично прехвърли защитата на гостите към Йордан Тодоров, който свали топката и на празна врата Станислав Генчев вкара за крайното 2:0.

Ферарио Спасов, старши треньор на Монтана:

"Заслужена победа за Монтана, която не дойде никак лесно срещу един мотивиран отбор с добри изпълнители. След колебливото първо полувреме за наше щастие успяхме да вкараме гол. Справиха се отлично защитата и вратарят ни. През втората част изиграхме мача тактически правилно, като затворихме играта и стигнахме до гол в 94-ата минута. Радвам се, че момчетата се справиха, като спечелихме три точи във важен за нас психологически момент. Това бе мач, който трябваше на всяка цена да спечелим. Момчетата го направиха с голямо желание и мотивация".

Петър Пашев, помощник-треньор на Локомотив /Пд/:

"Загубихме мач, който не заслужавахме да загубим. Получихме гол от статично положение, което се случва за първи път. Не успяхме да се възползваме грешките на Монтана. През втората част останахме с човек по-малко, но това не си пролича на терена. Не мога да коментирам отменения гол на Мартин Камбуров за засада. Казаха ми, че на записа е нямало такава. Но в крайна сметка резултатът е 2:0. Аз лично не очаквах тази загуба, защото държахме инициативата през по-голямата част от мача."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44